Diskuse s wikipedistou:JTojnar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --193.165.211.50 08:04, 7. 7. 2008 (UTC)

User Litvínov[editovat zdroj]

Zdravím, výše uvedenou šablonu jsem smazal jako zbytečnou, protože se dá snadno nahradit šablonou {{Nálepka}}. Díky za pochopení a přeji pěkný den! -- Mercy (|) 08:14, 7. 7. 2008 (UTC)

P.S.: Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled. Častým ukládáním jen znepříjemňujete spoustě lidí práci.

Šablonu jsem opět smazal, tak ji prosím znovu nevkládejte a použijte raději tuhle: {{Nálepka levá}}. Díky -- Mercy (|) 09:19, 7. 7. 2008 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled - druhé upozornění[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 08:27, 7. 7. 2008 (UTC)

Ahoj, zkus si prosím ještě jednou přečíst, co jsem Ti psal výše. Díky. -- Mercy (|) 11:30, 14. 7. 2008 (UTC)

Děkuji Vám za první informace v článku Meebo. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 11:37, 15. 7. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Wikikytička
za báječné přepracování článku Huayangosaurus. Hezký den přeje --kuvaly|d|p| 31. 1. 2010, 16:35 (UTC)

Zdravím, mám dotaz na SVG, jak správně zvolit (zadat) font aby se vždy vykresloval (někdo např. nemá nainstalovány všechny fonty). --W.Rebel 31. 3. 2010, 19:31 (UTC)

Pokud používáte Inkscape, převeďte text na křivku pomocí Objekt na křivku z nabídky Křivka. Pokud upravujete zdrojový kód můžete použít css vlastnost @font-face (http://www.w3.org/TR/SVG/fonts.html), což ale pravděpodobně nebude fungovat na wiki.--jtojnar 31. 3. 2010, 20:54 (UTC)

Díky za nápovědu, už to je Ok, pro info, moje pokusy s SVG: v článku Jungfrauregion popis mapky a Průjezd obloukem (než ho zase někdo nahradí jiným). --W.Rebel 1. 4. 2010, 16:02 (UTC)

Vědma (Matrix)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Vědma (Matrix). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Podzemnik 15. 4. 2010, 14:43 (UTC)

Tim Burton[editovat zdroj]

Zdravím, můžu se zeptat, co Vás vedlo k této editaci? Konkrétně šablona upravit? --Draffix 25. 5. 2010, 16:12 (UTC)

Napsal jsem to do diskuse --jtojnar 25. 5. 2010, 16:31 (UTC)
Asi nechápete fukčnost této šablony. Doporučuji si přečíst, k čemu se šablona používá a poté ji vkládat do článku. --Draffix 25. 5. 2010, 16:53 (UTC)
Nenašel jsem jinou šablonu týkající se úpravy.
Stále Vám to nedošlo, že šablony, které se týkají úpravy, se vztahují k formátování, vzhledu a wikifikace, tedy se nijak nevztahují k věci, které chcete řešit. --Draffix 25. 5. 2010, 20:14 (UTC)

Kolová kultura[editovat zdroj]

Tak to já přesně nevím, co to je. Tento název jsem vyčetl z knihy Stromy (je zmíněná v literatuře u článku Jabloň lesní). Jde tedy obecně o nějaké dávné lidské předky, kteří plody využívali. Kniha byla ovšem přeložena z němčiny, a tak mohlo dojít k nepřesnosti v překladu. S pozdravem--Rosičák (diskuse) 16. 9. 2015, 20:57 (CEST)Odpovědět

Nejspíš to bude opravdu nepřesnost, o kolové kultuře jsem neslyšel, ani o ní nic nemohu najít. Lze nějak sehnat knihu v originále? —jtojnar (diskuse) 16. 9. 2015, 21:53 (CEST)Odpovědět
Určitě ji jde vypůjčit někde v Německu. Taky by to možná šlo elektronicky nevím.--Rosičák (diskuse) 17. 9. 2015, 05:32 (CEST)Odpovědět
O tom máme i článek Prehistorická kůlová obydlí v Alpách, že by de:Horgener Kultur? Každopádně se nezdá, že by kolová či kůlová kultura (snad kromě ve vinařství) byla nějaký zaběhnutý pojem, takže bude vhodnější čerpat z jiných zdrojů. Toto vypadá lépe http://link.springer.com/article/10.1007%2FPL00006918jtojnar (diskuse) 22. 11. 2015, 14:46 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět