Diskuse s wikipedistou:Zirland/Potravinářské inspekce v hypermarketech v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikipedie není novinovými články. Wikipedie nenabízí informace novinového typu o aktuálních událostech. Nemyslím, že by toto téma mělo encyklopedickou zajímavost (či, přesněji řečeno, že se vůbec jedná o nějaké téma). Takový článek by asi patřil na hypotetické české Wikinews, do encyklopedie se mi zdá až přespříliš aktuálně-novinový. Prozatím tam nedávám VfD, rád bych zjistil, co si o tom myslí ostatní. --Mormegil 11:56, 29. 9. 2005 (UTC)

Osobně mi to také příliš evokuje novinové zprávy, takže bych byl pro začlenění do článků, kde to má význam (o příslušných obchodech, inspekci, apod). --che 12:22, 29. 9. 2005 (UTC)
Těžko říci. Na první pohled sdílím pocit výše diskutujících kolegů, na druhé straně máme či měli bychom mít i články o událostech typu Útoky 11. září 2001 v USA či Oranžová revoluce či dejme tomu Vládní krize v České republice na jaře 2005. Na třetí stranu je zjevné, že kauza inspekcí v obchodech asi nedosahuje encyklopedické významnosti pro samostatný článek. Čili asi bych měl podobný názor jako na tu Pannu Marii na smaženém sýru či na čem: proti uvedené informace ve wikipedii nic nemám, ale samostatný článek si to myslím nezaslouží. Takže nakonec mám asi stejný názor jako Che. --Radouch 12:29, 29. 9. 2005 (UTC)
Ano, v podstatě souhlasím s výše uvedenými námitkami. Až bude článek Hypernova (obchod) a ČZPI, tak to bude více než vhodné začlenit do nich a toto článku se tím pozbýt. Ale myslím si, že se to bude lépe začleňovat, když jsou ty informace na jednom místě.
České Wikinews se psát nechystám, ani takovéto novinářské články psát na wiki příliš často – snahou bylo ale shromáždit informace o záležitosti, která je za poslední týden velmi živá a osobně si myslím, že její význam není zanedbatelný. Do Hypernovy dneska nakupovat nepůjdu určitě :o) --Zirland 12:30, 29. 9. 2005 (UTC)
Nešlo by to schovat do Aktualit, než budou články o těch kšeftech samotných? -jkb- 12:36, 29. 9. 2005 (UTC)
To byl původní záměr, ale nakonec mi ten článek přišel příliš dlouhý do aktualit. Stránku Aktualit již v současnosti nejsem téměř schopen uložit pro její velikost (v souvislosti s technickými problémy serveru). Ale to je jiné téma... --Zirland 12:39, 29. 9. 2005 (UTC)

Byla to událost encyklopedického významu, která přesáhla význam jednoho řetězce. Na tom nic nemění ani fakt, že wikipedisté zatím některá encyklopedicky významná témata okázale ignorují. Navrhovali byste snad zrušení článku Povodeň v České republice (2006) s argumentem, že některé z říček a potoků, které se rozvodnily, ještě nemají samostatné články? Ostatně, taky váhám, jestli jsem neměl udělat samostatný článek Krize autobusové dopravy v Ústeckém kraji – zatím jsem napsal jen článek Dopravní podnik Ústeckého kraje, ale až hejtmana Šulce 9. září vyšplouchne nastrčená ČSAD Česká Lípa, tak to stejně přeroste na samostatný článek. --ŠJů 23:24, 24. 8. 2006 (UTC)