Diskuse:Amélie z Montmartru

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Hnetubud v tématu „Romantická komedie

Romantická komedie[editovat zdroj]

Řeknu to rovnou, byť subjektivně: Amélie z Montmartru není romantická komedie. Do tohoto žánru by mohlo spadat asi tak posledních třicet vteřin, ale rozhodně ne celý film; ten je sice o lásce a vtipný, ale není ani romantický, ani komedie. Mimoto romantická komedie mi neodvratně a neobdbytně asociuje cosi slaboduchého a umělecky pokleslého, což není případ tohoto filmu (angličtiny znalí vizte [1]). Bohužel infoboxu se nějak nelíbí, když žánr není vyplněn, a proto vzniká problém, kam film zařadit. Dle mého názoru se Amélie jakémukoli žánrovému zařazení vymyká, ale nechť se na toto téma rozproudí diskuze. Ale romantická komedie skutečně není dobrý nápad. Ale až na tu žánrovou klasifikaci je článek přesný, věcně správný a dobře napsaný. S úctou --Váš Mostly Harmless 20:24, 6. 11. 2007 (UTC)

Souhlasím s tím, že výběr žánru „romantická komedie“ je trestuhodné zjednodušení. Na druhou stranu, je třeba provést výběr žánru, takže tohle je asi nejbližší. Zkuste někdo připojit nějaký lepší nápad. --slady 13:55, 18. 6. 2008 (UTC)
Po těch letech už to asi nemá smysl, ale souhlasím. Romantická komedie sice podle mě nemusí být nutně pitomá (viz třeba Notting Hill), ale v tomto případě tohle označení opravdu moc nesedí. Snad něco ve stylu „lyrický film“, „poetický film“ (byť je to označení velmi vágní), tady se píše „pohádka pro dospělé“. Ostatně se domnívám, že celkově technokratická struktura wikipedie a s tím související maniakální potřeba všechno zaškatulkovat vytváří pro psaní článků o uměleckých tématech velmi nepříznivé podmínky...--Hnetubud (diskuse) 30. 9. 2016, 13:45 (CEST)Odpovědět