Diskuse s wikipedistou:Josef Plch

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 měsíci od uživatele Janbery v tématu „Nově otevřený Wikiklub v Brně

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 17:50, 2. 6. 2008 (UTC)

K bloku IP[editovat zdroj]

Ahoj, on už byl zablokován přesně 7x, vím, že to nevidíš, ale je to tak, zatím dneska udělal jednu jedinou editaci, bloky ale nemají být za trest - mají projekt chránit. Neboj ohlídám si ho. --Horst 12. 3. 2009, 19:30 (UTC)

To přesně nechápu. Ta IP byla sedmkrát zablokována a pokaždé zase odblokována? Pokud ano... asi s tím máš své zkušenosti, ale mně osobně by přišlo jednodušší nechaz tu adresu prostě trvale zablokovanou a kdo z ní bude chtít editovat, ten si udělá účet. Nebo je problém v lenosti lidí si ten účet zakládat? Josef Plch 12. 3. 2009, 19:42 (UTC)
Ano ta adresa byla sedmkrát zablokována, data kdy a na jak dlouho vidím já jako správce. Bloky pro IP adresy jsou krátké např 1 nebo 2 hodiny, samozřejmě dá se dát měsíc nebo navždy ale to musí mít důvod, víc se dozvíš tady. Můžeme IP zablokovat jen pro neregistrované ale jak k tomu přijde někdo kdo nic neudělal a jen sdílí tu adresu, uvidí například nějakou chybu chce ji opravit a hle ono mu to píše Vaše adresa byla zablokována pro to a to. Řekne si: já přece nic neudělal a už se třeba nikdy nevrátí. Nemůžeme a ani nechceme k vytváření účtů lidi nutit, to už by nešlo o otevřenou encyklopedii, každopádně od toho tu jsou správci a lidé, kteří hlídají poslední změny aby jakýkoliv problém řešili a vandalismus omezili.
Dobrá, chápu, i když to asi pro správce znamená spoustu práce navíc. Obdivuhodné :) Díky. Josef Plch 12. 3. 2009, 20:16 (UTC)

Autorství znaků[editovat zdroj]

Zdravím, kolego, chci se zeptat, zda jste skutečně autorem např. tohoto a dalších znakům. Gumruch 17. 8. 2009, 01:44 (UTC)

Nejsem. Josef Plch nicméně autorem je, jde o mého otce. K doložení tohoto tvrzení může sloužit např. zápis z jednání zastupitelstva Krasové, v jehož pátém bodě se píše o představení návrhu znaku (což, pravda, ještě nění schválení). Na adrese plch.info si pak můžete prohlédnout některé otcovy související články.
Mimochodem mohu v případě zájmu poskytnout dotyčné symboly v Corelu, svg z nich bohužel udělat neumím.
Josef Plch, 17. srpna 2009
Pokud mi můžete dát Corely někam ke stažení, rád je zkonvertuju do SVG a dám na Commons. Zdravím, Gumruch 18. 8. 2009, 06:16 (UTC)
Omlouvám se, nějak se to protáhlo… no, tady je odkaz; heslo zní wiki. Josef Plch, 28. září 2009
Díky, jen jsem zapomněl napsat, že mám legálně Corel 8.0 – můžete mi to uložit do této verze nebo do PDF nebo do EPS? Jinak vzhledem k velikosti, kolik je to znaků? Původně jsem myslel, že bude každý v jednom souboru, ale technicky mi nevadí to rozdělovat. --Gumruch 1. 10. 2009, 20:24 (UTC)
Omlouvám se za dlouhé prodlevy reakcí… Tedy, jsou to čtyři znaky a příslušné vlajky v jednom souboru (každý na zvláštní stránce).
Zde je nový odkaz, heslo zní opět wiki.
Josef Plch, 22. října 2009
Hotovo – soubor jsem už zpracoval, znaky a vlajky jsou na stránkách všech obcí (Bukovinka, Kotvrdovice, Krasová, Spešov), ještě jsem tam doplnil snad užitečné infomace. Díky za spolupráci a zdravím. --Gumruch 24. 10. 2009, 21:30 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, zdravím Vás do Jedovnic. Máte-li chuť a sílu, prosím přispějte dle svých možností k tvorbě a udržování portálu Křesťanství. Také můžete:

  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 5. 3. 2011, 22:40 (UTC)

Dobrý den, kolego, vizte Akademický slovník cizích slov, str. 41: uvedena je pouze varianta alofon, etymologie uvedena není. Internetová jazyková příručka: totéž. Změny vracím. S pozdravem --Gumruch 4. 1. 2012, 03:44 (UTC)

Dobrý. Výraz alofón je zřejmě odvozený ze slova fón. Konkrétně vznikl složením řeckých slov ἄλλος (allos – jiný, další, odlišný) a φωνή (fóné – fón, zvuk), jde tedy o dlouhé ómega. Když už si Wikipedie dává práci s přepisy jmen typu Sókratés a Aristotelés, nevidím důvod zde fonetický přepis porušovat (snad jde o vliv angličtiny či němčiny?). Uvádí-li slovník pouze krátkou variantu, považuji to vzhledem k uvedeným skutečnostem spíše za nedůslednost autora a necítím se tím nijak vázán. Doufám, že to nezní příliš arogantně :-) Jen se snažím o korektní a jednotný zápis. Buď jak buď ale dalších změn v tomto směru do schválení zanechávám. — Josef Plch, 2011-01-04, 10:18
Poznámka: Uzavřeno – správně je opravdu alofon, etymologie není rozhodující.Josef Plch, 2012-12-21

Z hlediska češtiny je to určitě špatně, ale jak se můžete přesvědčit v originálním znění zákona, zkratky pro společnost s ručením omezeným jsou s.r.o. a spol. s r.o. (§ 132 odst. 2); pro akciovou společnost zase a.s. (§ 243 odst. 2). Zajímavé je, že zkratky pro veřejnou obchodní společnost (§ 96) a komanditní společnost (§ 118 odst. 2) mezery obsahují. --Otrok posledního soudu (diskuse) 29. 3. 2014, 09:21 (UTC)

Hm, to je v tom tedy pěkný guláš. Poznámka je dobré řešení. Ovšem zápis s mezerami doporučuje jak Internetová jazyková příručka ÚJČ, tak článek Typografické rady tady na Wikipedii. Nebylo by vhodné zmínit nový zápis bez mezer i v oněch typografických radách? — Josef Plch (diskuse) 29. 3. 2014, 11:34 (UTC)
Asi ano. Guláš v tom nový zákon určitě nadělal, z hlediska češtiny je to jinak, než to požaduje zákon, který to navíc chce u určitých obchodních společností jinak než u druhých... Třeba se to nějakou příští novelizací napraví. --Otrok posledního soudu (diskuse) 29. 3. 2014, 11:42 (UTC)

Odstraňování vandalismu[editovat zdroj]

Zdravím,
děkuji vám za odstranění vandalismu na stránce Counter-Strike. Zároveň však prosím, abyste používal reději tlačítko "zrušit editaci" - nemusíte vše přepisovat ručně a ulehčíte tím v orientaci v historii:-) Tedy samozřejmě, pokud to technicky jde - nedošlo k editačnímu konfliktu atd. S pozdravem, ---Vojtasafr (diskuse) 16. 1. 2017, 21:15 (CET)Odpovědět

Aha, věděl jsem jen o možnosti návratu na starší verzi, zrušení historické editace mi nebylo známo. Děkuji za upozornění, příště toho využiji. — Josef Plch 16. 1. 2017, 23:54 (CET)Odpovědět

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět