Pinehouse Photography Club

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pinehouse Photography Club je terapeutický fotografický klub v severní komunitě Pinehouse, Saskatchewan, Kanada. Klub využívá fotografii k zapojení mládeže z oblasti, která má problémy s duševním zdravím.[1][2]

Historie[editovat | editovat zdroj]

Klub založila v roce 2016 Dre Erwin, sestra primární péče z Pinehouse, která hledala alternativní metody léčby pro místní mládež, která měla problémy s duševním zdravím.[3][4][5] Klub se proslavil v Kanadě po dokumentu Canadian Broadcasting Corporation z roku 2018 pod názvem New Lens on Life.[6][7] Další mediální pokrytí vyústilo v dary v hotovosti a vybavení klubu od dárců z celé Kanady.[8] V shrnutí metody klubu v roce 2018 Saskatchewan's Advocate for Children and Youth bylo uvedeno, že „mládež z Pinehouse Lake naznačila, že fotografie je zdravým odbytištěm, které pomáhá s pocitem ztráty nebo deprese. Pohled na krásu přírody objektivem fotoaparátu generuje uznání za to, co mají, místo toho, aby se soustředili na to negativní.“[9]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Pinehouse Photography Club na anglické Wikipedii.

  1. Sask. Photography club captures beauty while counteracting trauma [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Transforming lives one picture at a time [online]. [cit. 2021-12-29]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2021-06-27. (anglicky) 
  3. MAXWELL, Nigel. Photography club helps troubled youth find focus [online]. 14 June 2019. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Photography club inspires youth in northern Saskatchewan [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. Saskatchewan Polytechnic - Alumnus uses photography to transform lives in Northern Saskatchewan [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  6. CBC Saskatchewan, CBC Saskatoon receive a combined 10 RTDNA Awards | CBC News [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  7. Photography club in northern Sask. Gets photos picked up by Kids Help Phone [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  8. Outpouring of support for Saskatchewan photography club after Global News story [online]. Dostupné online. (anglicky) 
  9. Annual Report 2018 [online]. Saskatchewan Advocate for Children and Youth [cit. 2019-10-17]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2021-12-29. (anglicky) 

Související články[editovat | editovat zdroj]