Diskuse:AdBlue

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Jvs v tématu „Odkaz

Zakamenoval jsem formulaci "Z výfuku pak uniká čistá vodní pára, dusík a minimum dalších látek." Zatím je totiž v článku vysvětlen jen účinek na emise NOx, ale z dieselových motorů přece unikají stovky jiných škodlivin, např. benzen, benzopyren a další polyaromatické uhlovodíky, prachové částice, u kterých chybí mechanismus účinku, aby to oprávnilo tvrzení o údajném unikání "minima dalších látek".--Sumivec 7. 10. 2009, 08:53 (UTC)

Ahoj. Opraveno. Vidím že si začal pracovat na problematice životního prostředí, pokud jde o vliv silničních motorových vozidel, myslím že bych ti mohl dost pomoci, mám i přístup ke spoustě materiálů, moje maturitní práce se totiž týkala také této problematiky.--Slfi 7. 10. 2009, 13:59 (UTC)
Díky za konstruktivní spolupráci. Budu rád, když v tom nebudu sám a když se budou naše znalosti doplňovat :-)--Sumivec 7. 10. 2009, 14:40 (UTC)

Odkaz[editovat zdroj]

V článku je špatně odkaz na AUS a já si s tím nevím rady.--Rumíček (diskuse) 30. 9. 2015, 21:16 (CEST)Odpovědět

Pokud se na téma AUS nedá napsat článek, pak bude možná lépe odkaz zrušit. --Jvs 1. 10. 2015, 16:17 (CEST)Odpovědět

Zdravím zajímavá věc by byla porovnat kolik negativních vlivů odstraní ad blue a kolik jich přinese jeho výroba a doprava + přidružené nutnosti k jeho aplikaci . jako laik bych to spíš soudil na další produkt nutný k provozu vozidel jenž nam zase přidá výdaje a ekologie se opět používá jako obhájení této nové zlodějské položky . pokud chce někdo chránit přírodu a naše ž.prostředí proč se nezajímá o změnu v celkové nutnosti těch největších znečišťovacích prvcích a toho proč je vůbec potřebujeme ? je zřejmé že by více ekologie přinesla změna myšlení obyvatel této planety než hledání ekologického stroje jenž plní naše neekologické touhy po komfortu. adam hirsch