Diskuse s wikipedistou:Teoretik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 18 dny od uživatele RamzyM (WMF) v tématu „Připomínáme možnost volby členů prvního Výboru pro Všeobecný kodex chování

Vítej ve Wikipedii, zdá se, že se nám rozroste v oboru filmu... Jenom bych poprosil, abys při editaci častěji používal tlačítko ukázat náhled. Tím se ti zobrazí stránka, jak bude vypadat po tvých úpravách a můžeš si tak zkontrolovat, jestli se obrázek objevuje tak, jak máš v úmyslu, jestli jsou správně odkazy na nějaké další stránky apod. Až budeš spokojen, tak to zapiš pomocí uložit změny - i když je samozřejmě jasné, že i pak se tam najde nějaký překlep, to se nedá nic dělat, to se stává každému. Ale jde o to, aby se minimalizovaly duplicitní hesla na stránce s posledními změnami. Kdyžtak u menších editací (překlepy, úpravy obrázků apod.) ještě před zapsání zaškrtni políčko tato změna je malá editace, tím se na stránce s posledními změnami u změněných článků zobrazí písmenko m (= malá změna). --Luděk 16:04, 24. 10. 2004 (UTC)

Díky, vynasnažím se editovat s rozumem, nemám s tímhle formátováním skoro žádné zkušenosti. --Teoretik 19:50, 24. 10. 2004 (UTC)
S těma porody si nic nedělejte, to je úděl každého, mne taky sem tam někdo musel "klepnout přes prsty", než jsem začal správně formatovat, dělat kategorie, popisovat nahrené fotky... To se podá, nebolí to a jednoho to pak baví. -jkb- 21:34, 24. 10. 2004 (UTC)

No jasně, mně to taky chvíli trvalo... ;-). A editovat se má nejen s rozumem, ale i s odvahou, protože při tom se člověk také hodně naučí. --Luděk 06:36, 25. 10. 2004 (UTC)


Taky pěkně vítám a prosím, prostudujte si formát dalších životopisných hesel: Začátek by měla být definice celou větou, tj. "Božidara Turzonovová (nar. 28. května 1942 Sofie) je slovenská herečka", filmografie by se asi měla uspořádávat normálně chronologicky, tedy od nejstarších po nejnovější, a ušetříte dalším práci, když hesla i zařadíte do kategorií, tedy na konec vždycky přidáte [[Kategorie:Herečky a herci|Příjmení, Jméno]] nebo [[Kategorie:Režiséři|Příjmení, Jméno]] s příslušně vyplněným jménem. --Malýčtenář 10:23, 25. 10. 2004 (UTC)

A když jsme u těch formátů, tak to záhlaví by mělo znít takto: '''Božidara Turzonovová''' (* [[28. května]] [[1942]] [[Sofie]]) je [[Slovensko|slovenská]] herečka. -- Vít Zvánovec 12:10, 25. 10. 2004 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 19:31, 12. 2. 2006 (UTC)

Jana Březinová[editovat zdroj]

Přímé linky u filmů se takto na Wikipedii v žádném případě nedělají! U každé osoby se zapisují obvykle dvě kategorie, narození a úmrtí, u žijícíh lidí "Žijící lidé". ** S pozdravem. MiroslavJosef 4. 7. 2010, 12:06 (UTC)

Zdravím, tyto odkazy mám i na jiných stránkách z oblasti filmu a zatím nikomu nevadily.
S pozdravem --Teoretik 4. 7. 2010, 12:55 (UTC)

Bohužel vadí, budou dříve nebo později tak jako tak odstraněny. Opakovaně Vás upozorńuji, že se takto externí odkazy do Wikipedie v žádném případě nevkládají. MiroslavJosef 4. 7. 2010, 21:40 (UTC)<br /

Můžete mi to prosím, předvést, jak se mají podle vás vkládat?
--Teoretik 4. 7. 2010, 21:43 (UTC)

Nijak - pokud ano tak přes refy a nastavit sekci "Reference" . MiroslavJosef 4. 7. 2010, 21:45 (UTC)

Tak mi to prosím ukažte na příkladu, místo okamžitého mazání, předem díky
--Teoretik 4. 7. 2010, 21:49 (UTC)

