Nancy Bauer

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Nancy Bauer
Narození1960 (63–64 let)
BydlištěBoston
Alma materHarvard Divinity School
Povolánífilozofka a vysokoškolská učitelka
ZaměstnavatelTuftsova univerzita
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Nancy Bauer je americká filozofka specializující se na filozofii feminismu, existencialismu, fenomenologii a na dílo Simone de Beauvoir. Nedávno byla zvolena předsedkyní katedry filozofie na Tuftsově univerzitě a v současné době je děkankou akademických záležitostí, profesorkou filozofie a děkankou Fakulty múzických umění v Tufts.[1][2] Mezi její zájmy patří metodologie ve filozofii, feminismus, metafyzika, sociální politická a morální filozofie, jazyková filozofie, fenomenologie a filozofie ve filmu.

Výzkum a publikace[editovat | editovat zdroj]

Její první kniha byla "Simone de Beauvoir, Filozofie a feminismus".[1] Zabývala se také objektivizací nebo filmovou filozofií.

20. června 2010 napsala do New York Times:

Cílem knihy The Second Sex je vzbudit v lidech touhu po svobodě (politické, sociální a filozofické). Beauvior upozorňovala, že se nemůžete donutit ke svobodě, ale abyste se neřídili okolním světem.

Je členkou Society for Interdisciplinary Feminist Phenomenology.

Vzdělání[editovat | editovat zdroj]

Nancy Bauer získala v roce 1982 titul A. B. v oboru sociálních studií a v roce 1986 magisterský titul v teologických studiích na Harvardově univerzitě. Roku 1997 získala titul Ph.D. ve filozofii na Harvardově univerzitě, kde studovala u Stanleyho Cavella. Před prací profesorky, působila jako novinářka v Boston Globe. Také pracovala pro dětskou nemocnici v Bostonu a přispěla do knihy New Child Health Encyclopedia.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Nancy Bauer (philosopher) na anglické Wikipedii.

  1. a b Nancy Bauer | Department of Philosophy. as.tufts.edu [online]. [cit. 2021-04-07]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-03-24. 
  2. Nancy Bauer | School of the Museum of Fine Arts | Tufts University. smfa.tufts.edu [online]. [cit. 2021-04-07]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-04-11.