Bedřich Jetelina

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
PhDr. Bedřich Jetelina, Th.D.
Narození11. června 1963 (60 let)
Brno
ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Povoláníspisovatel, režisér, klerik a scenárista
Nábož. vyznáníAdventisté sedmého dne
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Bedřich Jetelina (* 11. červen 1963, Brno) je český publicista, scenárista a režisér. Od roku 2010 je členem a tajemníkem Ekumenického institutu Edmunda Schlinka na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, kde také působí v rámci Střediska mediální výchovy.

Život[editovat | editovat zdroj]

Původním povoláním technik. Od mládí se zajímal o společenské a náboženské otázky, získal titul bakaláře teologie a jako duchovní Církve adventistů sedmého dne působil v Novém Jičíně a ve Vsetíně. V roce 2010 získal magisterský titul v oboru Teologie služby na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, v roce 2013 obhájil doktorát v oboru Teologická antropologie a etika na téže fakultě a v roce 2014 rigorózní práci na Cyrilometodějské teologické fakultě v Olomouci.

V letech 2000–2004 pracoval jako vedoucí oddělení komunikace Česko-Slovenské unie Církve adventistů sedmého dne, mezi lety 2003–2011 byl ředitelem AWR studia, s.r.o.

Od roku 2012 pracuje jako režisér a scenárista "na volné noze". V roce 2006 začal spolupracovat s Českou televizí, od roku 2014 pak jako externí dramaturg tvůrčí produkční skupiy náboženské tvorby. Podílí se na pořadech Cesty víry, Křesťanský magazín, Folklorika a Sváteční slovo a je autorem cyklu pro mládež Za obzorem.

Byl předsedou správní rady občanského sdružení Tramvaj Načerno, které vydávalo stejnojmenný literární online magazín.

Vydané knihy[editovat | editovat zdroj]

Autorské televizní dokumenty[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]