Diskuse:Bialikova cena

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kontrola seznamu vyznamenaných[editovat zdroj]

Může prosím někdo zkontrolovat seznam vyznamenaných? Na (současné) anglické i hebrejské verzi je seznam výrazně odlišný a link na oficiální seznam nefunguje. Prozatím jsem tedy dal {{Celkově zpochybněno}}.--Shlomo (diskuse) 31. 12. 2012, 22:23 (UTC)

V čem přesně je podle tebe zde uvedený seznam výrazně odlišný? Kontroloval jsem ho a jedině chybně uvedený tam byl E. Urbach, jinak je vše v pořádku. Upozorňuji, že nejde o úplný výčet nositelů, což je ale v článku uvedeno. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 2. 2013, 17:20 (UTC)
Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem si odlišnosti všiml právě díky Urbachovi (a možná Leibowitz, kterou jsem v českém seznamu nenašel...) Chtěl jsem ho zkontrolovat a doplnit podle zdroje, ovšem link nefunguje. Doplňovat podle jinojazyčné wiki (která, jak známo, není věrohodným zdrojem...) se mi nechtělo, protože předpokládám, že dříve či později se nějaký použitelný zdroj najde.
Je pravda, že na neúplnost seznamu je v článku upozorněno, nicméně uvést "výběr" nositelů ceny bez jakéhokoli kritéria (náhodný výběr ???) mi připadá značně neencyklopedické. Zvlášť když opomine osobnosti jako Leibowitz, Ben Gurion, Gershom Sholem, Kišon nebo Even-Šošan...--Shlomo (diskuse) 17. 2. 2013, 20:35 (UTC)
Na tom přece není nic neencyklopedického. Způsob možná nemusel být na první pohled z nejšťastnějších (byť na něm nebylo formálně nic špatně), protože mohl vypadat jako skutečný seznam. Proto jsem jej upravil a uvedl tak, že již pochybnosti vzbuzovat nemůže. Pokud ti tam kdokoli chybí, klidně doplň. Nicméně vzhledem k tomu, že není žádný důvod, aby v článku šablona visela, dávám jí pryč. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 2. 2013, 22:04 (UTC)
Doplnil bych tam nejraději všechny, ale se zdrojem. Doufal jsem, že šablona povzbudí někoho, aby zdroj doplnil, ale očekávání se holt nenaplnilo.--Shlomo (diskuse) 17. 2. 2013, 22:28 (UTC)
K tomu slouží jiné šablony, např. {{neověřeno}}. Zkoušel jsem ty odkazy prohnat i skrz ArchiveWeb, ale neúspěšně. Až budu mít chvíli, tak ještě zkusím zapátrat, případně někoho obeslat v Izraeli. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 2. 2013, 23:31 (UTC)
Zkoušel jsem to taky, také neúspěšně ;) Určitě se časem něco najde, Bialikova cena je docela pojem. Počítám, že k většině nositelů by se našly i jednotlivé články o tom, že jim cena byla udělena - jenže kdo na to má čas, že... Šablonu {{neověřeno}} samozřejmě znám a používám, zde mi přišla vhodnější komplexnější šablona vzhledem k dalším nepřesnostem (ok, jedné nepřesnosti, ale to jsem v té chvíli nevěděl...) a podivné selektivnosti. No nic, už je to pryč, jdu pátrat po zdrojích ;)--Shlomo (diskuse) 17. 2. 2013, 23:47 (UTC)
Seznam nalezen a doplněn do EO, časem ho zapracuji do článku (pokud se do toho mezitím nepustí někdo jiný...)--Shlomo (diskuse) 27. 2. 2013, 13:54 (UTC)