Diskuse:Černobylit

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Reference[editovat zdroj]

Reference mě zklamaly. Chtěl jsem se dovědět víc a dověděl jsem se akorát, že je nejspíš leccos jinak. Dokument z BBC není k nalezení, ale pravděpodobně se jedná o tento. Zde je zmínka o "chernobylite" ve smyslu obecného označení "spectacular unknown crystalline forms" - všimněte si množného čísla. Pazuchinův papír není na webu k nalezení (což není na závadu), pouze náhled jeho první strany.[1] Nevypadá to ale, že by v tomto dokumentu vůbec padlo slovo "černobylit". Ano, existuje [2], ve kterém se u slova "Chernobylites" (opět množné číslo) vyskytuje odkaz na Pazuchinovu práci. To ale nic moc o skutečném obsahu této práce nedokazuje. Nemá někdo přístup k celému Pazuchinovu článku? Dokládat název "Sloní noha" dvěma zdroji je celkem zbytečné - navíc když [3] je dost povrchní (hlášky o 500 hirošimských bombách mě o kvalitě článku moc nepřesvědčují.) Miraceti 29. 10. 2008, 07:23 (UTC)

Hele víš co si myslím Miraceti? Že teď předpokládáš zlou vůli. A dokonce jsem to i čekal, po našem extempóre okolo biomagnetismu apod. Jinak děkuji za fix link na to BBC. Větě "Zde je zmínka o "chernobylite" ve smyslu obecného označení "spectacular unknown crystalline forms" - všimněte si množného čísla." nerozumím. Není nic divného, že by byl černobylit "neznámé kristalické formy" - ostatně tuto referenci nepoužívám na to jak černobylit vypadá. Nicméně nerozumím tomu, proč furt upozorňuješ, že je to obecný termín. To já nepopírám. Kdyby byl apatit jeden jediný kámen na větě, tak bych řekl, že je to apatit Emíra Balduína. Čili nechápu co tím sleduješ. Jinak ano, pokud se chceš doszvědět více nastuduj si Pazuchinův článek.--Juan de Vojníkov 29. 10. 2008, 17:12 (UTC)
Mysli si, co chceš. Recenze na články, které mě zaujmou, občas prostě dělám. Že se Ti nelíbí, není můj problém.
V článku se píše "název pro krystalický nerost", jenže ono podle všeho nejde o nerost, ale skupinu nerostů, které se shodou okolností vyskytly v Černobylu.
Pazuchinův článek bych si rád přečetl, ale nemám k němu přístup. Ty zřejmě máš. Byl bys tak hodný a poslal mi kopii? Díky. Miraceti 30. 10. 2008, 10:47 (UTC)
Aha, tak sorry, já nevěděl, že recenzuješ. No nejsem mineralog a to co říkáš nepopírám - ostatně bylo by to logické.--Juan de Vojníkov 30. 10. 2008, 13:38 (UTC)

Občas se v textech o Černobylu setkáme s možná příbuzným pojmem corium (dle en wiki: the composition of a molten metal or metal oxide nuclear reactor core). --Jvs 30. 10. 2008, 11:00 (UTC)