Wikipedista:Dvoraver9/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Alois Dvořák[editovat | editovat zdroj]

Alois Dvořák se narodil 23. května 1916 jako třetí syn manželů Antonína Dvořáka a Františky Dvořákové.

Odznak 310. perutě RAF

Život a služba v RAF[editovat | editovat zdroj]

V době Aloisova narození byli jeho rodiče velmi chudí. Jeho otec byl nasazen na italské frontě v rakouské armádě. Aloisova matka, která onemocněla neštovicemi zemřela 22. května 1918 a byla pohřbena ve své rodné obci Plumlov, který se nachází na střední Moravě. Po smrti jejich matky Františky, byl nejmladší syn Alois umístěn do dětského domova v Plumlově, kde se o něj staraly sestry. Jeho starší bratry Bohumila a Antonína si vzali do péče příbuzní Františky a Antonína Dvořákových.

Po skončení první světové války v roce 1918 se jeho otec vrátil do Plumlova, kde si Aloise Dvořáka vzal z dětského domova k sobě a odstěhoval se do Přerova, kde Alois Dvořák navštěvoval základní školu. Po ukončení měšťanské školy v Přerově se u svého strýce Antonína Dvořáka v obchodě v Hluchově vyučil obchodním příručím. Po vyučení roku 1935, v 19 letech nastoupil do Vojenského leteckého učiliště (VLU) v Prostějově, kde byl zařazen do pilotního výcviku. Po dokončení letecké školy byl po přísaze Československému letectvu přemístěn k 5. letce 2. leteckého pluku v Olomouci, kde létal na bojových typech letounů. U leteckého pluku v Olomouci se poznal s pilotem Jaroslavem Šálou.

Po okupaci zbytkového území Československa dne 15.3.1939, byla Československá armáda rozpuštěna a Alois Dvořák do svého odchodu za hranice. Po dohodě s Jaroslavem Šálou dne 9. července 1939 v 03.30 hodin odjeli vlakem do Ostravy a po celní kontrole nastoupili do odjíždějícího rychlíku do Bohumína, který byl po Michovu připojen k Polsku. Do přejezdu státní hranice s Polskem se schovali na toaletu. Dne 21. července odešli z Bohumína do Krakova, kde byli po registraci odesláni do uprchlického tábora Malé Bronovice. Ubytováni byli v dřevěných chatách. Pro polskou vládu a úřady nebyli vítáni a znepokojeni touto situací viděli řešení své situace v odjezdu do Francie, kde očekávali vřelejší přijetí. Francouzské právo však nedovolovalo, aby se na území Francie v době míru nacházely cizí vojenské jednotky, proto československým zahraničním letcům a příslušníkům pozemních vojsk byl nabídnut vstup do cizinecké legie se slibem, že po vypuknutí války budou převedeni zpět do československých jednotek na francouzské půdě.

Dne 27. července 1939 Alois Dvořák a Jaroslav Šála s ostatními československými zahraničními letci odjeli do Kdyně, kde nastoupili na palubu polské lodi Chrobry která plula do francouzské Bologne. Dne 31. července 1939 parník zakotvil v přístavu ve Francii. Po občerstvení nastoupili do vlaku a za 13 hodin vystoupili z vlaku v Paříži, kde nastoupili do autobusů, které je odvezly do leteckých kasáren. Dne 1. září 1939 bylo Polsko napadeno Němci. V září 1939 Alois nastoupil do služby na letiště Avord, vzdáleného asi 20 km jihovýchodně od Bourges, kde prováděl přeškolení na francouzských cvičných vojenských letounech. Dne 11. prosince 1939 byl přeložen na letiště Istres a 16. ledna 1940 na letiště Chartres, kde prováděl letecký výcvik na stíhacích letounech. Během svého působení v l’Armée dÄir neprováděl operační lety.

Po pádu Francie byl ještě spolu s dalšími československými letci evakuován do Anglie. Dne 19. června 1940 odpluli na lodi z francouzského přístavu a 22. června 1940 připluli do přístavu v Anglii, kde se Alois Dvořák stal příslušníkem RAF, v hodnosti seržanta. Dne 15. října dokončil přeškolení a byl zařazen k 310. československé peruti v RAF se sídlem v Duxfordu. Létal u 310. československé stíhací perutě RAF až do své smrti při letecké nehodě dne 24. září 1941. Dne 20. července 1941, se 310. peruť přemístila ze základny v Marrtleshan Heath do Dyce ve Skotsku.

V den, kdy Alois Dvořák zemřel, letěl na letounu NN-V, Z2766, Hurricane MK IIA, na hlídku s dalšími stíhacími letouny. Skupina letounů vzlétla v 8.50 hod. za velmi nepříznivých povětrnostních podmínek, malé dohlednosti a mlhy, která čtyři Hurricany přinutila, aby letěly v členitém pahorkatém terénu v přízemní výšce. V 9hod.10 minut letoun Aloise Dvořáka narazil křídlem do homolovitého kopce u Leachie Hill a havaroval. Letoun, který letěl nízko v mlze, narazil křídlem asi do 400 m kopce. Letadlo bylo zcela zničeno a trosky letounu byly rozptýleny téměř 250 metrů. Dvořák byl vymrštěn z kabiny a jeho tělo bylo nalezeno asi 3 metry od vraku kabiny. Letoun Hurricane s tělem Aloise Dvořáka byl nalezen až za dva dny.

Alois Dvořák byl pohřben dne 29.září 1941 na starém hřbitově v Dyce ve Skotsku. V září 1991 po ‘sametové revoluci’ roku 1989, byl Alois Dvořák in memoriam povýšen do hodnosti plukovníka letectva československého.[1]

Reference[editovat | editovat zdroj]