Diskuse s wikipedistou:JAn Dudík/archiv 2014-2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Lydia Pintscher (WMDE) v tématu „Wikidata weekly summary #144

Rozbité infoboxy

Ahoj, zastav robota, rozbíjí infoboxy: Albert Camus, Walt Whitman, ... --Chalim Kenabru (diskuse) 30. 7. 2014, 07:30 (UTC)

Dobrý den. Obávám se, že Vaše editace nějakým způsobem narušila infobox. Můžete se na to prosím podívat? Díky. --Vlout (diskuse) 30. 7. 2014, 07:31 (UTC)

Sám jsem se divil, že může taková jednoduchá editace zničit zobrazení, ale porucha nebyla na straně robota, viz tato editace. JAn (diskuse) 30. 7. 2014, 07:34 (UTC)
== Citace právního předpisu ==

Zdravím, opět jsem otevřel diskusi na téma citace právního předpisu. Vzhledem k tomu, že občas také publikujete či upravujete články s právní tématikou, Vás prosím o vyjádření zde. Děkuji --Alf.M (diskuse) 2. 8. 2014, 10:50 (UTC)

To bude asi omyl, právní texty jsem nikdy nepublikoval, jen občas používám jako referenci nějaký zákon. JAn (diskuse) 6. 8. 2014, 06:46 (UTC)


Archivace na české wiki

Dobrý den,

chtěl jsem si zarchivovat moji diskuzi, ale dopátral jsem se na diskuzní stránce u archivačního bota, že je nečinný od května minulého roku. Znáte aktuální situaci ohledně archivace? Bude bot zpět v provozu, někdo nahradí jeho operátora v činnosti? Děkuji za info. --Wesalius d|p 4. 8. 2014, 19:19 (UTC)

Archivační roboti fungují na jiných Wiki, zkoušel jsem (zatím bez reakce) kontaktovat emailem HazardBota, co působí na Wikidatech. JAn (diskuse) 6. 8. 2014, 06:30 (UTC)


A jsou to nějací speciální boti, napsáni jen pro ten účel? Nebo je to jen nějaká část pywikibota? Jinými slovy se chci zeptat, jestli je složité takového bota provozovat, co to obnáší. --Wesalius d|p 6. 8. 2014, 11:42 (UTC)

Existuje nějaký archivační modul archivebot.py, ale user:Petrb provozoval nějakého speciálního bota. Já sem senikdy o jeho zprovoznění nezajímal. JAn (diskuse) 6. 8. 2014, 13:07 (UTC)

Díky, pustil jsem simulačně tento modul a všechny diskuze s šablonou přeskakoval, protože prý nesplňovaly podmínku stáří (i když jsem to kontroloval a např. moje diskuze to splňuje). Kontaktoval jsem user:Petrb na en.wiki, dám pak vědět, jestli se to někam posune. --Wesalius d|p 6. 8. 2014, 20:24 (UTC)


Po konzultaci na pywikibot IRC byl vytvořen tento report - https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=69315#c0 --Wesalius d|p 8. 8. 2014, 23:47 (UTC)

Broumov vs Braunau am Inn

Dobrý den, Braunau am Inn - česky Braunau na Innu nebo Brunov. Broumov - německy Braunau. Myslím, že na stránce Broumov byl ten odkaz opodstatněný. Mohlo by se to plést. (B.mertlik (diskuse) 6. 8. 2014, 13:02 (UTC)).

Vida, to jsem v potaz nevzal. opravím, aby to bylo jasnější


pochybný import wikidat do iboxu politik

Ahoj, prosím o radu k tomuto, --Davcza (diskuse) 11. 8. 2014, 21:36 (UTC)


Inactive bot on Japanese Wikipedia

JAn Dudík/archiv 2014-2さん、こんにちは。

ウィキペディア日本語版であなたの管理するBotが1年間以上稼働していません。

もし、Botフラグを維持されたいのであれば1か月以内に最低1度だけBotを動かしてください。このまま1か月稼働しなければあなたのBotはフラグ除去申請が提出されます。

Hi JAn Dudík/archiv 2014-2,

I noticed that your bot on japanese Wikipedia has been inactive for more than a year. If you wish to keep its bot flag, please use once within a month. If you no longer need it, the bot flag will be removed.

