Michal Deus

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MgA. Michal Deus, MBA
Michal Deus v pořadu „Rád jím, nerad vařím“.
Michal Deus v pořadu „Rád jím, nerad vařím“.
Narození8. prosince 1976 (47 let)
Praha
ZeměČeskoslovensko
VzděláníDuncan centre, DAMU
Alma materDAMU
Povoláníproducent, manažer, moderátor, gastronom
Aktivní roky1994–dosud
Manžel(ka)Alexandra Deus
Webová stránkaMadeByDeus.com a PremiumBananas.cz
Seznam děl v databázi Národní knihovny
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Michal Deus (* 8. prosince 1976, Praha) je český podnikatel, moderátor, pedagog a producent.

Profesní život[editovat | editovat zdroj]

Po maturitě na konzervatoři Duncan centre vystudoval herectví alternativního a loutkového divadla[1] na DAMU v ročníku Ivana Rajmonta. Magisterské studium dokončil na Katedře divadelní antropologie pod vedením Vladimíra Mikeše a Jany Pilátové.

Hned po škole se začal věnovat divadelní a hudební produkci (spolupracoval mimo jiné s divadlem Alfred ve dvoře[2], Mamapapa, Milošem Vacíkem a dalšími). Působil také jako manažer a perkusista skupiny Manon 15, kterou založili Štěpán a Ondřej Škochovi.

Od roku 2002 pracoval v reklamních agenturách. Působil ve vedení agentur PUBLICIS Prague, LineArt, Dílna a dalších. Byl také spolumajitelem reklamní agentury AdHackers[3]. V současnosti je spolumajitelem typografického studia MadeByDeus.com[4] a produkční společnosti Premium Bananas Productions[5].

Od roku 2008 působí jako pedagog na Katedře produkce DAMU[6].

Věnuje se také různým charitativním projektům[7][8] [9] [10].

Autorské projekty a tvorba[editovat | editovat zdroj]

V roce 2020 začal společně s režisérem Janem Dufkem [11] natáčet dokumentární seriál o českých šéfkuchařích „Opravdu boží jídlo“, ale projekt zůstal nedokončený.

Je autorem a moderátorem pořadu „Rád jím, nerad vařím“[12] který vysílá online portál Televize Seznam. Hostem tohoto pořadu byl např. Jiří Mádl[13], Hana Vagnerová, Tomáš Měcháček, Denisa Pfauserová, Barbora Jánová, Pavel Býček a další.

Společně s Janem Dufkem a Jiřím Mádlem je spoluautorem experimentálního seriálu Hotel Kokořín [14], který vysílá Televize Seznam. Seriál vznikl během pěti dní a na napsání a natočení každého dílu bylo pouhých 24 hodin. V seriálu účinkuje také jako herec společně s Jiřím Mádlem, Alenou Mihulovou, Denisou Pfauserovou, Ondřejem Malým, Filipem Kaňkovským a Sabinou Rojkovou.

Gastronomie[editovat | editovat zdroj]

Gastronomii se věnuje mnoho let a jako amatérský kuchař se vzdělává a účastní kuchařských sympozií a kurzů a to jak v České republice tak v zahraničí (např. na Le Cordon Bleu v Londýně). Jako stážista vařil v restauraci The Eatery pod vedením šéfkuchaře Pavla Býčka.

Je autorem kuchařky „Sendviče klasické i moderné“, která vyšla na Slovensku v roce 2014[15].

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Od roku 2013 je ženatý se slovensko-českou designérkou a malířkou Alexandrou Deus [16] [17].

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]