Železniční most (Segedín)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
železniční most v Segedíně
Základní údaje
StátMaďarskoMaďarsko Maďarsko
PřesTisa
ArchitektErnest Cézanne
Souřadnice
Parametry
Délka439 m
Mapa
Map
Další data
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Železniční most ve městě Szeged (Segedín) přes řeku Tisu (maďarsky Szegedi vasúti Tisza-híd) je zaniklou dopravní stavbou na jihu Maďarska. Byl hlavním železničním mostem na trase z Budapešti přes Szeged do Temešváru.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Dvoukolejný příhradový obloukový most, postavený v letech 18571858, byl dlouhý celkem 439,26 m. Měl osm oblouků o rozpětí 41,42 metru a 106,5 metru dlouhé předmostí navazující na jednotlivé břehy. Pilíře byly z litiny a vybetonované.

Most byl postaven v letech francouzskou společností Société de Construction des Batignolles). Jeho části byly vyrobeny ve Francii a po železnici dopraveny z Paříže do Szegedu a tam pod dohledem Ernesta Cézanna usazeny na místo. Železniční most v Szegedu byl pravděpodobně jedním z nejmodernějších ve své době. Byl to první velký železniční most v Maďarsku, první s kesonovým základem a první nýtovaný na území tehdejších Uher.

Po první světové válce se Temešvár na základě Trianonské smlouvy stal součástí Rumunska, čímž dopravní význam mostu značně poklesl. Kvůli poklesu dopravy a těžším vlakům byl most využíván pouze jako jednokolejný, druhá kolej byla odstraněna. Za druhé světové války byl využíván německým vojskem pro zásobování jednotek v Rumunsku, což znamenalo, že se pro západní spojence stal strategickým cílem pro letecké bombardování. Proto byl v roce 1944 poničen leteckými údery. Při svém ústupu Němci zbytek stavby vyhodili do povětří.

Po druhé světové válce nebyla obnova stavby považována za prioritu. Zbytky pilířů v řece bránily plavbě a byly také odstraněny. Z mostu zbyly jen zbytky opěr.

Po vstupu obou zemí do Evropské unii a zvýšení přeshraniční dopravy bylo uvažováno o revitalizaci stavby. Předpokládána by však byla stavba nová, především s většími oblouky tak, aby nepřekážela lodní dopravě.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Eisenbahnbrücke Szegedin na německé Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]