Úřad pro normalizaci, metrologii a zkušebnictví Slovenské republiky

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Úřad pro normalizaci, metrologii a zkušebnictví Slovenské republiky
Sídlo úřadu
Sídlo úřadu
SídloBratislava, Slovensko
Souřadnice
Oficiální webwww.unms.sk
Map
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Úřad pro normalizaci, metrologii a zkušebnictví Slovenské republiky (ÚNMS SR) je ústředním orgánem státní správy Slovenské republiky pro oblast technické normalizace, metrologie a zkušebnictví. Podílí se na tvorbě a provádění jednotné státní politiky v oblasti technické normalizace, metrologie, kvality a posuzování shody. Vypracovává koncepci státní politiky v oblasti technické normalizace, metrologie, kvality a posuzování shody a ve spolupráci s ministerstvy a jinými orgány státní správy zajišťuje její realizaci.

Působnost[editovat | editovat zdroj]

Úkolem ÚNMS SR je tvorba a udržování důvěryhodných nástrojů infrastruktury kvality pro konkurenceschopné podnikatelské prostředí. Nástroji infrastruktury kvality v evropském pojetí je normalizace, metrologie, posuzování shody, akreditace a nově i tržní dozor v rozsahu, v němž provádí činnosti zaměřené na vymahatelnost směrnic, zejména nového přístupu.

Organizace resortu ÚNMS SR[editovat | editovat zdroj]

Do zřizovatelské působnosti a pod dohled ÚNMS SR patří řada organizací:[1]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo Slovenskej republiky na slovenské Wikipedii.

  1. Právnické osoby v zriaďovateľskej pôsobnosti a právnické osoby pod dohľadom ÚNMS SR. www.unms.sk [online]. Bratislava: Úřad pro normalizaci, metrologii a zkušebnictví Slovenské republiky [cit. 29.06.2013]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2015-09-24. (slovensky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]