Regards, -- Banku on ja.wikipedia 12. 8. 2014, 05:14 (UTC)

Archivace a server pro bota

Dobrý den,

archivebot.py neuměl pracovat s timestampama na cs.wiki, nyní už něco zarchivuje, ale ještě to není v reálu použitelné, protože to vybírá thready k archivaci nějak náhodně (vizte šablonu na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Wesalius vs https://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Wesalius/archiv%202014-1) je to vše v bugu https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=69315 Kdysi jsme se bavili o spouštění bota z localu/serveru a psal jste, ať dám kdyžtak vědět, kdybych na nějaký takový server narazil. Tak jen dávám vědět, že HypoBOT mi teď běží i na https://tools.wmflabs.org/ (i když zatím pomocí něj jen objevil 2 nové bugy v pywikibotovi). Tak kdybyste chtěl vědět něco ohledně jeho nahození pywikibota na tools, tak napište. --Wesalius d|p 13. 8. 2014, 16:10 (UTC)

Inu, po úpravě textlib.py už archivace nejspíš funguje jak má.
O postup zprovoznění bota na tools budu vděčný, zkusme se někdy večer střetnout na IRC? JAn (diskuse) 13. 8. 2014, 20:31 (UTC)

Jasně, budu teď zkoušet chodit na IRC častěji, když Vás tam uvidím, tak napíšu. Na archivaci jste použil archivebot.py? A odkazy na archivy na Vaši diskuzní stránce jste udělal ručně nebo to taky umí archivebot? (nějaký speciální parametr?) --Wesalius d|p 13. 8. 2014, 22:02 (UTC)

ano, archivebot.py ale musel jsem nejprve upgradovat i textlib.py na vývojovou verzi. Odkazy si vytvářím ručně, i když by to snad robot mohl také umět - zatím jsem zaarchivoval pár stránek, ale většina šla do zastaralého archivu, proto jsem to stopnul. Při častějším spouštění snad objevím i další funkce. JAn (diskuse) 14. 8. 2014, 06:22 (UTC)
@Wesalius: Nějak se mi podařilo rozběhat robota na wmflabs, ale zatím to asi nedělá tak, jak bych si představoval (aneb jak spustit a nechat běžet i po zavření terminálového okna). Kdyžtak se prosím objev někdy příští týden na IRC. JAn (diskuse) 15. 8. 2014, 21:09 (UTC)

No, obecně byste žádné skripty krom testování (login a version.py třeba) neměl pouštět přímo z terminálu, ale všechny je submitovat do grid enginu přes jsub nebo jstart. Sice pak není běh skriptu interaktivní, ale pokud to je nějaký rutinní úkol, tak prostě jen submitnete job a pak stačí zkontrolovat výstup jobname.out --Wesalius d|p 17. 8. 2014, 07:49 (UTC)

Wikikytička za archivaci

Nepřítomnost

Ahoj, omluv moji nepřítomnost za poslední dva týdny a dalších alespoň deset dní. Já vím, zrovna je hodně co dělat, ale trocha odpočinku neuškodí. Líp jsem si to asi načasovat nemohl (archivace, diskuse o WD, znovurozjetí seznamů...) :-( Až budu zpět, ohlásím se zase tady. Zatím hodně zdaru! Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 14. 8. 2014, 17:00 (UTC)

Jo, myslel jsem si, že někde prázdninuješ. Nic se neděje, začátek propojení Wikidat s Wikizprávami obstarám, úpravy šablon taky nějaký ten pátek vydrží, třeba mezitím Danny B. konečně zprovozní tools a budu mít k dispozici aktuální výpisy :-). JAn (diskuse) 14. 8. 2014, 18:05 (UTC)
Jinak moje pískoviště obsahují nové kódy nějakých šablon (Wikidata a převod na {{Infobox}}). Dále ještě chce vyřešit problém přebírání časových údajů. Když například bereme datum úmrtí pouze 2014, tak fce {{#time: }} způsobí, že se zobrazí 14. srpna 2014. Tohle bys mohl probrat s uživateli, co se zabývali moduly. Ideálně by se správné datum mělo zobrazit přímo funkcí {{#invoke:Wikidata}}. Potom by se konečně mohl sjednotit infobox videohra. Sice jsem slíbil, že to udělám, ale takhle bychom taky mohli čekat ještě hodně dlouho. Na Wikidatech nikam nespěcháme, tak stačí jen připravit/vyřešit nějaké seznamy na slučování a převod u alb P31 na konkrétní alba, viz nějaké moje příspěvky tam a diskuse tady. A možná bys za mě ještě mohl do pondělí ráno přeložit Tech News... udělej, co chceš. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 14. 8. 2014, 18:47 (UTC)

