Diskuse s wikipedistou:Krabat77

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den! Díky za přidané fotky! Krásný den přeje --Jana Lánová (diskuse) 25. 6. 2013, 06:35 (UTC)

Hi Krabat77, I hope you can understand me, unfortunately I don't speak czech. Many thanks for the photos on Commons, buit pleas be so kind and give each photo a category too, otherwise nowbody can find it outside. thanks a lot and regards from Vienna. --K@rl (diskuse) 20. 1. 2014, 16:32 (UTC)

Prosím i za českou Wikipedii: vizte zde. Díky! --Gampe (diskuse) 20. 1. 2014, 17:11 (UTC)

Díky za nahrané obrázky! Kromně kategorií obrázkům značně prospěje i přidání šablony commons:template:Cultural Heritage Czech Republic, geografické umístění pomocí commons:template:object location apod. Pokud se to udělá hned při nahrávání fotografií (čtvrtá obrazovka "popsat" položka "přidat umístění a další informace…") tak je s tím nejméně práce. Příklad jsem Vám udělal zde. Také je dobré přidat informace do příslušných seznamů kulturních památek na Wikipedii.

Do vlastního článku o příslušném objektu naopak není nutno dávat všechny obrázky, které jste nahrál(a). Hlavní by měl být text a obrázky by měly tento text jen ilustrovat. Případný zájemce o více obrázků si pak určitě kliknena odkaz na Commons. Hodně zdaru Vám přeje --Gampe (diskuse) 20. 1. 2014, 17:34 (UTC)

Je to sice hezké, že se mi snažíte pomoci, ale abych se přiznal, celý postup kategorizace je pro mne obec ve Španělsku. Kdysi jsem přidával fotky z židovských hřbitovů do kategorií dle návodu paní Lánové, ale stejně mi to moc nešlo. Dnes jsem chtěl pouze přidat fotky do článků, které už byly zveřejněny a kde třeba fotka chyběla. Ve valné většině tam žádná kategorie nebyla a mně se podařilo sem tam vytvořit "Galerii", což byl pro mne nevídaný úspěch. Myslím, že další pokusy vzdám; nechci, aby to po mně musel někdo stále opravovat. Původně jsem začal probírat fotky od roku 2009, kdy jsem se "vylízal" z rakoviny, ale jak vidím, potřeboval bych návod pro blbé "krok za krokem". Sorry - Krabat77 (diskuse) 20. 1. 2014, 18:04 (UTC)

Dobrý večer! Odradit Vás, to by bylo to poslední, co bychom si přáli! Vaše fotky jsou dobré a potřebné! Zkusme to tedy vzít popořadě: první krok - každá fotografie by měla být alespoň v jedné kategorii. Ideálně: než začnete nahrávat fotografie hradu Vlčtejn, podávejte se, zda existuje článek hrad Vlčtejn. Na této stránce dole je odkaz na Commons, což říká, že už na Commons existuje kategorie commons:Category:Castle Vlčtejn. Takže při nahrávání tam do políčka kategorie dáte: Castle Vlčtejn. On může jeden obrázek patřit i do více kategorií, ale to si nechme na příště. Navíc jsou lidé, které baví kategorizovat obrázky, tak Vám s tím popmůžou. Pokud narazíte na něco, s čím si nebudete vědět rady, klidně mi napište. Zdraví Vás --Gampe (diskuse) 20. 1. 2014, 20:12 (UTC)

Dobrý den, že je mých fotek škoda na "rajčeti" a že by se mohly uplatnit tady, mi někdy loni napsal jeden "wikipedista". Když jsem se pak ale podíval Wikipedii "pod sukni", zdálo se mi to tak komplikované, že mne to na dlouho odradilo. A jak vidíte, motám se v tom nadále i po překonání prvotní hrůzy. "Podařilo" se mi třeba umístit fotky do kategorie i podkategorie současně a mám hrůzu z toho, že takhle zbytečně "zapleveluji" encyklopedii stejnými obrázky. V Seznamu židovských památek Karlovarského kraje se mi po dvou dnech zkoumání podařilo vložit fotky i s odkazem na Commons třeba u ŽH Arnoltov nebo Lomnička. Bylo to ale tím, že jsem vysledoval, jak to vypadá u židovských hřbitovů už zveřejněných a to jsem pak použil. Takže se nejednalo o to, že bych systém pochopil, ale normálně jsem postup "obšlehl"... S příkladem uvedeného hradu Vlčtejn bych si možná poradil. Ale třeba u Potštejna byl pouze odkaz na stejnojmenný hrad ve Východních Čechách. Co potom s tím? A na závěr: dost pochybuju, že by někoho bavilo kategorizovat obrázky po někom, kdo to neumí. I když Vy už jste s tím u mě začal (např. Dožice). Zřejmě nejméně škody nadělám tím, když budu přidávat jenom "titulní" obrázek tam, kde chybí v už zveřejněném článku... Přeju pěkný den Krabat77 (diskuse) 21. 1. 2014, 12:46 (UTC)

