Diskuse:Aeronautilus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Víte, mě to nebaví. Informace o Aeronautilu na webu neexistují kromě stránek, na které 5 let nikdo nesáhl. A teď se dočtu, že těch 30 lidí, co získali tuto literární cenu, jsou zcela bezvýznamní, stejně jako ta cena. Existují pouze papírové zdroje, a na ně odkazovat neumím, a pak kus kovu ve tvaru rakety v mé knihovně. podíval jsem se na ostatní literární ceny, jsou ozdropjované uboze. Ale zůstaly tam. Klidně to smažte, s Wikipedií jsem skončil.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ťuhýk (diskuse)

Dobrý den, nikdo netvrdí, že laureáti této ceny jsou bezvýznamní. Pouze bylo oprávněně požádáno o doložení encyklopedické významnosti daného ocenění. Stačí tedy doložit dva netriviální nezávislé věrohodné zdroje. Webové stránky ocenění jsou zdrojem závislým. Co myslíte „papírovými zdroji“? Jde o novinové články? Knihy? Stav ostatních článků není relevantním argumentem pro řešení stavu tohoto článku. Pokud existují na Wikipedii články, jejichž encyklopedická významnost je pochybná, musí být též ověřena a pakliže nebude doložena, nechť jsou články smazány. --Faigl.ladislav slovačiny 9. 11. 2012, 10:37 (UTC)
Dobrý den, omlouvám se za ten příkrý tón, ale v tu chvíli jsem byl opravdu na mrtvici. Řekněte mi ale, jak mám ozdrojovat anktetu, která je zcela ignorována oficiálními médii, ostatně jako celé hnutí sci-fi. Jediné, co mám, je zpravodaj pro vnitřní potřebu Interkom, programy Festivalu fantazie, a soutěžní lístek, ten jsem ale hodil do urny. A kromě toho svědectví 30 lidí, kteří u toho byli a tu cenu získali, a 500 přítomných v sále při vyhlašování ankety. Takže to ozdrojovat věrohodnými zdroji nejde. A kdykoli se pokusím člínek doplnit tak, aby za něco stál, tak mi ho smažete. Poprvé proto, že byl zkopírován, a to doopravdy byl, z mrtvých a dávno needitovaných stránek, a podruhé proto, že jsem totéž napsal jinými slovy. Prosím, nedivte se mi. Josef Pecinovský.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ťuhýk (diskuse)
Kdo vydává Interkom? Jinak se zdá, že nic z toho, co jste jmenoval, bohužel encyklopedickou významnost nedokládá. --Faigl.ladislav slovačiny 10. 11. 2012, 10:03 (UTC)
Interkom najdete tady http://interkom.vecnost.cz/. To je jeho elektronická verze, existuje i papírová. Heslo jsem upravil, doufám, že to je dostatečné. JP.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ťuhýk (diskuse)
Ještě maličkost. Víte, připadá mi to trochu kontraproduktivní. Proč by nemohla být Wikipedia primárním zdrojem o něčem, co prokazatelně existuje? To, že takřka neexistují žádné kloudné zdroje o Aeronautilu, mě právě přivedlo k tomu, aby vše zveřejnil na místě, které se navštěvuje nejvíce, tím je Wikipedia. Mimochodem, podle výše zmíněné logiky byste museli zlikvidovat i vlastní články Pavel Renčín nebo Ferantiška Vrbenská, dke se o Aeronautilu vesele hovoří... JP.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ťuhýk (diskuse)
Dobrý den, na to je jednoduchá otázka. Takovým postupem byste porušoval WP:Žádný vlastní výzkum. Ostatně i co se využívání primárních zdrojů týká, hovoří Wikipedie jasně (viz WP:Věrohodné zdroje): „Obecně by články ve Wikipedii neměly záviset na primárních zdrojích, ale spíše na věrohodných sekundárních zdrojích, vyznačujících se opatrným využíváním materiálu z primárních zdrojů. Užití většiny materiálů z primárních zdrojů vyžaduje netriviální dovednosti, zvláště v případě historických témat. Články ve Wikipedii smějí užívat primárních zdrojů, jen pokud byly publikovány důvěryhodným vydavatelem, například soudní zápisy publikované soudním stenografem nebo redigované kolekce historických dokumentů. Na Wikipedii se nesmí používat primární zdroje, jejichž informace není dostupná prostřednictvím seriózního vydavatele.“ --Faigl.ladislav slovačiny 13. 11. 2012, 09:53 (UTC)
