Přeskočit na obsah

Wikipedie:Archiv žádostí o komentář/2014

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zde jsou dořešené žádosti o komentář z roku 2014.


  • Rozšíření pro Průvodce – Návrh na přidání GuidedTours získal podporu komunity a rozšíření tak bylo na českou Wikipedii nasazeno.
  • Hodnocení článků – Diskuse za dva roky nedošla k výraznějšímu konsenzu. Její další pokračování ztratilo smysl, neboť podpora pro Article feedback na projektech Wikimedia byla ukončena.
  • Angelologie dějin - DoS – ŽOK patrně založen nedopatřením, jeho zakladatel se nakonec obrátil na Nástěnku správců. --Podzemnik (diskuse) 3. 5. 2014, 07:30 (UTC)
  • Seznamy – Diskutující se shodli na tom, že seznamy mají na Wikipedii své místo. Neměly by však duplikovat kategorie a měly by oproti nim poskytovat přidanou hodnotu. Předmět seznamu má být co nejjasněji definován. Menší část diskutujících se zmiňovala o možnosti využití jmenného prostoru Rejtřík (příp. Příloha). Nikdo nebyl vyloženě proti, nicméně většinovou podporu toto řešení nezískalo a ani se diskutující neshodli na způsobu využití tohoto prostoru v souvislosti se seznamy. --Podzemnik (diskuse) 3. 5. 2014, 09:56 (UTC)
  • Lékařská fakulta Ostrava – ŽOK se týkal textu, který byl přesunut do článku Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě (tato sekce Akreditace). ŽOK nezaujal další editory mimo ty, kteří se neshodli na obsahu článku, a tedy nepřinesl žádné řešení. --Podzemnik (diskuse) 3. 5. 2014, 10:21 (UTC)
  • Slovníková hesla na Wikipedii – Diskutující se víceméně shodli, že na Wikipedii patří pojmy, které mají nejen slovníkovou, ale i encyklopedickou hodnotu. Pojmy s pouze slovníkovou hodnotou patří pouze na Wikislovník. Slovníkové informace jsou přitom v článcích velmi ceněny, zejména etymologie slov v rozumné míře, a to v rozumné míře i včetně přesměrovaných termínů (synonym). Neencyklopedická hesla je možné navrhnout na přesun na Wikislovník. Vojtěch Dostál (diskuse) 27. 9. 2014, 07:54 (UTC)
  • Psaní článků o fikci – Diskuze asi po dvou letech ztratila trochu ze své aktuálnosti. Diskutující se nicméně shodují, že články o fikci by měly být ozdrojované, psané encyklopedickým stylem a mnoho wikipedistů zdůrazňuje i kritérium 2NNVZ. Vznikl i návrh doporučení - Wikipedie:Významnost (fikce) - ale nezískal si podporu všech, někteří kritizovali právě pro nedostatečný důraz na 2NNVZ. Vojtěch Dostál (diskuse) 27. 9. 2014, 08:10 (UTC)