David Wright

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
David Wright
David Wright během domácího utkání New York Mets
David Wright během domácího utkání New York Mets
Osobní informace
Datum narození20. prosince 1982 (41 let)
Místo narozeníNorfolk, USA
StátUSA
Přezdívka„Captain America“
Klubové informace
Současný týmNew York Mets (od roku 2004)
Číslo5
Pozicetřetí meta

David Allen Wright (narozen 20. prosince 1982, Norfolk, Virginie, USA) je americký baseballový hráč, který v současné době hraje třetí metu za tým New York Mets v Major League Baseball.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Mets jej draftovali v roce 2001 a jeho první start v Majors se datuje k 21. červenci 2004. Je držitelem klubových rekordů za nejvíce RBI [1], double, celkový počet met, bodů, obětujících odpalů (SF), dosažených prvních met, odpalů pro double a více (double, triple, home-run), strikeoutů [2] a odpalů.

V roce 2013 byl jmenován čtvrtým týmovým kapitánem v historii Mets. Na World Baseball Classic 2013 získal po výkonech v týmu USA přezdívku "Captain America".[1]

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Celkem sedmkrát byl zvolen do All-Star výběru za National League. Dvakrát získal Gold Glove Award pro nejlépe bránícího hráče na svém postu (třetí meta) a dvakrát zvítězil v hlasování o Silver Slugger Award udělující se nejlépe útočícímu hráči z každého jednotlivého postu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. MCCARRON, Anthony. At World Baseball Classic, NY Mets' David Wright aka 'Captain America' knocks in five runs for Team USA in 7-1 win over Puerto Rico. Daily News [online]. 2013-03-12 [cit. 2015-09-09]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]