Bianca di Angelo

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Bianca di Angelo je postava z knih o Percym Jacksonovi. Je to dcera vládce podsvětí, Háda a sestřenice Percyho Jacksona. Její bratr je Nico di Angelo.

Bianka se hned po zjištění, že je polobohyně, přidala k lovu bohyně Artemis. Opustí tím svého bratra, který se sám s Percym a Thalií vydá do tábora Polokrevných.

Nico a Bianka[editovat | editovat zdroj]

Žili před 60 lety. Celou tuto dobu byli uvězněni v hotelu Lotus, který se je tam snažil držet věčně. Jednoho ne si ale pro ně přišel záhadný pán v obleku a vyvedl je ven. Bianca do doby, než si na výpravě poznamenala, že nejstarší metro ve Washingtonu tu nebylo, když tu byla naposled, neměla tušení, že přeskočila desítky let. Oba potom přestoupili na školu, kde je našel Grover. Nico zbožňuje hru zvanou mýtomagie. Kvůli figurce Háda do této hry přišla Bianka při výpravě o život. Více ve sloupci "Percyho nedodržený slib".

Ve čtvrtém díle Bianku vyvolá Nico a ta se mu ozve. Celou dobu předtím totiž umožňovala Percymu aby Nica hlídal. Bianka Nicovi řekne že on ve skutečnosti nemá vztek na Percyho ale na ní jelikož ho opustila a přidala se k Lovkyním. Prozradí taky Nicovi že jeho osudová chyba je zášť.

Poznávací znamení[editovat | editovat zdroj]

Předtím, než se přidala k lovkyním, nosila zelený baret, který jí skrýval obličej. Díky jejímu ztracenému baretu Percy poznal, že pravděpodobně bude v nebezpečí.

Percyho nedodržený slib[editovat | editovat zdroj]

Percy slíbil jejímu bratrovi, Nicovi, že se o ní pokusí na výpravě postarat a dá na ni pozor. Bohužel poté, co Bianka na skladišti bohů ukradne pro bratra figurka boha do mýtomagie, se proti ní poštve Héfaistův obr, nepovedený prototyp Talose. Percy Biance svěří svůj plán dostat se do obra a vypnout ho. Bianka ale řekne, že ne, dá Percymu figurku s tím, že kdyby se jí něco stalo, tak ať to dá bratrovi, a vypnout obra se vydá sama, což se jí podaří. Ale když se obr vypne, spadne na dráty elektrického proudu a jelikož je z kovu, Bianku to zabije a navždy zůstane uvězněna v obrově řídícím centru. Když se to Nico dozví, řekne Percymu, že ho nenávidí, ale zároveň mu zachrání život, protože kostlivci, kteří si pro Percyho přišli, vpálí rovnou do podsvětí. Odhodí figurku, kterou pro něj sestra zachránila a zmizí.