Diskuse s wikipedistou:Tangero

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rádi bychom Vás přivítali na Wikipedii!

Začal(a) jste dobře a jste na nejlepší cestě přispívat vlastními články.

Pokud jste tak ještě neučinil(a), doporučujeme Vám nejdříve si přečíst některé stránky, které Vám přiblíží provoz a zvyky na Wikipedii:

Několik dobrých rad:

  • Abyste se podepsal(a) na diskusních stránkách, stačí napsat 4 vlnovky ~~~~ (nebo je vložit pomocí druhé ikony zprava v liště nad editačním oknem). Naopak články se nepodepisují.
  • Opravdu se nebojte editovat. Co neopravíte Vy teď hned, nikdo jiný hned tak neopraví.

Tak ještě jednou vítejte a děkujeme za Vaše příspěvky. Doufáme, že se tu uvidíme často.

Jsem rád že jste přijal pozvání Brouzdejho--Li-sung 07:11, 20. 8. 2005 (UTC)

Přidávám se k uvítání, jsem potěšen. :-) Doporučuji Vaší pozornosti stránku Wikipedie:Vzhled a styl, jistě si ho brzy osvojíte. Těšíme se na spolupráci! Egg 08:26, 20. 8. 2005 (UTC)
Vítejte ve světě Wikipedie. Budete-li chtít s čímkoliv poradit, pomoci (zpočátku je to tady složité), můžete se na mne zkusit obrátit na e-mailu brouzdej(zavináč)gmail.com. Když si nebudu vědět rady (i já tady teprve začínám), mám kontakt na zkušenější wikipedisty. Podobně jako Egg a Li-sung i já děkuji za příspěvky v oblasti telco. Brouzdej 09:04, 20. 8. 2005 (UTC)

Raný středověk[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Raný středověk, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

-- Mercy (|) 08:31, 8. 6. 2008 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Raný středověk. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled, encyklopedický styl a jazyk článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 08:50, 8. 6. 2008 (UTC) Nejdříve se mi tam vůbec mohlo podařit článek nacpat, abych ho mohl nějak upravovat... Ono nacpat to do Wiki není zrovna to samé, jako copy paste z Wordu...Tangero 09:22, 8. 6. 2008 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. -- Mercy (|) 09:18, 8. 6. 2008 (UTC)

Kategorizujte[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň bych Vás chtěl poprosit, abyste každé nově vzniklé heslo opatřil příslušnou kategorií (popř. kategoriemi). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože uživatelé Wikipedie mohou hledané články procházet nejen podle jména ale též podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem zobrazí seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození|Rok narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí|Rok úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT|Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav]]}}
Další odkazy

Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|) 07:55, 13. 6. 2008 (UTC)

Váš článek o naší wikipedii[editovat zdroj]

Dobrý den, zaujal mě doufám:-) Váš článek zde [1], a jako možná "zanícený" a hodně nový wikipedista mám několik reakcí

  • pokud Vám někdo maže práci pod rukama užívejte {{pracuje se}} a jim podobné a nikdo by to dělat neměl
  • nebojte se chystám se zkontrolovat vaše příspěvky o telekomunikacích
  • krása a hnus české wikipedie je v tom,že je malá, na Vámi citovaných wikipediích je mnoho skutečných wikipedistů jen pro wikipedii a ne jako zde , kde je počet wikipedistů roven/možná je i menší/ než lidí co si ji pletou s hlásnou troubou svých názorů a proto chce rychlost při kontrole nových článků, a ano při rychlosti se dělají chyby..
  • v historii se s vámi budou diskutovat všichni protože všichni měli dějepis, a pokud zvolíte nějaký podobný čin jako vysídlení němců, nemůžete počítat, že by to bylo jinak
  • diskuse v rozumných mezích vylepšuje články, například Vámi zminovaný článek o paní Paroubkové je po projetí hlasováním lepší
  • pahýlovitost je dosti subjektivní pocit, Vámi zminovaný hrad není nikomu na očích a je to pahýl:-), a paní Paroubková je dosti medializována, proto nejspíš bylo opahýlení okamžité jelikož články o medializovaných osobách jsou mnohem více sledovány, srovnáváte nesrovnatelné. Obdobně i ve Vámi zmíněné legendě
  • Jindřich I. Ptáčník už pahýl nemá jé:)
  • k těm akademikům, u každé dle mého názoru chce přímo zmínit čím je významný, nikoliv jen sepisovat knihy a čím je. Akademiků je spouta a myslím že si všichni článek o sobě nezaslouží. Možná by stálo za to uvažovat o změně v doporučení o vyznamnosti lidí, že titul profesor zajištuje encyklopedickou významnost(k jeho dosažení musíte něco významného udělat)

snad vše:-), jinak popisuje vcelku objektivně jak to tu chodí, jiné wiki netvořím tak nemohu soudit jaký je rozdíl--H11 25. 9. 2008, 14:02 (UTC)

Jiří Janoušek[editovat zdroj]

Zdravím, článek jsem kvůli překlepu přesunul na správný název. S pozdravem --Mercy 30. 8. 2010, 11:09 (UTC)