Petr Moravec

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
O osobě manažera Petra Moravce, který se pohybuje v oblasti managementu dopravy, pojednává článek Petr Moravec (manažer).
Petr Moravec
Narození22. března 1974 (50 let)
České Budějovice, ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Národnostčeská
Povoláníkuchař, pracovník bezpečnostní agentury, amatérský fotograf (krajina, příroda)
Významná dílabarevné velkoformátové fotografie Šumavy
Webová stránkahttps://petr-moravec.cz
Seznam děl v databázi Národní knihovny
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Petr Moravec (* 22. března 1974, České Budějovice) je českobudějovický krajinářský amatérský fotograf.[1]

Život[editovat | editovat zdroj]

Petr Moravec se po studiu věnoval povolání kuchaře, ale nyní (rok 2019) pracuje pro bezpečností agenturu.[2] Žije v Českých Budějovicích.[2] Ve svém volném čase se amatérsky věnuje fotografování především přírody a krajiny[1] a to zejména té šumavské.[2] Spolupracuje s Českobudějovickým deníkem.[2] Svoje fotografické dovednosti se naučil od dvou českobudějovických fotografů: Jaroslava Sýbka (ČTK, MF Dnes, jihočeské Deníky) a Zdeňka Rubeše (ČTK).[2] Snímky Petra Moravce jsou k vidění na výstavách veletrhů ArtFest v Českých Budějovicích, v českobudějovické Horké vaně (kulturní klub s jevištěm, samostatnou kavárnou a s galerií) nebo v památkově chráněné historické budově v restauraci Masné krámy (v Galerii štamgastů) rovněž v Českých Budějovicích.[2]

Vybrané akce[editovat | editovat zdroj]

  • Do českobudějovických kostelů instaloval některé své velkoformátové barevné fotografie.[3]
  • Na přelomu července a srpna (od pondělí 24. srpna 2020 do soboty 5. září 2020) byly velkoformátové barevné šumavské snímky Petra Moravce (jak ty z knihy Šumava poetická a kouzelná, tak i další z dosud nezveřejněné kolekce) vystaveny na celoměstské fotografické výstavě Boží doteky Šumavy v deseti lokalitách města České Budějovice.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Petr Moravec (* 22. března 1974, České Budějovice) – fotograf; zabývá se převážně fotografováním přírody a krajiny. [online]. [cit. 2020-08-27]. Identifikační číslo: mzk2013761543. Dostupné online. 
  2. a b c d e f MORAVEC, Petr, Johann Peter (poesie). Šumava poetická a kouzelná = Der Böhmerwald, seine Poesie und Magie. Překlad Helga Grimmová, Jan Mareš, Gernot Peter; ilustrace – foto: Petr Moravec. 1. vyd. České Budějovice: Petr Moravec, 2019. 95 s., + barevné ilustrace. Dostupné online. ISBN 978-80-270-6846-3. S. 86. (Souběžný český a německý text) 
  3. a b REDAKCE. V Budějovicích začala výstava Boží dotek Šumavy [online]. Českobudějovický deník, 2020-08-27 [cit. 2020-08-27]. Od pondělí 24. srpna 2020 do soboty 5. září 2020 se na deseti veřejně dostupných lokalitách po městě objeví celoměstská fotografická výstava „Boží doteky Šumavy“. Dostupné online. 

Literatura[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]