ːːNebo můžete zasvětit mě do plnění wikidat a sjednocování šablon, ať mohu přispět svojí troškou... Nejlépe to půjde asi večer na IRC, že? --Wesalius d|p 15. 8. 2014, 15:25 (UTC)

@Wesalius: V podstatě si prozkoumej user:JAn Dudík/work, kde mám nějaké skripty na sjednocování, pak někde v archivu mé diskuse mi Matěj psal nějaké jeho regexy.
K Wikidatům tě odkážu na Wikipedie:WikiProjekt Infoboxy/Sjednocené infoboxy, kde je vše podstatné. vyzkoušej si an pár editacích, zažádej o bota na Wikidatech a až se potkáme na IRC, můžeš se vyptávat. NA dotazy odpovím i zde v diskusi, ale IRC je v tomto směru pohodlnější :-) JAn (diskuse) 15. 8. 2014, 21:14 (UTC)


Kosmetika infoboxů

Napadlo mě, ať pokaždé neobjevujeme kolo, udělat tabulku s regexy pro úpravu parametrů, protože pravděpodobně se budou kandidáti na náhradu opakovat. Vizte Wikipedie:WikiProjekt Infoboxy/Parametry infoboxů. --Wesalius d|p 22. 8. 2014, 10:32 (UTC)


Řádková verze {{Commonscat}}

Ahoj JAne, prosím Tě, v jakých vlnách jedeš s JAnDbotem řádkovou verzi {{Commonscat}}? Já jen, že to pozoruji na slovenských obcích ve „Sledovaných stránkách“ a již jsi u D, přesto jsem si všiml, že dost slovenských obcí začínajících na A, B, C (které jsem zakládal, případně nějak upravoval) je přeskočeno. Mám to dodělat ručně (ty co mám ve Sledovaných)? Nebo pojedeš nějakou další vlnu, např. tam, kde nejsou správně závěrečné sekce? Díky za info. --Jan KovářBK (diskuse) 25. 8. 2014, 21:44 (UTC)

Ano, jedu to ve vlnách podle abecedy. První vlna opravuje tu nejjednodušší variantu, kdy následuje {{Commonscat}} bez odrážky ihned po nadpisu == Externí odkazy ==.
V druhé vlně pojedu články, kde je mezi nadpisem a šablonou něco vloženo, ve třetí články, kde je šablona nad nadpisem. A potom uvidím, zda se mi podaří získat výpis z dumpu/databáze, v jakých článcích zbývá neodražená šablona, a v nich budu dělat různá alotria - přidávat nadpis na vytipované místo. Vzhledem k času, který zabere jen první krok, to bude ještě na dlouhé lokte. Počítač v práci má dost nestabilní připojení, takže to jede jen na domácím po večerech.
Ruční editací nic nezkazíš, ale zkusím spustit druhýnebo třetí krok z práce. JAn (diskuse) 26. 8. 2014, 05:53 (UTC)
Díky za odpověď, prozatím počkám, jen jsem si chtěl potvrdit, zda to pojedeš ve více vlnách, protože mi přišlo, že ty neupravené články vykazují dost podobných znaků (chybějící nadpis EO atd.). Nebudu se Ti prozatím do toho plést, ruční dodělání může v klidu počkat po třetí či nějaké další vlně. --Jan KovářBK (diskuse) 26. 8. 2014, 13:49 (UTC)


Než co?

Viz shrnutí. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 9. 9. 2014, 15:48 (UTC)

Zajímavé, ve skriptu je
               return i18n.twtranslate(self.code,
                                        'archivebot-older-than',
                                        {'duration': duration})
        return ''

, tedy čas by se zobrazit měl. Možná jej neumí správně přeložit,,, JAn (diskuse) 9. 9. 2014, 18:05 (UTC)

Dobrý den! Můžete mi, prosím podívejte se na stránky Wikipedie:Změna uživatelského jména? Jsem podal žádost o přejmenování minulý týden, ale nedostal jsem žádnou odpověď. Díky! — Nick UA (diskuse) 13. 9. 2014, 12:09 (UTC)

