Diskuse s wikipedistou:Moravian

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele R-bahn v tématu „Návaznost České republiky - Preambule ústavy

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 08:34, 9. 7. 2008 (UTC)

Zdravím. Měl bych výhrady proti jednomu Vašemu tvrzení v článku Stanislav II. Pavlovský. Tvrdíte: "Nejvyšší postavení měl mít v zemi biskup, jenž byl současně vazalem českého krále. Moravský metropolita, byl na rozdíl od českého vždy výraznou oporou při prosazování panovnických zájmů v zemi." - problém je v tom, že olomoucký biskup nebyl metropolitou. Titul metropolity se pojí až s olomouckými arcibiskupy, pokud vím. Nebo se pletu? --Cinik 11. 1. 2010, 23:20 (UTC)

Markrabě x markrabí[editovat zdroj]

Markrabě se skloňuje jako hrabě, né purkrabí. Vizte markrabě. Takže markraběcí (hraběcí), markrabě (hrabě), markraběte (hraběte) apod. Jinak pěkný článek, s pozdravy ani Moravan ani Čech --Petr Losert 22. 1. 2010, 18:54 (UTC)

Ještě bych vás poprosil o jednu maličkost, dole máte seznam literatury, mohl byste je převést do citace? Návod je zde Šablona:Citace monografie (nemusíte vyplňovat všechny kolonky, stačí Jméno, Příjmení, Titul, Vydavatel, Místo, Rok a ISBN). Předem děkuji --Petr Losert 22. 1. 2010, 19:12 (UTC)

Návaznost České republiky - Preambule ústavy[editovat zdroj]

S Vašim názorem plně souhlasím, ale je potřeba komentáře v diskusích na Wikipedií podepisovat. --R-bahn (diskuse) 11. 11. 2019, 20:19 (CET)Odpovědět