Dobrý den. Přiznám se, že takhle jsem nad tím ještě nikdy neuvažoval, člověk se pořád učí. Budiž, beru to jako axiom. Pevn doufám, že ty tři zdroje, které jsem tam vpreparoval, budou stačit. Ještě je jistě zmínka v časopise Pebvnost, ale zatím má mimikry. JP.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ťuhýk (diskuse)
Dobrý den. Jsem ředitelem největšího festivalu popkultury v ČR a jednoho z největších festivalů fantastiky v Evropě - Festivalu fantazie. Už 17 let je vrcholem tohoto festivalu Večer fantazie, již 8 let opřený o vyhlašování výsledků ankety Aeronautilus. Vítězi Aeronautila se stali nejvýznamnější spisovatelé, další tvůrci a organizátoři fantastiky, někteří se o tom zmiňují i na Wikipedii. Tato anketa je v rámci fandomu mnohem významnější, než například soutěž O Dračí řád (byť rovněž vyhlašovaná na stejném místě), která svoje heslo na Wikipedii má. Aeronautilus bude mít do konce roku nové webové stránky dle vzoru www.festivalfantazie.cz a bude mu věnována propagace a další pozornost tak, aby jeho nesporná významnost v rámci žánru byla zřejmá. To se projeví i v přibývajících nezávislých zdrojích na internetu. Zatím se může opřít o Interkom (to není jen tak zanedbatelný zdroj, ale významné periodikum s cca třicetiletou historií, které slouží sdružení klubů fantastiky, viz www.fandom.cz) a o časopisy Ikarie/XB-1 (Mladou frontou byla Ikarie zrušena, jeho nástupce existuje krátce, nicméně o anketě už napsal http://www.casopisxb1.cz/aktuality/festival-fantazie-2012/) a Pevnost, ze kterých mohu poslat skeny pro potvrzení historie a významnosti. Odkázat mohu rovněž na řadu fotogalerií, zmiňuje se Neviditelný pes, anketa je zmíněna v řadě reportáží na webu i v časopisech. Spolu s panem Pecinovským se budu věnovat i editaci textu a anketě Aeronautilus zde. Doufám, že to stačí jako potvrzení významnosti. Děkuji. S pozdravem Václav Pravda-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Organizator (diskuse)
Dobrý den, za dva dny vyprší lhůta pro doložení encyklopedické významnosti a následně budou zanalyzovány dodané zdroje. Pokud ty budou splňovat WP:2NNVZ, bude článek ponechán. Pokud bude mít do budoucna soutěž mediální pokrytí, tak pro článek jedině dobře, každopádně do té doby to není relevantní argument. Rovněž není relevantní argumentace typu: pokud zde existuje článek A, měl by zde či musí zde existovat i článek B. Tak Wikipedie nefunguje. Článek o druhé zmíněné soutěži jsem zkontroloval a vzhledem k pochybnostem nad encyklopedickou významností jsem požádal o její doložení. Na Wikipedii platí jedna pravidla a ta jsou a budou dodržována. Soutěž Aeronautilus může být v rámci určitého společenství významná, to ale automaticky neznamená její encyklopedickou významnost. Ta se musí dokládat. Díky za pochopení --Faigl.ladislav slovačiny 18. 11. 2012, 13:06 (UTC)
Upřesnil jsem článek v pár detailech a aktualizoval základní informace na starém webu Aeronautila, než bude nový. K referencím - o anketě Aeronautilus a jejích výsledcích se například píše v časopise Ikarie v čísle 9 roku 2005, dále 8/2007, 10/2009, 9/2010. Václav Pravda-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Organizator (diskuse)