Rozbité infoboxy

Ahoj, zastav robota, rozbíjí infoboxy: Albert Camus, Walt Whitman, ... --Chalim Kenabru (diskuse) 30. 7. 2014, 07:30 (UTC)

Dobrý den. Obávám se, že Vaše editace nějakým způsobem narušila infobox. Můžete se na to prosím podívat? Díky. --Vlout (diskuse) 30. 7. 2014, 07:31 (UTC)

Sám jsem se divil, že může taková jednoduchá editace zničit zobrazení, ale porucha nebyla na straně robota, viz tato editace. JAn (diskuse) 30. 7. 2014, 07:34 (UTC)
== Citace právního předpisu ==

Zdravím, opět jsem otevřel diskusi na téma citace právního předpisu. Vzhledem k tomu, že občas také publikujete či upravujete články s právní tématikou, Vás prosím o vyjádření zde. Děkuji --Alf.M (diskuse) 2. 8. 2014, 10:50 (UTC)

To bude asi omyl, právní texty jsem nikdy nepublikoval, jen občas používám jako referenci nějaký zákon. JAn (diskuse) 6. 8. 2014, 06:46 (UTC)


Archivace na české wiki

Dobrý den,

chtěl jsem si zarchivovat moji diskuzi, ale dopátral jsem se na diskuzní stránce u archivačního bota, že je nečinný od května minulého roku. Znáte aktuální situaci ohledně archivace? Bude bot zpět v provozu, někdo nahradí jeho operátora v činnosti? Děkuji za info. --Wesalius d|p 4. 8. 2014, 19:19 (UTC)

Archivační roboti fungují na jiných Wiki, zkoušel jsem (zatím bez reakce) kontaktovat emailem HazardBota, co působí na Wikidatech. JAn (diskuse) 6. 8. 2014, 06:30 (UTC)


A jsou to nějací speciální boti, napsáni jen pro ten účel? Nebo je to jen nějaká část pywikibota? Jinými slovy se chci zeptat, jestli je složité takového bota provozovat, co to obnáší. --Wesalius d|p 6. 8. 2014, 11:42 (UTC)

Existuje nějaký archivační modul archivebot.py, ale user:Petrb provozoval nějakého speciálního bota. Já sem senikdy o jeho zprovoznění nezajímal. JAn (diskuse) 6. 8. 2014, 13:07 (UTC)

Díky, pustil jsem simulačně tento modul a všechny diskuze s šablonou přeskakoval, protože prý nesplňovaly podmínku stáří (i když jsem to kontroloval a např. moje diskuze to splňuje). Kontaktoval jsem user:Petrb na en.wiki, dám pak vědět, jestli se to někam posune. --Wesalius d|p 6. 8. 2014, 20:24 (UTC)


Po konzultaci na pywikibot IRC byl vytvořen tento report - https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=69315#c0 --Wesalius d|p 8. 8. 2014, 23:47 (UTC)

Broumov vs Braunau am Inn

Dobrý den, Braunau am Inn - česky Braunau na Innu nebo Brunov. Broumov - německy Braunau. Myslím, že na stránce Broumov byl ten odkaz opodstatněný. Mohlo by se to plést. (B.mertlik (diskuse) 6. 8. 2014, 13:02 (UTC)).

Vida, to jsem v potaz nevzal. opravím, aby to bylo jasnější


pochybný import wikidat do iboxu politik

Ahoj, prosím o radu k tomuto, --Davcza (diskuse) 11. 8. 2014, 21:36 (UTC)


Inactive bot on Japanese Wikipedia

JAn Dudík/archiv 2014-2さん、こんにちは。

ウィキペディア日本語版であなたの管理するBotが1年間以上稼働していません。

もし、Botフラグを維持されたいのであれば1か月以内に最低1度だけBotを動かしてください。このまま1か月稼働しなければあなたのBotはフラグ除去申請が提出されます。

Hi JAn Dudík/archiv 2014-2,

I noticed that your bot on japanese Wikipedia has been inactive for more than a year. If you wish to keep its bot flag, please use once within a month. If you no longer need it, the bot flag will be removed.

