Wikipedista:Blogorgonopsid

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím, jsem Blogorgonopsid! Jsem autorem dlouho existujícího a denně více než stovkou lidí navštěvovaného blogu, který je takovou směsicí všeho, co mě zajímá, a který se věnuje hlavně světu přírody v minulosti naší planety i v současnosti. Na Wikipedii - českou i anglickou - sporadicky přispívám od roku 2010. Moje internetová činnost je neodmyslitelně spojená s dinosaury a dalšími prehistorickými zvířaty, kterým se podařilo mě v dětství okouzlit.

Nedávno jsem si uvědomil, že má wikipedistická stránka nebyla zeditována už pěkně dlouhou dobu... a tak jsem si řekl, že je čas na změnu! :D Přes desetiletí tady o mě visel starý text, každopádně teď chci údaje o sobě čas od času měnit, protože život je přece jen dynamický, není-liž pravda?

Co mě zajímá? Od dětství se zajímám o zvířata vyhynulá i současná, takže se mezi mé zájmy řadí paleontologie, zoologie, a když budu ještě konkrétnější, tak vlastně paleontologie obratlovců, herpetologie a ornitologie. Zajímá mě ale také politika, queer aktivismus, environmentální aktivismus, a v poslední době se začínám zajímat o sociální ekologii (Murray Bookchin).

Jsem velkým fanouškem přírodovědných dokumentů, a sleduji tvorbu Nigela Marvena, Chrise Packhama, Davida Attenborougha, Nicka Bakera, Steva Backshalla, Iola Williamse a dalších. Ve volném čase rád fotím zvířata, hlavně obojživelníky, plazy a ptáky.

Novinky:

Ve druhé polovině roku 2023 jsem na svém blogu započal sérii článků s názvem Dopady změny klimatu. V současné době se stále věnuji psaní o nových dokumentárních pořadech; pokud by vás zajímalo pár titulů vydaných v prvních třech měsících roku 2024, klikněte na tento odkaz: https://blogorgonopsid.blogspot.com/2024/03/nove-dokumenty-prvni-tri-mesice-2024.html. Blogorgonopsid je tedy stále aktivní.

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]

Dne 22. 11. 2014 jsem od wikipedisty Vojtěcha Dostála dostal wikikytičku za mou práci týkající se plazů, za vyznamenání moc děkuji...

Můj blog[editovat | editovat zdroj]