Diskuse:Čestmír Mudruňka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek uvádí v seznamu tvorby sochu "Schoulená – jugoslávský mramor, Praha – Břevnov". Jiné zdroje (včetně mapy) ale sochu uvádí pod názvem "Žena na slunci". Může jít o omyl, protože na stránce http://www.vetrelciavolavky.cz/sochy je "žena na slunci" hned vedle jiné sochy s názvem "schoulená". Další odkazy: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3629683&y=50.0861097&z=17&source=base&id=2131065&q=%C5%BEena%20na%20slunci http://www.vetrelciavolavky.cz/sochy/zena-na-slunci


Omlouvam se, pokud jsem neco prehledl, ale zda se mi, ze hlavnim autorem clanku je editor s napadne podobnym nickem tomuto heslu. Neni idealni, pokud lide pisi na wikipedii sami o sobe, nadto je problematicke, ze struktura clanku pripomina toto cv na webu, coz by mohlo byt copyvio, i kdyz v pripade potvrzeni identity autora by se rovnou vyresilo. Clanek by mel byt patrne lepe ozdrojovan. --Limojoe 23:56, 27. 4. 2007 (UTC)

Neomlouvejte se, jste již několikátý wikipedista, který se mne ptá jestli náhodou tento článek není moje CV, proto upřesňuji, že akad. soch. Čestmír Mudruňka, nar 9.9. 1935 je můj otec.
Zmíněný článek na webu je stručné CV se seznamem soch vystavovaných na výstavě mého otce v Belgii. Zdrojová data pro článek nw Wiki jsem vzal z podkladů pro zmiňovaný článek a psali jsme je tuším v roce 2004 s mým otcem u příležitosti jeho výstavy v Belgii, takže k ověřování sloužit asi nemůže.
Ještě ať udělám pořádek: Já se jmenuji (pro přesnost i s titulem) Ing. Čestmír Mudruňka, jsem nar. v r. 1967 a mám vystudovánu fakultu stavební ČVUT, a protože se necítím být povolán k nějakému hodnocení, napsal jsem zde pouze suchá data a fakta a zdržuji se všech komentářů; to ať udělají jiní, povolanější, nejlépe kunsthistorici. Ještě plánuji článek rozšířit o několik fotek soch, ale to až časem. --Č.M. 07:27, 3. 5. 2007 (UTC)
Tímto je tedy problém s copyviem vyřešen. Jak jste poznamenal, článek konstatuje suchá fakta (což je přesně to, co na wikipedii má být) a je tedy neutrální, problém s tím, že subjekt článku je Váš otec, tedy nevzniká. Nicméně určitě by bylo vhodné některá tvrzení ozdrojovat (od oka vidím například výstavy a galerie). Možná by stálo za to uvést informace o Vaší osobě na svou osobní stránku, podobná nedorozumění by se už pravděpodobně neopakovaly. Adam Zivner 22:34, 6. 5. 2007 (UTC)
Informace o mne doplněny :-) nějaké katalogy z výstav dodám časem (až budu mít pohromadě scanner a tyto dokumenty) --Č.M. 23:13, 6. 5. 2007 (UTC)