Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Mrbchr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Bazi v tématu „Liko-s

--Bazi (diskuse) 24. 9. 2020, 20:12 (CEST)Odpovědět

Liko-s[editovat zdroj]

Rád bych Vám pomohl s vylepšením článku Liko-s, jeho podoba po této úpravě však vykazovala velké množství závad, pro které jsem se rozhodl navrátit článek do předchozí podoby. Zkusím pomoci s vysvětlením nedostatků:

  1. Informace v čláku by měly být ověřitelné z věrohodných zdrojů. V ideálním případě ze zdrojů nezávislých na samotné firmě, i když některé informace lze asi čerpat přímo od ní, ovšem s obezřetností. Zejména různá hodnotící, „vychvalující“ tvrzení by měla pocházet od nezávislých autorů, abychom z Wikipedie nečinili snadný nástroj k sebepropagaci.
  2. V duchu stroze informačního encyklopedického stylu bychom se neměli obracet ke čtenáři, nabízet mu cokoli či ho k něčemu vyzývat. Vizte např. větu v úvodu: „Díky silnému exportnímu zastoupení najdete produkty této společnosti po celém světě.“ Měli bychom jen věcně popisovat fakta.
  3. Měli bychom se vyhýbat formulacím, které v čase budou ztrácet vypovídací hodnotu. Tedy obecně vzato bychom neměli psát v přítomném čase, ale popisovat události, které se staly v minulosti. Např. místo formulace „Ve firmě nyní pracuje první i druhá generace rodiny vlastníků...“ bychom měli uvést, že od určitého konkrétního času ve firmě začala pracovat i druhá generace. Pokud by v budoucnu došlo ke změně, taková formulace bude i nadále platná a bude možné ji jen doplnit o následující vývoj věcí. Zároveň bychom neměli pro popis minulosti používat prézens historický, který je vhodný pro jiné literární žánry.
  4. Neměli bychom zvýrazňovat ztučněním polovinu běžného textu v článku. Ztučnění na Wikipedii má být využíváno jen velmi vzácně, pro úvodní název článku a výjimečně pro některé extra významné termíny.

Zapracoval jsem do článku tu Vámi přidanou informaci o ocenění Delloite. A přidal jsem k ní i jeden nezávislý zdroj - časopis Marketing & Media. --Bazi (diskuse) 25. 9. 2020, 00:57 (CEST)Odpovědět