Vojtěch Hueber

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vojtěch Hueber
Narození10. listopadu 1948
Praha
Úmrtí19. května 2012 (ve věku 63 let)
Povolánídramaturg, publicista, moderátor, hudební publicista a hudební producent
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

PhDr. Vojtěch Hueber (10. listopadu 1948 Praha19. května 2012 Praha) byl významný znalec domácího i světového jazzu, producent mnoha alb, moderátor festivalů a vlastních pravidelných rozhlasových pořadů na stanici Vltava Českého rozhlasu (Jazzový podvečer, Jazz-test, Jazzkaleidoskop).

Jeho sleevenote doplňují jím produkovaná jazzová alba např. Laco Decziho a Jazz Celuly, Traditional Jazz Studia Pavla Smetáčka, Sony Constanza a Jazzového orchestru Českého rozhlasu, Karla Růžičky, ESP Štěpána Markoviče, Josefa Audese, Jazz Magmy, Františka Uhlíře, Gera Bandu a dalších, stejně jako třeba z oblasti populární hudby singly Heleny Vondráčkové. Psal recenze pro Melodii, Gramorevui nebo do Svobodného slova, na jeho recenze odkazuje  spousta portálů, zaměřených na jazzovou hudbu. Byl i iniciátorem společného hraní Luboše Andršta legendou blues B. B. Kingem.

Konferoval jazzové koncerty a festivaly, podílel se na organizování Pražského mezinárodního jazzového festivalu, dlouhé roky spolupracoval s Traditional Jazz Studiem.

Vojtěch Hueber zemřel za tragických okolností 19. května roku 2012, kdy ho brutálně napadl jeho s ním žijící partner a způsobil mu zranění, kterým podlehl.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]