Nahrál jste řadu fotek, které rozhodně na Wikipedii chyběly a za to Vám patří dík a budeme moc rádi, pokud budete pokračovat. Obšlehávání podle již existujícího je jeden z nejzákladnějších (možná ten úplně nejzákladnější) způsob, jak jsme se všichni učili od služebně starších a zkušenějších - tedy postupujete zcela správně. A opravdu se nebojte editovat! Pokud se Vám něco nepovede, jde to vždycky vrátit (záložka "zobrazit historii" - a u poslední editace na konci řádku "(zrušit editaci)") případně to někdo jiný opraví.
S tím Potštejnem je to malinko složitější, pokud je jich víc, musí se k tomu udelat rozlišovač, tedy jsem založil commons:Category:Potštejn (Žinkovy). Pokud na něco takového narazíte a nebudete si vědět rady, klidně mi napište, rád Vám s tím pomůžu. Zdraví Vás --Gampe (diskuse) 21. 1. 2014, 13:06 (UTC)

Využívám nabídky a mám dotaz (už je to tady!!!). Nedávno jsem byl v Kožlanech a po delším snažení našel židovský hřbitov za obcí. Fotky ze hřbitova jsem "natáhl" do článku "Seznam židovských památek v Plzeňském kraji" do tabulky pod Kožlany, kde je i odkaz na Commons. Ovšem v článku samotné obce Kožlany je o tomto hřbitově pouze zmínka bez toho, aby se z ní dalo "skočit" na tyto stránky. A teď konečně ten dotaz: jakým způsobem lze na stránce obce vytvořit odkaz na článek a fotky o židovském hřbitovu? A dotaz 2: Při vkládání fotek z obce Radnice jsem zjistil, že mezi fotkami "sedí" nějakým nedopatřením foto radnice ve Dvoře Králové. Dá se nějak odstranit? Jinak jsem dokončil rok 2009 a jdu relaxovat... Zdravím Krabat77 (diskuse) 21. 1. 2014, 17:22 (UTC)

Dotaz 1: V článku Kožlany chyběl odkaz na článek Židovský hřbitov v Kožlanech, už jsem ho doplnil. Zkuste se podívat na nápovědu zde: Wikipedie:Průvodce (odkazy)
Dotaz 2: U obrázku byla chybná kategorie "Radnice". Možná autor automaticky vyplnil kategorii Radnice, aniž si uvědomil, že a) Radnice je také jméno města, a/nebo b) že Commons jsou v základě anglickojazyčným prostředím a správně by tam měla být kategorie: "Town halls in Hradec Králové Region". Díky, že jste odhalil a pomohl odstranit tyto dvě chyby v systému Wikipedie! Zdraví --Gampe (diskuse) 21. 1. 2014, 19:30 (UTC)

Plískov[editovat zdroj]

Není náhodou některý z těch vyfocených domů v Plískově dům čp. 30? Seznam_kulturních_památek_v_okrese_Rokycany#Plískov --Gampe (diskuse) 21. 1. 2014, 20:20 (UTC)

Díky za díky ((-: Snad jsem ve zbytku fotek už tolik kopanců nenadělal. Jen zase koukám, že u Plískova je další kategorie, o které jsem nevěděl a že jste tam "šoupl" místní kapli. Ovšem o číslech vyfocených domů nemám potuchy; přece jen to bylo dost dávno. Zato mám pro tuto kategorii boží muka u Podmokel ve směru od Zvíkovce. Co teď s nimi? Krabat77 (diskuse) 22. 1. 2014, 10:14 (UTC)

Myslíte 4. položku zde: Seznam_kulturních_památek_v_okrese_Rokycany#Podmokly? - pak dejte kategorii "Cultural monuments in Podmokly (Rokycany District)"
Jinak můžete fotky také nahrávat tak, že si památku najdete v příslušném seznamu a pak kliknete na ikonu foťáčku. Nejdřív vám to tam napíše, že soutěž WLM 2013 už skončila, ale to nevadí pokračujte dál. Má to tu výhodu, že Vám to tam automaticky předvyplní kategorii, číslo památky a pokud jsou souřadnice, tak i ty. --Gampe (diskuse) 22. 1. 2014, 10:32 (UTC)

Hurá - povedlo se! I když ne přes "foťáček" - to se fotka neobjevila... A koukám, že tady budu ještě doplňovat další fotky! A zase dotaz: v tomto seznamu je uvedeno tvrziště Rovný u Drahoňova Újezda. Drahoňův Újezd má svůj článek, ale o tomto tvrzišti v něm nic napsáno není a já mám jeho fotku. Co s tímto případem? Zdravím a děkuju Krabat77 (diskuse) 22. 1. 2014, 10:56 (UTC)

