Invinit Group

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Invinit Group
Základní údaje
Právní formaakciová společnost
Datum založení17. června 2004
SídloPraha, Česko
Adresa sídlaVoctářova 2500/20a, Praha, 180 00, Česko
Charakteristika firmy
Obrat1,1 mld. Kč (2018)[1]
939,8 mil. Kč (2017)[1]
Provozní zisk66,1 mil. Kč (2018)[1]
42,8 mil. Kč (2017)[1]
Výsledek hospodaření53,5 mil. Kč (2018)[1]
33 mil. Kč (2017)[1]
Celková aktiva934,7 mil. Kč (2018)[1]
868,5 mil. Kč (2017)[1]
Vlastní kapitál596,5 mil. Kč (2018)[1]
Zaměstnanci822 (2018)[1]
Dceřiné společnostiCleverlance Enterprise Solutions
AEC
TrustPort
Identifikátory
IČO27158969
LEI315700E1RFNNPQ8YT989
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Invinit group (dříve známá jako Cleverlance Group) je uskupení společností, jež se zabývají různými oblastmi IT tematiky.

Členské společnosti[editovat | editovat zdroj]

Cleverlance Enterprise Solutions[editovat | editovat zdroj]

Cleverlance Enterprise Solutions a.s. je společnost zabývající se informačními technologiemi, se sídlem v České republice a pobočkami v Praze, Brně, Bratislavě a Brémách. Cleverlance se věnuje vývoji vlastních produktů, integraci IT platforem, analýze požadavků a také testování softwaru. Klientela Cleverlance se pohybuje napříč spektrem od finančních institucí, přes telekomunikace až k energetice či automobilovému průmyslu. Většinovým vlastníkem je od roku 2019 skupina KKCG.[2]

Cleverlance H2B a.s.[editovat | editovat zdroj]

Společnost zabývající se vývojem softwaru poskytování SW služeb. Vyvinula univerzální front-end Sm@rtClient a univerzální platformu pro softwarová řešení Cleverlance Community Platform.[3]Většinovým vlastníkem je od roku 2019 skupina KKCG.

AEC[editovat | editovat zdroj]

AEC je česká IT firma, která vznikla v roce 1991 a zabývá se komplexní tematikou počítačové bezpečnosti. Součástí Cleverlance Group se AEC stala v roce 2007, skrze dohodnutou akvizici mezi firmami.[4]

AEC provádí analýzu bezpečnostních rizik, forenzní analýzu v oblasti kyberzločinu a analýzu dopadů. Bezepečnostní analýza AEC zahrnuje kompletní audit rizik a testování slabých míst v systémech klientů. Kromě analytických služeb nasazuje AEC vlastní řešení a pomáhá integrovat bezpečnostní opatření v rámci celého systému. Většinovým vlastníkem je od roku 2019 skupina KKCG.

AEC SK[editovat | editovat zdroj]

AEC SK je samostatně fungující slovenská pobočka AEC

Clever Power[editovat | editovat zdroj]

Clever Power poskytuje IT řešení v oblasti energetiky a infrastruktury. Zabývá se např. regenerací fotovoltaických elektráren a jejich servisem, datovou komunikaci po silových vodičích či problematikou tzv. smart cities neboli využívání informačních technologií pro zlepšení života ve městech.

V případě CleverPower se jedná o sběr nejrůznějších typů informací o dopravě, počasí, kvalitě ovzduší, jakosti výroby a dalších vstupů, na jejichž základě se pak vyhodnotí výstupy, skrze něž se řídí zabezpečení železničních přejezdů, řízení hustoty dopravy, regulace osvětlení nebo zvyšování kvality výroby.

CTS TRADE IT[editovat | editovat zdroj]

Firma CTS TRADE IT vznikla v inkubátoru Cleverlance v roce 2013 a zabývá se vývojem softwarových řešení, která pokrývají problematiku obchodování na kapitálových trzích. Všechna nabízená řešení sdílejí jednu modulární platformu – systém Clever Trading Solution (CTS), což umožňuje snadnější parametrizaci a přizpůsobení pro konkrétní potřeby klientů. CTS nabízí různé produkty založené na bázi této základní platformy. .

Eicero[editovat | editovat zdroj]

Společnost Eicero je součásti Cleverlance Group od roku 2010. Firma se zabývá komplexní diagnostikou fotovoltaických elektráren a eliminaci jevu PID (Potential induced degradation), který má za následek snížení výkonnosti. Hlavním produktem Eicero je tzv. PID Doctor, zařízení vyráběné na míru klientům s různými typy FV elektráren. Po zapojení PID Doctor regeneruje panely poškozené PID a vrací jim jejich původní výkonnost.[5]

TrustPort[editovat | editovat zdroj]

TrustPort se stal součástí skupiny v roce 2008. Společnost vznikla jako nový samostatný subjekt v rámci Cleverlance Group po akvizici AEC, od níž se TrustPort osamostatnil. Firma se zabývá vývojem softwarových bezpečnostních řešení. Produkty TrustPortu jsou postavené na kontinuálně vyvíjených antivirových a šifrovacích technologiích, antispamových metodách a zapojení umělé inteligence pro sledování odchylek od běžného chování.

Řešení vyvíjené v TrustPortu získala ocenění v rámci testů nezávislých testovacích laboratoří, např. Virus Bulletin (ocenění VB100 award), AV-Comparatives(ocenění AV-Comparatives Advanced+ award), PC Security Labs (ocenění PC Security Labs Excellent), West Coast Labs (ocenění Checkmark award). Sídlo firmy je v Brně.[6]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c d e f g h i j výroční zpráva. Dostupné online.
  2. Po ropě a loteriích se miliardář Komárek vrhá na IT. Kupuje firmy od Cleverlance. Aktuálně.cz [online]. Economia, 2019-02-08 [cit. 2019-05-23]. Dostupné online. 
  3. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR udělilo Cleverlance ocenění Podnikatelský projekt roku 2012. Feedit.cz [online]. 10. 10. 2013. Dostupné online. 
  4. Společnosti AEC a Cleverlance Enterprise Solutions uzavřeli akviziční smlouvu.. itbiz.cu [online]. 15. 11. 2007. Dostupné online. 
  5. EICERO PID Doctor vrátí degradovaným FV panelům rychle jejich původní výkon. tzbinfo.cz [online]. 9. 9. 2015. Dostupné online. 
  6. TrustPort vzniká z AEC v rámci skupiny Cleverlance. computerworld.cz [online]. computerworld.cz, 28. 3. 2008. Dostupné online.