Diskuse:Bachelor of Arts

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Vlout v tématu „Interwiki

@Harold, ohledně přejmenování článku na "B.A. s vyznamenáním", podle mě by asi nejlepší bylo nazvat ho "vysokoškolské vzdělání ve Velké Británii" a rozšířit ho o M.A. a PhD. Ale mít článek specificky o BA Hons a vedle něho případně ještě jiný článek o B.A. je podle mě také v pořádku, takže já bych protatím ten návrh na přejmenování nechal zrušený a třeba někdy v budoucnu, až budeme mít trochu času, tak bysme to mohli dokončit.

@Franta28, Honours ale znamená "vyznamenání". Je to bakalář svobodných umění s vyznamenáním za to, jak pilně studoval a že dokončil všechny předměty, oproti bakaláři svobodných umění, který tak pilný nebyl a některé z předmětů nedokončil, anebo měl příliš špatné známky. Jde i o to, že v anglickém systému je na opravdu zkoušky jen jediný pokus a ten je pak už s takovou známkou, která by na Honours nestačila a tak je to opravdu o vyznamenání za dobré studium.

Opravili jste to totálně špatně, navíc v článku uvádíte chybu. Titul se správně uvádá za jménem v závorce Jan Novák, BA (Hons). To with Honours, fakt neznamená vyznamenání! Proboha vždyť jsem to studoval a vyznamení jsem rozhodně neměl, tak vím o čem to je. BA je nižší stupeň bakaláře a BA (Hons) je vyšší bakalář se specializací v oboru, třeba právo, chemie atd. Ten kdo to tu naposledy opravil se nechal unést nějakými spupněmi a vyznamenáními ze slovníku, proboha,než sem něco napíšete, tak se raději zeptejte. všeumělové, ahoj Karel


Kolegové opravil jsem ten článek,a kolega Franta28 zde v diskusi měl pravdu, zapomeňte na (Honours) jako na vyznamenání, stačí se podívat na nabídku škol, které vám tam dal v odkaze, nebo na BIBS.cz. Jak by Vám mohla škola podle vaší teorie slibovat titul s vyznamenáním hned v úvodu studia??? To si tu protiřečíte. Bohužel zde by bylo dobré si to prvně skusit něco vystudovat a pak teprve opravovat :) Já kupříkladu už vím o čem zde píšu. JkR.

Zdravim v clanku se nyni vyskytuji pojmy First, Upper Second a Third bez jakekoliv navaznosti na cokoliv, a tak nedavaji vubec zadny smysl. Bylo by dobre clanek opravit tak, aby mel hlavu a patu. Vzhledem k tomu, ze--narozdil od nas--vite o cem pisete, bylo by fajn, kdybyste se na to vrhnul ;) Matrix Computations (diskuse) 26. 3. 2013, 13:19 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Zda se mi, ze vsechny interwiki, vedou nekam mimo (na standardni magistersky titul). Matrix Computations (diskuse) 24. 10. 2012, 19:57 (UTC)

Nejen, že jsou špatně, ale ten článek mi připadá zmatený a spíše jako reklama. Zřejmě by celkově měl odpovídat en:Bachelor of Arts, proto jsem navrhl přejmenování. (Hons) by mělo podle en: znamenat jen dokončení s vyznamenáním (?). --Harold (diskuse) 24. 10. 2012, 20:57 (UTC)
  • Dobrý den přátelé, nejsem toliko technicky zdatný, abych byl schopen tady nějakým způsobem uživatelsky na vyšší úrovni něco na Wikipedii upravovat. Šlo mi jen o to, abych přidal informaci o existujícím titulu BA (Hons), což je britský titul zaměřený na vyšší specializovanou formu studia (Hons, Honours - nikoli vyznamenání!), na rozdíl od klasického BA, což je britský bakalář umění na méně specializované formy studia. Oboje je však to Bachelor of Arts, lišící se právě tím vyšším a nižším (viz také dole část Některé anglosaské vysokoškolské tituly na stránce Akademický titul ). Nesnažte se tu prosím vést akademickou diskusi, překládat z angličtiny nepřeložitelné a plísnit mě za něco, co neumím udělat a prostě udělejte to, na co ta Wikipedie je, pomozte společně méně technicky zdatnému uživateli dostat novou informaci tam, kde má být, a rozšířit databázi encklopedie. Vidíte, že i vy sami bádáte co to je BA (Hons) a BA. Proto jsem to sem přeci dával. Založte prosím tedy někdo stránku Bachelor of Arts a umístěte pod to tituly BA a BA (Hons). Já to tam klidně potom zedituji. A skytá reklama? Můj cíl to rozhodně nebyl. I za peníze si školu musíte pěkně odmakat. Díky za pomoc, pokud jen nechceme vést plané řeči. Zdroj a důkaz, že nelžu --Franta28 (diskuse) 26. 10. 2012, 10:43 (UTC)
Asi máte pravdu, zřejmě jsem si to to z anglické wiki blbě přeložil. :-) Já o tom nic moc nevím, tak se do toho nechci více plést, současný článek jsem aspoň trochu upravil a odstranil návrh na přesun. --Harold (diskuse) 26. 10. 2012, 11:56 (UTC)
@Harold:Přesunul jsem zpět. Jde o stručný článek, který pojednává o obou variantách, není vyloženě zaměřen jen na jednu. Kromě toho taková specializace by stejně měla být pojednána v obecném článku, asi jen těžko by byl opodstatněn vlastní článek. V neposlední řadě zde všechny tituly vedeme pod plným názvem. --Vlout (diskuse) 6. 4. 2016, 13:59 (CEST)Odpovědět