Ten foťáček Vám to pomůže načíst na Commons, do seznamu to musíte doplnit zvlášť, ten není na Commons, ale na české Wikipedii.
Tvrziště Rovný - směle doplňte do článku! --Gampe (diskuse) 22. 1. 2014, 12:53 (UTC)

Na tvrziště Rovný jsem si netroufl, ale do Svinné jsem pár slov napsal. Ale zamotal jsem se při vytváření podkategorie Hřešihlavy v kategorii Kladruby. Udělal jsem několik pokusů, z nichž se mi žádný nelíbí a zůstal tam navíc i nějaký paskvil (tedy 2 odkazy na totéž). Tohle bych potřeboval vysvětlit asi nejvíc: jak, co a kam napsat, abych v zavedené kategorii vytvořil další, do které bych fotky dal. Podobný problém je u kategorie Mlečice, pod kterou patří obce Skoupý a Prašný Újezd, ale fotky jsem nedokázal strčit jinam než do hlavních Mlečic... Atd., atd., atd. Jo, a zjistil jsem, že při Wikipédování nejvíc bolí zadek (((-: Pro dnešek dost a dobrou Krabat77 (diskuse) 22. 1. 2014, 19:48 (UTC)

Ještě dodatek: Dnes po ránu jsem si dodal odvahy a do článku jsem něco o Rovném napsal. A zase budu žalovat... V odkazu na Commons u obce Mýto (u Rokycan) jsou 3 fotky z letiště ve Vysokém Mýtě! Krabat77 (diskuse) 23. 1. 2014, 07:01 (UTC)

Kategorie Commons:Category:Hřešihlavy (Kladruby) je zbytečná, protože jen dubluje kategorii Commons:Category:Hřešihlavy; Hřešihlavy jsou jen jedny a netřeba proto rozlišovače. Jiné je to u obce Skoupý, ty jsou dvě, takže rozlišovač je nutný. Směle tedy kategorii Commons:Category:Skoupý (Mlečice) založte a šoupněte ji pod commons:Category:Mlečice. Prašný Újezd je jen jeden, takže Commons:Category:Prašný Újezd. Zadek si rozhýbete, až zase vyrazíte fotit. Možná by Vás mohlo zajímat:
Další viz mail. --Gampe (diskuse) 23. 1. 2014, 07:26 (UTC)

Letiště Vysoké Mýto[editovat zdroj]

To nahrával určitě nějakej Mejťák, kterej netuší, že jsou na světě i jiná Mejta (psáno úmyslně Mejťáčinou). Založil jsem: commons:Category:Vysoké Mýto Airport. --Gampe (diskuse) 23. 1. 2014, 07:35 (UTC)

Díky za pomoc! Jenže je pěkné napsat "směle založte" a "šoupněte", když jde právě o to, že nevím jak!!! A dále - nahlédl jsem do té metodiky a jdu se oběsit! Jsem jen turista pěšák z Plzně v invalidce, mající kompakt za cca 4000 Kč. Nikdy nebudu vyhovovat... A jdu se projít! Krabat77 (diskuse) 23. 1. 2014, 07:44 (UTC)

Vítejte mezi nováčky![editovat zdroj]

Dobrý den, dnes jste překonal hranici 200 editací a stal jste se nováčkem na české Wikipedii. Blahopřeji a přeji hodně zdaru v další práci! --Gampe (diskuse) 23. 1. 2014, 16:14 (UTC)

Další dotaz[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuju za bronzového "Wikiho"; něco se mi podařilo umístit do kategorií a dokonce i nějakou založit. Díky za návod! Teď bych potřeboval stejným způsobem vysvětlit, jak vymazat chybně nahraný obrázek, což se mi právě před chvílí "povedlo". Jedná se o "commons:File:Chudenice - kaplička u křižovatky na Slatinu.jpg" na Commons, u kterého jsem pozdě zjistil, že to není kaplička u Chudenic, ale v Lučici. Moc předem děkuju! Krabat77 (diskuse) 28. 1. 2014, 10:45 (UTC)

Záleží na tom, co je třeba udělat:
  1. chcete-li obrázek pouze přejmenovat, použije se šablona commons:Template:Rename (na to je tam vpravo nahoře udělátko, viz následný mail),
  2. chcete-li obrázek úplně smazat z Commons, použije se šablona commons:Template:Delete,
  3. pokud stejný obrázek už na Commons je, použije se šablona commons:Template:Duplicate.
Dokumentace k šablonám je v angličtině, pokud by byl nějaký problém, napište mi mail. Zdraví --Gampe (diskuse) 28. 1. 2014, 11:02 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Palu (diskuse) 19. 2. 2014, 15:33 (UTC)