Regards, -- Banku on ja.wikipedia 12. 8. 2014, 05:14 (UTC)

Archivace a server pro bota

Dobrý den,

archivebot.py neuměl pracovat s timestampama na cs.wiki, nyní už něco zarchivuje, ale ještě to není v reálu použitelné, protože to vybírá thready k archivaci nějak náhodně (vizte šablonu na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Wesalius vs https://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse_s_wikipedistou:Wesalius/archiv%202014-1) je to vše v bugu https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=69315 Kdysi jsme se bavili o spouštění bota z localu/serveru a psal jste, ať dám kdyžtak vědět, kdybych na nějaký takový server narazil. Tak jen dávám vědět, že HypoBOT mi teď běží i na https://tools.wmflabs.org/ (i když zatím pomocí něj jen objevil 2 nové bugy v pywikibotovi). Tak kdybyste chtěl vědět něco ohledně jeho nahození pywikibota na tools, tak napište. --Wesalius d|p 13. 8. 2014, 16:10 (UTC)

Inu, po úpravě textlib.py už archivace nejspíš funguje jak má.
O postup zprovoznění bota na tools budu vděčný, zkusme se někdy večer střetnout na IRC? JAn (diskuse) 13. 8. 2014, 20:31 (UTC)

Jasně, budu teď zkoušet chodit na IRC častěji, když Vás tam uvidím, tak napíšu. Na archivaci jste použil archivebot.py? A odkazy na archivy na Vaši diskuzní stránce jste udělal ručně nebo to taky umí archivebot? (nějaký speciální parametr?) --Wesalius d|p 13. 8. 2014, 22:02 (UTC)

ano, archivebot.py ale musel jsem nejprve upgradovat i textlib.py na vývojovou verzi. Odkazy si vytvářím ručně, i když by to snad robot mohl také umět - zatím jsem zaarchivoval pár stránek, ale většina šla do zastaralého archivu, proto jsem to stopnul. Při častějším spouštění snad objevím i další funkce. JAn (diskuse) 14. 8. 2014, 06:22 (UTC)
@Wesalius: Nějak se mi podařilo rozběhat robota na wmflabs, ale zatím to asi nedělá tak, jak bych si představoval (aneb jak spustit a nechat běžet i po zavření terminálového okna). Kdyžtak se prosím objev někdy příští týden na IRC. JAn (diskuse) 15. 8. 2014, 21:09 (UTC)

No, obecně byste žádné skripty krom testování (login a version.py třeba) neměl pouštět přímo z terminálu, ale všechny je submitovat do grid enginu přes jsub nebo jstart. Sice pak není běh skriptu interaktivní, ale pokud to je nějaký rutinní úkol, tak prostě jen submitnete job a pak stačí zkontrolovat výstup jobname.out --Wesalius d|p 17. 8. 2014, 07:49 (UTC)

Wikikytička za archivaci

Nepřítomnost

Ahoj, omluv moji nepřítomnost za poslední dva týdny a dalších alespoň deset dní. Já vím, zrovna je hodně co dělat, ale trocha odpočinku neuškodí. Líp jsem si to asi načasovat nemohl (archivace, diskuse o WD, znovurozjetí seznamů...) :-( Až budu zpět, ohlásím se zase tady. Zatím hodně zdaru! Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 14. 8. 2014, 17:00 (UTC)

Jo, myslel jsem si, že někde prázdninuješ. Nic se neděje, začátek propojení Wikidat s Wikizprávami obstarám, úpravy šablon taky nějaký ten pátek vydrží, třeba mezitím Danny B. konečně zprovozní tools a budu mít k dispozici aktuální výpisy :-). JAn (diskuse) 14. 8. 2014, 18:05 (UTC)
Jinak moje pískoviště obsahují nové kódy nějakých šablon (Wikidata a převod na {{Infobox}}). Dále ještě chce vyřešit problém přebírání časových údajů. Když například bereme datum úmrtí pouze 2014, tak fce {{#time: }} způsobí, že se zobrazí 14. srpna 2014. Tohle bys mohl probrat s uživateli, co se zabývali moduly. Ideálně by se správné datum mělo zobrazit přímo funkcí {{#invoke:Wikidata}}. Potom by se konečně mohl sjednotit infobox videohra. Sice jsem slíbil, že to udělám, ale takhle bychom taky mohli čekat ještě hodně dlouho. Na Wikidatech nikam nespěcháme, tak stačí jen připravit/vyřešit nějaké seznamy na slučování a převod u alb P31 na konkrétní alba, viz nějaké moje příspěvky tam a diskuse tady. A možná bys za mě ještě mohl do pondělí ráno přeložit Tech News... udělej, co chceš. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 14. 8. 2014, 18:47 (UTC)

