E. Jason Wambsgans

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
E. Jason Wambsgans
Povolánífotograf
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

E. Jason Wambsgans (* ?, Detroit) je americký fotoreportér pracující pro Chicago Tribune. Za portrétní fotografie oběti přestřelky v Chicagu mu byla udělena Pulitzerova cena za fotografii.

Mládí[editovat | editovat zdroj]

Wambsgans se narodil v Detroitu a vystudoval Central Michigan University. 

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Wambsgans byl jedním ze tří novinářů oceněných Pulitzerovou cenou za fotografii v roce 2017. Autorova vítězná série sledovala po dobu tří měsíců desetiletou oběť střelby z Chicaga, během níž si Wambsgans vytvořil osobní vztah s dítětem.[1][2]

Wambsgans pracuje pro Chicago Tribune jako zaměstnaný fotograf od roku 2002 a fotografuje příběhy odrážející dění ve městě a okolí města. Wambsgans. Pracoval mimo jiné také na článku o americkém právníkovi Zachary Fardonovi, který rezignoval na svou pozici kvůli tomu, že prezident Trump požádal všech 46 amerických právníků, kteří byli pod Obamou, aby odstoupili.[3] Kromě své práce pro Chicago Tribune provozuje Wambsgans účet na Instagramu věnovaný černobílé fotografii zachycené jeho mobilním telefonem.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku E. Jason Wambsgans na anglické Wikipedii.

  1. TCHEKMEDYIAN, Alene. LA Times. Chicago Tribune photographer wins Pulitzer Prize for 'superb' portraits of child shooting victim [online]. 11 April 2017. Dostupné online. 
  2. Pulitzer Prize-Winning Photographer on 'Heaviest' Photo He Ever Made [online]. Dostupné online. 
  3. MEISNER, Jason. Fardon issues fiery letter on exit as U.S. attorney in Chicago [online]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]