Diskuse:Akné

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mam nápad napsat do tohoto článku naopak látky a činnosti které pomáhají se zbavit akné. Souhlasíte s tím? Sám trpím akné a mam zkušenosti jak se ho zbavovat myslím že to ostatní kteří najít na internetu něco o akné zajímá hlavně to jak proti němu bojovat. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pistekjakub (diskusepříspěvky)

Jistě, do toho! Wikipedie:Editujte s odvahou... --Elm 28. 7. 2009, 13:01 (UTC)

Tak jsem něco málo napsal, bohužel nejsem přes biologii tak některé termíny bude určitě důležité opravit. Pistekjakub 30.7.2009 7:48

Androgeny[editovat zdroj]

Píše se, že akné je způsobeno zvýšenou tvorbou andogenu - např. menstruace, polycystické vaječníky atd. Jak je ale možné, že muži po pubertě akné nemají?
Jsou ženy s akné, které mají hladinu AG naprosto v pořádku, jsou "velmi feminní". Ale jsou i ty s vysokým testosteronem, které mají např. hirsutismus, AG alopecii, ale akné ne. Atd
Ad. puberta. Kdyby byla v pubertě zvýšená hladina AG, tak proč dívkám rostou prsa, boky, nerostou vousy? --92.240.176.17 19. 12. 2009, 14:35 (UTC)

Velmi příznačné a zcela typické je, že na stránce wiki o akné je uveden externí odkaz, kde sice o akné dohromady nic není, ale na tomto odkazu se prodávají komerční léky na akné. A právě o to v tomto totálně zkorumpovaném systému jde. Většina z vás se totiž může zbavit akné za pár korun, je potřeba zničit drobný roztoč demodex. Na to jsou dobré přípravky obsahující síru, zinek, bór. Z dalších látek jsou to např. pyrethroidy, vitamín B3 či ivermectin. Podrobnosti rozepisuji v samostatném článku Jak vyléčit akné (demodex), který je založen mj. na vlastní zkušenosti z úspěšného vyléčení akné po 10 letech.