ːːNebo můžete zasvětit mě do plnění wikidat a sjednocování šablon, ať mohu přispět svojí troškou... Nejlépe to půjde asi večer na IRC, že? --Wesalius d|p 15. 8. 2014, 15:25 (UTC)

@Wesalius: V podstatě si prozkoumej user:JAn Dudík/work, kde mám nějaké skripty na sjednocování, pak někde v archivu mé diskuse mi Matěj psal nějaké jeho regexy.
K Wikidatům tě odkážu na Wikipedie:WikiProjekt Infoboxy/Sjednocené infoboxy, kde je vše podstatné. vyzkoušej si an pár editacích, zažádej o bota na Wikidatech a až se potkáme na IRC, můžeš se vyptávat. NA dotazy odpovím i zde v diskusi, ale IRC je v tomto směru pohodlnější :-) JAn (diskuse) 15. 8. 2014, 21:14 (UTC)


Kosmetika infoboxů

Napadlo mě, ať pokaždé neobjevujeme kolo, udělat tabulku s regexy pro úpravu parametrů, protože pravděpodobně se budou kandidáti na náhradu opakovat. Vizte Wikipedie:WikiProjekt Infoboxy/Parametry infoboxů. --Wesalius d|p 22. 8. 2014, 10:32 (UTC)


Řádková verze {{Commonscat}}

Ahoj JAne, prosím Tě, v jakých vlnách jedeš s JAnDbotem řádkovou verzi {{Commonscat}}? Já jen, že to pozoruji na slovenských obcích ve „Sledovaných stránkách“ a již jsi u D, přesto jsem si všiml, že dost slovenských obcí začínajících na A, B, C (které jsem zakládal, případně nějak upravoval) je přeskočeno. Mám to dodělat ručně (ty co mám ve Sledovaných)? Nebo pojedeš nějakou další vlnu, např. tam, kde nejsou správně závěrečné sekce? Díky za info. --Jan KovářBK (diskuse) 25. 8. 2014, 21:44 (UTC)

Ano, jedu to ve vlnách podle abecedy. První vlna opravuje tu nejjednodušší variantu, kdy následuje {{Commonscat}} bez odrážky ihned po nadpisu == Externí odkazy ==.
V druhé vlně pojedu články, kde je mezi nadpisem a šablonou něco vloženo, ve třetí články, kde je šablona nad nadpisem. A potom uvidím, zda se mi podaří získat výpis z dumpu/databáze, v jakých článcích zbývá neodražená šablona, a v nich budu dělat různá alotria - přidávat nadpis na vytipované místo. Vzhledem k času, který zabere jen první krok, to bude ještě na dlouhé lokte. Počítač v práci má dost nestabilní připojení, takže to jede jen na domácím po večerech.
Ruční editací nic nezkazíš, ale zkusím spustit druhýnebo třetí krok z práce. JAn (diskuse) 26. 8. 2014, 05:53 (UTC)
Díky za odpověď, prozatím počkám, jen jsem si chtěl potvrdit, zda to pojedeš ve více vlnách, protože mi přišlo, že ty neupravené články vykazují dost podobných znaků (chybějící nadpis EO atd.). Nebudu se Ti prozatím do toho plést, ruční dodělání může v klidu počkat po třetí či nějaké další vlně. --Jan KovářBK (diskuse) 26. 8. 2014, 13:49 (UTC)


Než co?

Viz shrnutí. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 9. 9. 2014, 15:48 (UTC)

Zajímavé, ve skriptu je
               return i18n.twtranslate(self.code,
                                        'archivebot-older-than',
                                        {'duration': duration})
        return ''

, tedy čas by se zobrazit měl. Možná jej neumí správně přeložit,,, JAn (diskuse) 9. 9. 2014, 18:05 (UTC)

Dobrý den! Můžete mi, prosím podívejte se na stránky Wikipedie:Změna uživatelského jména? Jsem podal žádost o přejmenování minulý týden, ale nedostal jsem žádnou odpověď. Díky! — Nick UA (diskuse) 13. 9. 2014, 12:09 (UTC)

Dobrý den, můžete mi dát alespoň jeden odkaz, který link vede na českou silnici? Jinak Vaši editaci zrevertuji. --Kusurija (diskuse) 18. 9. 2014, 15:37 (UTC)

v Infoboxu nacházím neexistující skvosty typu Dálnice DA5, Silnice II/1804 vkládané pomocí {{Silnice}}, která je určená primárně pro české silnice. JAn (diskuse) 18. 9. 2014, 20:36 (UTC)

