Diskuse:Édith Piaf

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Bagorz v tématu „Théo Sarapo

Korektury - Édith Piaf[editovat zdroj]

Mohl by mi někdo sdělit, co to znamená "Editace byla zrušena"? Dále si nevím rady s požadavkem "Zkontrolujte a pak potvrďte změny zobrazené níže". Kde ty změny mám potvrzovat?

Poznámka: Někteří kolegové provedli změny v mém článku, což vedlo k vylepšení textu. Děkuji! Nobody is perfect. Protože nevím, kde to mám "potvrzovat", prohlašuji tímto, že s korekturami souhlasím. S přátelským díkem zůstávám --Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy 20:02, 28. 8. 2007 (UTC)

Pravda o Edith Piaf[editovat zdroj]

Zajímalo by mě,proč v tomto rozsáhlém článku o Edith Piaf není jediná pozitivní věta o ní...?Článek na mě působí,jako že ho psal někdo,kdo neměl nejmenší chuť zjistit o této osobnosti cokoliv pozitivního...jenže nic není jen černé a bílé...Kristýna

Důvody k zpochybnění článku[editovat zdroj]

Po přečtení článku jsem byl víc než šokovám, co se nám to na wikipedii objevuje. Biografie je tendeční, příliš kritický, neozdrojovaná. Nemá smysl řešit, zda je "legenda" (už i použití toho slova v článku se mi moc nezamlouvá) pravdivá, cílem encyklopedie je podávat fakta. Určitě by měly být zmíněny obě varianty, ale i se zdroji a objektivně. Autor článku se akorát nás akorát snaží přesvědčit, jak to bylo "doopravdy". Celé pojetí článku je špatné, nepodložené. Již podle příspěvku výše je jasné, že nejsem jediný, kdo to tak cítí. --Thovt 15. 7. 2009, 18:13 (UTC)

Přejmenovat[editovat zdroj]

Byl bych pro to, aby se tento text přejmenoval na "Legenda o Édith Piaf" a aby se o zpěvačce vytvořil nový článek. Rovněž chybí zdroje.

Určitě, ne. Legendu dát zvlášť do samostatné podkapitoly, neozdrojovaná tvrzení sporné povahy vyhodit úplně ale určitě nerozdělovat ** --MiroslavJosef 1. 8. 2009, 13:31 (UTC)

Édith vs. Edith[editovat zdroj]

Možná se mýlím, ale nejmenuje se náhodou "Edith" místo "Édith". Dokud jsem nepřečetl tenhle článek, nikde jsem to neviděl. Kuba

Správne je Édith, pozri si fr wiki. --Lalina 3. 10. 2010, 20:06 (UTC)

Teď koukám na Francouzský film-Edith Piaf a všude se uvádí jako EDITH,ne ÉdithBagorz (diskuse) 22. 6. 2015, 21:42 (CEST)Odpovědět

Théo Sarapo[editovat zdroj]

Není to nic podstatného, ale jejímu poslednímu manželovi Théovi Sarapovi nebylo v době sňatku 20 nýbrž 26 let. Alespoň podle anglické wiki.

217.77.165.55 29. 12. 2010, 22:20 (UTC)

Prosím, opravte jméno Edith. Ta čárka nad "E" tam opravdu nemá být!!! -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 94.112.100.90 (diskuse)

Dobrý den, proč by tam ta čárka neměla být? --G3ron1mo 23. 8. 2012, 06:04 (UTC)

Neměla by tam být asi proto,že Eva se taky nepíše Éva.Ve Francouzským filmu o ní psali v novinách jako o Edith.Který trouba si to vymyslel?! Bagorz (diskuse) 22. 6. 2015, 21:46 (CEST)Odpovědět