Takto nebo takto. Na co obvykle neodkazovat zde.--Zdenekk2 4. 7. 2010, 22:59 (UTC)
Díky,--Zdenekk2 Tak jsem si přečetl, na co obvykle neodkazovat zde, a nejsem si vědom, že bych Vkládáním odkazů na stránky České televize přímo u konkrétního filmového nebo televizního titulu porušoval pravidla wikipedie. Sáhodlouhý seznam externích odkazů na konci článku mi nepřipadá vhodný.
Viz heslo Vlasta Fabianová Budu vděčný za váš konkrétní návrh vhodnějšího řešení.
--Teoretik 4. 7. 2010, 23:33 (UTC)
Vhodné řešení je vytvořit články o jednotlivých filmech a televizních pořadech, pokud jsou natolik významné, že má smysl o nich článek psát. V článcích o jednotlivých filmech je pak externí odkaz na místě, především jako odkaz na zdroj informací v článku. Vůbec nejhorší řešení je, když stávající „červený“ odkaz nahradíte externím odkazem, to pak článek o filmu dlouho nikdo nevytvoří. Podle provedené studie červené odkazy přispívají k růstu Wikipedie. --Milda 5. 7. 2010, 07:57 (UTC)
Pokud si pamatuju, tak vnitřní (červené) odkazy nenahrazuju externím odkazem.
--Teoretik 5. 7. 2010, 10:33 (UTC)
Zde bod 1. praví: Pokud nejde o oficiální stránky o subjektu článku, jsou nevhodné: Odkazy na stránky, které neobsahují nic nad rámec toho, co by se mělo zařadit přímo do článku... Pokud by se ale měly zařazovat do biografických článků podrobnosti o filmech, mohly by většinu biografických článků tvořit podrobné informace o filmech, nikoliv o osobě samé. Podrobnosti o filmech tudíž patří do článků o filmech (tedy i externí odkazy na ně). Pokud byste tedy chtěl využít dotčené externí odkazy, je nejpřijatelnější vytvořit článek o filmu (aspoň pahýl), do něj do sekce Externí odkazy vložit příslušný externí odkaz a do biografického článku vložit pouze interní odkaz na daný článek o filmu. Takto by to navíc ani nevypadalo jako spam.--Zdenekk2 5. 7. 2010, 12:19 (UTC)

Shrnování editací[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. S pozdravem --K123456 5. 7. 2010, 17:25 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Broumovská skupina, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 4. 8. 2012, 14:15 (UTC)

Václav Jiráček[editovat zdroj]

Hi, the English article now exists, and you're welcome to contribute to it, since you created the Czech one :) DrVogel (diskuse) 11. 3. 2018, 16:29 (CET)Odpovědět

Erato[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Erato. Bohužel obsahuje nevyhovující strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu a případně i kontrolu odborné terminologie a obsahové správnosti. Pokuste se prosím upravit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Hello, thank you for adding the article Erato. Unfortunately, the text is an automated translation of insufficient quality. Please do not use automated translations. Thank you for your understanding. --OJJ, Diskuse 12. 4. 2022, 13:47 (CEST)Odpovědět

Vesměs jsem to učesal, je tam ale jedna vysoce nesrozumitelná věta, již neumím upravit, takže se upozornění týká primárně posledních tří řádků (tu jednu pasáž jsem vymezil). Článek je jinak, myslím, ok. OJJ, Diskuse 12. 4. 2022, 13:47 (CEST)Odpovědět

Když je v Římě neděle[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za vaše příspěvky do Wikipedie, které však neobsahují zdroje vámi vkládaných tvrzení. Informace ve Wikipedii musí být důvěryhodné. Wikipedie je terciární zdroj, takže nezjevná fakta, názory, teorie a argumenty mohou být uvedeny v článku pouze tehdy, pokud již byly publikovány důvěryhodným a respektovaným nebo jinak ve vztahu k tématu společensky významným zdrojem. V článku by měl být tento zdroj vždy uveden. Jakákoliv nezjevná informace, která není ověřitelná a která nemá uvedený zdroj, může být vymazána. Pro více informací nahlédněte do závazných pravidel Ověřitelnost a Žádný vlastní výzkum. Děkuji za pochopení.--OJJ, Diskuse 26. 5. 2023, 07:13 (CEST)Odpovědět

, --OJJ, Diskuse 26. 5. 2023, 07:13 (CEST)Odpovědět

Připomínáme možnost volby členů prvního Výboru pro Všeobecný kodex chování[editovat zdroj]

Tato zpráva je přeložena do dalších jazyků na Meta-wiki. Prosíme, pomozte s překladem do svého jazyka

Milí Wikimediáni,

obracíme se na Vás, protože jste se v minulosti zapojili do procesu Všeobecného kodexu chování.

Připomínáme, že období volby členů Koordinačního výbor pro Všeobecný kodex chování končí 30. dubna 2024. Více informací o hlasování a způsobilosti naleznete na Metě.

Koordinační výbor pro Všeobecný kodex chování je globální skupina, která se zabývá spravedlivým a konzistentním uplatňováním Kodexu. Členové komunity byli vyzváni ke kandidatutře. Další informace a povinnosti Výboru naleznete v jeho Chartě.

Sdílejte prosím tuto zprávu se členy své komunity, aby se mohli také zúčastnit.

Jménem projektového týmu Všeobecného kodexu chování,

RamzyM (WMF) 3. 5. 2024, 01:17 (CEST)Odpovědět