Mapa bruntálských katastrů

Zdar, tato mapa by se měla překreslit. Ten Kunov je rovněž součástí Bruntálu. Z Bruntálu jsem si před časem nechal zaslat katastrální mapu Kunova, kde jsou zakresleny přesné hranice této části. Tu ti můžu poslat, abys mohl vytvořit korektní mapu. --Kirk (diskuse) 26. 9. 2014, 11:12 (UTC)

Mapa je v podstatě dobře, Kunov leží na katastrálním území, které k Bruntálu nepatří. Musel by se vyznačit jiným způsobem. COž takto? JAn (diskuse) 26. 9. 2014, 12:46 (UTC)
Furt lepší takto než jak to bylo předtím. --Kirk (diskuse) 27. 9. 2014, 20:51 (UTC)
Mmt, máš to nepřesně. Hranica Kunova je stanovena jinak. Obkreslovat ju podle nekorektně udělané mapy je blbost. --Kirk (diskuse) 27. 9. 2014, 20:52 (UTC)
Ve skutečnosti vypadá dotyčná hranica takto. Poslali mně to přímo z bruntálské radnice.
s e.k.: Mám to podle katastrální mapy, kde byla vyznačená UTJ Kunov (například jako podkladová mapa zde). Obrysy katastrů vychází z digitálního souboru, který mám k dispozici a co jsem kontroloval, tak to sedí. Beztak nedokážu dostat jednoduchým způsobem lepší výstup - mám omezení maximální výšky na 1280 px (tisk do souboru z autocadu). JAn (diskuse) 27. 9. 2014, 21:03 (UTC)
Janku, tam je to blbě! Schválně si to skontroluj s popisem hranic, který mně byl doručen! Ten je zde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bruntal-Kunov_popis_hranic.pdf --Kirk (diskuse) 27. 9. 2014, 21:20 (UTC)
Mimochodem ta mapa, kterou označuješ jako KATASTRÁLNÍ tou mapou rozhodně není. Katastrální mapa je taková mapa, v níž jsou vyznačeny katastrální hranice a dále hranice a čísla parcel. --Kirk (diskuse) 27. 9. 2014, 21:23 (UTC)
Navíc jedna parcela NEMŮŽE BÝT zároveň součástí dvou obcí. Laskavě se podívej na internetovou katastrální mapu, ALE TU SKUTEČNOU a uvidíš, že v tom lese na levém břehu řeky nenajdeš žádné hranice parcel, které by odpovídaly té chybně zakreslené linii na mapě, kterou jsi využil. --Kirk (diskuse) 27. 9. 2014, 21:28 (UTC)
O katastrální mapě mě poučovat nemusíš, při své práci ji využívám dost často. A když si na oficiální katastrálce nazoomuješ Kunov (měřítko 1:10000), dostaneš stejný tvar. Nevím, zda je územně-technická jednotka nutně ohraničená hranicemi parcel. Osobně považuju přehlednou katastrální mapu za dostatečně spolehlivý zdroj. Když přidám do popisu, že jde o ÚTJ, bude to správně. Jestli to má obec určené nějak jinak, neznamená to nutně, že to mám já špatně. JAn (diskuse) 28. 9. 2014, 20:19 (UTC)
Ta mapa 1:10000 je pro účely hranic Kunova naprosto nepoužitelná, protože jsou na ni dotyčné hranice zakresleny špatně. Již jsem informoval příslušnou instituci, aby si hranice na této mapě opravila. Ty to máš špatně, protože jsi použil nekvalitní zdroj. Co ti mám jako víc na to říct? Jako obkreslil jsi přesně příslušnou mapu, ale tím, že obkreslíš přesně chybnou mapu nedostaneš správný výsledek. Ostatně na této stránce je jistý FORMULÁŘ PRO REKLAMACI DEFINIČNÍCH BODŮ, což samo o sobě postačuje k závěru, že ne vše na jejich mapách je v souladu se skutečností. Mimochodem byla doba, kdy ve stejný čas byly na brněnském gisu zakresleny hranice Bohunic a Starého Lískovce zcela jinak než tomu bylo v internetové katastrální mapě. Teprve později byla mapa na brněnském gisu dána do souladu s internetovou katastrální mapou. Tehdy šlo o to, že byla provedena změna hranic obou katastrů, související s restitucí pozemků. --Kirk (diskuse) 28. 9. 2014, 22:35 (UTC)

