La Cara oculta

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
La Cara oculta
Země původuKolumbieKolumbie Kolumbie
ŠpanělskoŠpanělsko Španělsko
Jazykšpanělština
Délka92 minut
Žánryfilmový thriller
filmové drama
mysteriózní film
thriller
Scénář a režieAndrés Baiz
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleQuim Gutiérrez
Martina García
Clara Lago
María Soledad Rodríguez
Alexandra Stewart
Marcela Mar
Humberto Dorado
Julio Pachón
Juan A. Baptista
Marcela Benjumea
HudbaFederico Jusid
KameraJosep Civit
Výroba a distribuce
Premiéra16. září 2011
Distribuce20th Century Fox
Rozpočet2,6 milionů USD
Tržby5,2 milionů USD[1]
La Cara oculta na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

La Cara oculta je španělsko-kolumbijský triller z roku 2011. Režisérem filmu a autorem scénáře je Andrés Baiz. V Bollywoodu byl v roce 2013 natočen remake filmu pod názvem Murder 3.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Španělský dirigent Adrián žije se svým psem ve velkém domě na samotě v Kolumbii. Donedávna tu s ním žila jeho přítelkyně Belén. Ta jednoho dne zmizela a nechala Adriánovi pouze nahrané video, ve kterém mu sdělila, že ho opouští kvůli jeho flirtování s houslistkou Veronicou. Adrián se snaží vzchopit a seznámí se servírkou Fabianou, ta se k němu nastěhuje. Protože policie zjistí, že Belén neopustila Kolumbii, začne podezírat Adriána z její vraždy. Fabiana začne v domě pozorovat divné věci – ve vaně a v umyvadle se tvoří drobné vlnky, zdá se jí, že u odpadní roury slyší hlas a navíc pozoruje divné chování psa. Myslí si, že je to duch. Mezitím najde v ložnici neznámý klíč, který nikam nepasuje a začne ho nosit na krku.

V této části se děj filmu vrací na začátek.

Adrián a Belén jsou zamilovaný pár, který se přistěhoval do Kolumbie, kvůli Adriánově práci. Pronajmou si velký dům od staré paní. Když se Belén svěří paní domu se svým podezřením na Adriánovu nevěru, ta jí prozradí, že je v domě tajný úkryt, který dal postavit její manžel – bývalý nacista. Tento úkryt je zvukotěsný a je vybaven tak, že je v něm možné po určitý čas žít, skrze zrcadla se z něj navíc dá hledět do domu. Belén se rozhodne nahrát Adriánovi vzkaz a poté z tajného krytu pozorovat, jak se zachová. Když později vidí, že je z jejího odchodu nešťastný, odpustí mu a chce se z úkrytu vrátit, jenomže si ve spěchu zapomněla vzít klíč a je tak uvězněna.

V této části se děj filmu vrací zpět.

Fabiana začne s Belén komunikovat pomocí vln na vodě. A zjistí, že je živá a uvězněná v krytu. Dokonce objeví i tajný vstup. Fabiana se bojí, že ztatí Adriána, a tak se rozhodne, že nechá Belén uvězněnou v bunkru. Za nějaký čas, když už je Fabiana přesvědčena, že je Belén mrtvá, úkryt odemkne. Belén, ale ještě žije, přemůže Fabianu a zamkne jí v úkrytu. Následně opouští dům a zanechává v něm klíč. Později se vrací domů Adrián a nachází pouze "prázdný" dům.[2]

Hodnocení[editovat | editovat zdroj]

Film získal mezi diváky na největších filmových databázích spíše nadprůměrné hodnocení (aktuální k 9. srpnu 2016):

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byly použity překlady textů z článků La verità nascosta (film, 2011) na italské Wikipedii a The Hidden Face (film) na anglické Wikipedii.

  1. Cara Oculta, La [online]. Box Office Mojo. Dostupné online. 
  2. KUČERA, Ivan. La Cara Oculta [60 %]. Recenzie.tvorim.net [online]. [cit. 2016-08-09]. Dostupné online. (slovensky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]