Diskuse:Alena Eiglová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Do OTRS dorazilo upozornění na tento článek, dokonce i s prosbou o smazání. Po pročtení musím souhlasit s nevhodným stylem, proto šablona NPOV. Článek v mnoha ohledech vyznívá dost negativně, což bez zdrojů je u žijících osob jednoznačně velký problém, viz WP:BLP. Autora chápu, že třeba je se současnými výsledky této nadějné judistky osobně zklamaný, ale toto by rozhodně neměl přenášet do encyklopedického článku. Prosím tedy o co nejrychlejší úpravu do encyklopedičtějšího stylu bez hodnocení, ta v článku můžou být, pouze pokud jsou podložena zdroji (texty na zpravodajských serverech, rozhovor s trenérem v médiích, apod.). Celkové vyznění článku by nemělo být ani negativní, ani pozitivní, zkrátka encyklopedicky neutrální. Díky. --Harold (diskuse) 27. 1. 2014, 15:03 (UTC)

Nemám proti ní nic. Jen jsem se snažil shrnout její sportovní kariéru, která se jí prostě nedaří. Podobně mluví i reprezentační trenér Lacina. Možná proto styl psaní vyznívá negativně. Omlouvám se za neecyklopedický styl, vyladím to.Tyytoo (diskuse) 27. 1. 2014, 18:08 (UTC)
Proti shrnutí kariéry, byť třeba ne tak úspěšné, jak by si jistě někteří přáli, naprosto nic nemám. Ale i ve mně, nezávislém čtenáři, vyvolává současná podoba rozpačitý, až negativní dojem ("vyhrála sice SP (podvědomě: hurá, úspěch), ale jen při účasti jenom 6 judistek (podvědomě: no, vlastně teda nic moc) a navíc při při volném losu v prvním kole (podvědomě: dá se tomu říkat ještě úspěch?)" - nicméně to vyhrála, body (pokud se udělují, snad jo) za to vítězství dostala... O tom vítězství se i při zachování všech těchto faktů v textu dá napsat trochu jinak.). Rovněž formulace typu "jenže opět se stala někde chyba" sem nepatří. Krochoman už před časem navíc označil v článku části bez zdroje, které docela silně hodnotily. --Harold (diskuse) 27. 1. 2014, 18:25 (UTC)
Ano máte pravdu některé formulace byly příliš kritické. Na netu se dají dohledat pouze články jak výhrala turnaj světového poháru někde v oceánii, ale potom nestartovala na mistrovství světa nebo vypadla v prvním kole mistrovství Evropy. O tom se už nepíše. Snažil jsem se nastínit důvod jak mohla vyhrát světový pohár a následně vyhořet na důležitém turnaji nebo se nekvalifikovat na olympijské hry.Tyytoo (diskuse) 27. 1. 2014, 19:19 (UTC)
Nejde o kritiku (myšleno ozdrojovanou), ale o formulaci, na to je zejména u žijících lidí potřeba dávat velký pozor. Úplným odmazáním se myslím potenciální hodnota článku dost snížila, to jsem ani nechtěl. Mým záměrem bylo upravit článek do více encyklopedičtějšího stylu, chtěl jsem to ponechat na vás jako autorovi, protože o judu fakt nic moc nevím. No, z té staré verze jsem vytáhl informace (až na výjimky, jako že se nekvalifikovala na OH, k čemuž není zdroj potřeba, jsou ozdrojované a byly ozdrojované už předtím) a tak nějak to částečně přepsal. Snad jsem tam po faktografické stránce neudělal chybu, kdyžtak prosím o kontrolu. Doufám, že by to teď mohla být vyhovující verze pro všechny. --Harold (diskuse) 27. 1. 2014, 21:11 (UTC)
Já už pracoval na nové verzi. Věřím, že již stížnosti nebudou. Díky za opravu. Musím si na ty formulace dávat větší pozor. Často když po sobě čtu po půl roce, některý článek tak se chytám za hlavu.Tyytoo (diskuse) 27. 1. 2014, 21:40 (UTC)
Fajn, díky. Když tak jsem dostal nějaké tipy na případné zapracování: v roce 2011 vítězství nad zlatou a bronzovou z LOH 2008, několikanásobná mistryně ČR, Judista roku 2006. --Harold (diskuse) 28. 1. 2014, 15:52 (UTC)
Jang Siou-li, ten zápas si pamatuju. Turnaj v Praze, hromada Číňanů na place i v hledišti. Škoda, že si tu výhru před důležitým turnajem nepřipomene.Tyytoo (diskuse) 28. 1. 2014, 19:26 (UTC)