Diskuse:Adamcova oskeruše

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, zajímám se o oskeruše už 3 roky a rád bych doplnil jednu informaci ktomuto článku.

Na začátku uvádíte informac že je zřejmě nejstarší, rád bych doplnil, že jde o jednu z nejstarších ale nejstarší u nás je Zlámanecká oskeruše které se udává pětset let.

http://slovacky.denik.cz/tydenik_slovacko/tydenik-oskeruse-zlamanec-20091027.html

Dobrý den. Informace ve článku pochází z publikace uvedené ve zdrojích, jejímiž autory jsou uznávaní odborníci v oboru. Rovněž oficiální databáze památných stromů uvádí v případě Adamcovy okseruše vyšší odhad věku než v případě Antoškovy oskeruše u obce Zlámanec (což je předpokládám strom, o kterém mluvíte). Údaj uvedený ve Slováckém deníku mohu do článku doplnit, ale s ohledem na odlišné informace v řadě různých zdrojů není možné vyřknout jednoznačný verdikt. --Xth-Floor (diskuse) 6. 1. 2014, 11:59 (UTC)

Podle jakého Adamce je strom pojmenován (a proč)? Můžete, prosím, někdo doplnit? Petr Karel (diskuse) 7. 10. 2014, 06:37 (UTC)

Mně dostupné prameny tento údaj neuvádějí, stromy bývaly nejčastěji pojmenované podle hospodářů, majitelů pozemku atp. a v případě, že se název vžil, se používá dál bez ohledu na případné změny majitele. Název je uveden ve vyhlašovací dokumentaci z roku 1999; jestli byl používán již dříve, mi není známo. Podle online databáze katastru nemovitostí patří pozemek pod stromem R. Adamcovi. Lze předpokládat, že je strom pojmenovaný po něm, nebo některém z jeho předků. --Xth-Floor (diskuse) 7. 10. 2014, 09:24 (UTC)