Umrlčí tváře

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Umrlčí tváře
AutorJohn Flanagan
Původní názevThe Ghostfaces
PřekladatelMilan Pohl
ZeměAustrálie
Jazykangličtina
EdiceBratrstvo
Žánrfantasy
VydavatelRandom House
Datum vydání2016
Český vydavatelEgmont ČR
Česky vydáno2016
Počet stran384
ISBN978-80-252-3691-8
Předchozí a následující dílo
Hora Štírů Kaldera
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Umrlčí tváře (The Ghostfaces) je šestý díl fantasy literární série Bratrstvo od australského spisovatele Johna Flanagana. Knížka, která v originále vyšla v roce 2016 u australského nakladatelství Random House, byla do češtiny přeložena ve stejném roce a vyšla v Česku u nakladatelství Egmont.[1]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Děj začíná v Hibernii, kde Volavky doručovali králi Seanovi úřední listiny od oberjarla Eraka. Při návratu domů je ovšem stihne silná bouře, která je odvlaje až do Nekonečného oceánu. Kvůli nedostatku pitné vody se nemohou vrátit zpět do Skandie a tak se rozhodnou pokračovat dál na západ do neprobádaných oblastí. Přistanou na Skandijci dosud neobjevené pevnině a postaví si tam tábor, aby si mohli zajistit zásoby na cestu zpět. Po chvíli ovšem zjistí, že nejsou sami. Kromě domorodého kmene Mawagansettů zde žije i medvěd, který se jednoho dne pokusí zabít dvě domorodé děti. Volavkám se ho podaří včas zabít a tím si získají vděk domorodců. Ti jim poskytnou pomoc při shánění potřebných zásob a zároveň Volavky ve své vesnici pohostí.

Těsně před odjezdem se k Volavkám a Mawagansettům donese zpráva, že kmen Umrlčí tváře po deseti letech vyrazil na válečnou stezku. Volavky se rozhodnou zůstat a pomoct početně oslabenému a k boji nevycvičenému kmenu Mawagansettů v obraně. Během bitvy se jim podaří většinu členů kmene Umrlčích tváří zabít a zbytek zajmout. Zároveň ovšem zemře také Tekumsa, dívka, do které se Stig během pobytu u Mawagansettů zamiloval. Poté se Volavky bez problémů vrací zpět do Skandie.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Umrlčí tváře [online]. Databáze knih, 2016 [cit. 2017-04-02]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]