Wikipedie:Wikipedisté v pohybu

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím vespolek! Na Wikisrazu v Přibyslavi padly náměty, které by podle mého neměly zapadnout.

Wikipedisté - cyklisté[editovat | editovat zdroj]

Tým české Wikipedie před startem cyklistického závodu Pražská padesátka 2014.

Proběhlé akce[editovat | editovat zdroj]

Wikipedisté - chodci[editovat | editovat zdroj]

Plánované akce[editovat | editovat zdroj]

  • podzim 2024: Podbořansko 2?

Proběhlé akce[editovat | editovat zdroj]

  • 8. dubna 2024: Českobudějovičtí wikipedisté-senioři, účastníci kurzů SePW a Commons, absolvovali 5km procházku z vlakového nádraží ve Zlaté Koruně přes obec Zlatou Korunu do zlatokorunského kláštera, kde jsme navštívili odborné pracoviště Jihočeské vědecké knihovny. Exkurzi do těchto prostor zajistila wikipedistka Kvetinka48, průvodcem nám zde byl historik Jindřich Špinar. Po prohlídce jsme pokračovali do Rájova. Navštívili jsme i hřbitov v Rájově, kde je válečný památník českým a maďarským partyzánům. Památník je kulturní památkou. Každoročně se zde v květnu koná pietní akce k uctění obětí II. světové války za účasti zastoupení Maďarské republiky. Výjezdu se zúčastnilo 7 osob, tam jsme cestovali vlakem z Českých Budějovic a zpět autobusem z Rájova. Pořizovali jsme fotografie, které postupně nahráváme do příslušných kategorií v Commons. Souhrnně jsou zde. Cesta byla i praktickou ukázkou, co vše je možno do Commnos fotit, k hledání chybějících fotek jsme využili Wikinity. Celkovou organizaci zajišťovala Anaj7.
  • 17. března 2024 Podbořansko
  • 9. října 2022 – Fotografická wikiprocházka z Trocnova do Borovan (commonscat)
  • 28. srpna 2022 – Wikipedie:Fotografická wikiprocházka ze Srubce
  • 4. listopadu 2018 – výstup na horu Oblík. Zúčastnili se: Gortyna, paní Gortynová, Gampe, Hadonos, Mistasa, Svenkaj, Vojta Dostál a Klára. Z Mnichova jsme vystoupili do sedla mezi Oblíkem a Srdovem. Odtud nejprve na vrchol Oblíku (509 m n.m.). Při viditelnosti asi 50 metrů to byla spíše recesistická akce. Zapsali jsme se do vrcholové knihy, prohlédli si na fotografiích, co bychom bývali byli viděli, kdyby nebyla mlha, pořídili vrcholové foto a vrátili se zpět do sedla. Pokračovali jsme výstupem na Srdov (482 m n.m.), který se ukázal technicky daleko náročnějším! Z vrcholu Srdova byl ale podobný výhled, jako z Oblíku. Po sestupu ze Srdova jsme se odjeli posilnit do Lenešic, kde jsme si po obědě prohlédli znovupostavenou věž kostela svatého Šimona a Judy. Pak jsme se přesunuli do Loun, kde nás Gortyna podrobně seznámil s historií náměstí a kostela svatého Mikuláše. Wikipedistický obsah: seznámení wikipedistů, kteří se doposud neznali, prodiskutování řady wikipedistických otázek. Přímé doplnění obsahu článků: žádné.
  • 30. prosinec 2017 – Sváteční procházka, tentokrát v okolí Loun. Z nádraží Mutějovice jsme šli přes Kamenné řady Kounov ke staré myslivně Na Rovinách. Udělali jsme odbočku k poutní kapli svatého Vojtěcha. Další cesta vedla po modré značce přes hradiště Rovina na hrad Pravda. Po občerstvení v Domoušicích (Hostinec U Mařenky) jsme se vrátili na nádraží. Hrad Džbán nám zbyl na příště. Zúčastnili se Gortyna s manželkou a Gampe. Wikipedistický obsah: doplněno 42 fotografií k navštíveným objektům. založen článek Kaple svatého Vojtěcha (Kounov)
  • 24. června 2017 výstup z jedlovského nádraží na horu Jedlová, čas bude dle zájmu upřesněn. Případně můžeme posedět jen v hospůdce na jedlovském nádraží. Zvou wikipedisté Mirek256 a Gumideck.
  • 29. prosince 2016 – Sváteční procházka, výstup z Bílky na Milešovku, návrat do Bílky přes Černčice. Wikipedisté: 2, rodinná příslušnice: 1. Wikipedistický obsah: Kaple svatého Václava (Bílka), Cesta přátelství.
  • 8. květen 2015, pěší cesta z Mikulova na WikiMěsto Hustopeče, trasa Mikulov - Turold - Kočičí skála - Růžový vrch - Sirotčí hrádek - Děvín - Děvičky - Dolní Věstonice. Wikipedisté: 2, také jsme cestou fotili, viz Wikiměsto Hustopeče.
  • 28. prosince 2014 – Sváteční procházka, trasa Suchdol - Kozí hřbety - Únětice - Roztoky. Wikipedisté: 3, rodinní příslušníci a kamarádi: 3, děti: 0 a zvěř: 1 pes jménem Pascal. Příspěvky na wiki: Vrba zapomenutá.