Milan Radonjić

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Milan Radonjić
Narození11. dubna 1973 (51 let)
Bělehrad
Povoláníumělec
Webmilantarot.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Milan Radonjić (srbskou cyrilicí Милан Радоњић), známý spíše jako Milan Tarot, (* 11. dubna 1973 Bělehrad) je srbská televizní osobnost, komik a vykladač tarotových karet.

Po ukončení střední školy Radonjić nejprve pracoval v nočních tarotových pořadech na televizních stanicích v Srbsku, jako jsou TV Duga a TV Palma Plus. Poté, co se na internetu objevila řada videoklipů s Radonjićovými bizarními předpověďmi a radami, jako například „Otěhotníte do sedmi dnů, když si budete každý den číst Pinocchia.“, si jeho pořady získaly značný zájem, včetně rozhovorů v denících Jutarnji list,[1] Večernji list[2] a Blic.

Poté, co srbský zákon zakázal televizní výklady karet, se začal objevovat na televizních stanicích v Bosně a Hercegovině, včetně celostátní televize OBN, a v řadě televizních stanic v Chorvatsku, včetně celostátní televize Nova. Poprvé se objevil v pořadu Noćna mora Željka Malnara na televizi Z1. Jeho smlouva s televizí OBN měla údajně hodnotu 780 tisíc amerických dolarů, ale to je, stejně jako většina věcí, které Radonjić veřejně tvrdí, pochybné.[3] Prohlásil také, že koupil YouTube a že se s ním Barack Obama a Bill Gates radili.[4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Milan Radonjić na anglické Wikipedii.

  1. Jutarnji list - Dobroćudni prevarant pokorava praznovjerne od Niša do Zaboka. www.jutarnji.hr [online]. 2009-10-24 [cit. 2022-01-02]. Dostupné online. (chorvatsky) 
  2. Vecernji.hr - Milan Tarot: U svome prvom filmu glumit ću voditelja karaoka, lifestyle, tv. web.archive.org [online]. 2009-07-15 [cit. 2022-01-02]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2009-07-15. 
  3. Vidoviti Milan: 'Zatrudnjet ćete ako čitate Pinokija!'. Dnevnik.hr [online]. [cit. 2022-01-02]. Dostupné online. (chorvatsky) 
  4. Video - Milan Tarot: Dok je ovaca bit će i šišanja. www.index.hr [online]. [cit. 2022-01-02]. Dostupné online. (chorvatsky)