Varga Martin

Dobrá deň p. Dudík, som občanom Veľkého Medera a chcel by som pridávať poznatky o vývoji cestového ruchu. Som členom Veľkomederského združenia, ubytovanie, spolupráca s termálnym kúpalisko a mestom. Viete mi poradiť ako je možné pridávať poznatky na wiki ? S pozdravom, Ing. Varga Martin Manažment cestového ruchu 0907096577 varga.mato@gmail.com

Ďakujem za skorú odpoveď

Dobrý den, informace ve slovenštině patří na Slovenskou Wikipedii. Případné konkrétní dotazy směřujte na Krčmu. JAn (diskuse) 28. 9. 2014, 20:27 (UTC)

Bot: zdvojení informace

U "Kategorie:Monosacharidy" [1] bot zdvojil informaci o hlavním článku. Jj14 (diskuse) 7. 10. 2014, 07:33 (UTC)

Bot nemohl poznat, že už tam odkaz je, protože nebyl udělaný šablonou. JAn (diskuse) 7. 10. 2014, 08:23 (UTC)

Řádkové odkazy

Delší dobu jsem Wikipedii moc nesledoval, takže teď s úžasem koukám, jak moc se ti povedlo pokročit s převodem boxových externích odkazů na řádkové. Díky za to, Wikipedie teď vypadá zase o něco střídmější (v jednoduchosti je krása). Občas narážím na situace, kdy se externí odkazy rozpadají na dva kratší seznamy nebo někde chybí seznamová odrážka, ale to se snad časem vychytá. Hlavně že už se v pravém dolním rohu stránky nehromadí obdélníky. Proběhlo to bez výraznějších komplikací a protestů? (Vzpomínám si, že se v minulosti občas vyskytly proboxové argumenty, že se to někomu líbí, protože se jimi zaplňuje prázdné místo.) --Milda (diskuse) 7. 10. 2014, 21:23 (UTC)

Nějaké protesty byly, ale nabídl jsem možnost opětného zprovoznění nějakých rámečků pomocí uživatelského stylu. Spíš jsou protesty proti konkrétním formulacím, proti odrážkám v kategoriích a proti uvádění originálních názvů stránek/kategorií na commons. I proto je Commons momentálně řešeno jiným modulem :-(. Ale nevěnuju se tomu teď příliš, mám trochu jiné priority. JAn (diskuse) 8. 10. 2014, 06:58 (UTC)

Dík

Ahoj, dík za to odblokování. Moje trapná chyba--Horst (diskuse) 7. 10. 2014, 22:07 (UTC)

Wikidata weekly summary #128

13. 10. 2014, 08:53 (UTC)

Archivace

Dobrý den, pustíte znovu archivačního bota? Díky. --Wesalius d|p 13. 10. 2014, 06:06 (UTC)

User:Wesalius: bugzilla:72047. JAn (diskuse) 14. 10. 2014, 18:51 (UTC)

Listify

Narazil jsem na funkci u pywibota - listify. Je to součást skriptu category, dělá to výpis kategorie. Píšu to proto, že jsem kdysi měl problém takový výpis udělat a odkázal jste mě tuším na Dannyho B. a toto je vskutku jednoduchej způsob, jak si takovej hezkej výpis udělat sám a rychle. Pokud znáte, používáte atd. tak se omlouvám za old news. S pozdravem --Wesalius d|p 14. 10. 2014, 17:47 (UTC)

Díky, já věděl, že někde taková funkce je, ale nemohl jsem si vzpomenout a ani najít. JAn (diskuse) 14. 10. 2014, 18:40 (UTC)


Archivace nástěnky byrokratů

Ahoj, tvůj bot archivoval stará vlákna na nástěnce byrokratů. Bohužel mezi nimi byly i dosud nevyřízené žádosti (hlavně týkající se automatických strážců). Promiňte, že vám byrokratům, do toho zasahuji, ale prozatím jsem archivaci revertoval. Myslím také, že by to mohla vyřešit podstránka vyhrazená právě pro návrhy na automatické strážce. S pozdravem. — Draceane diskuse 14. 10. 2014, 19:46 (UTC)

Subst

Ahoj, ono to tam bylo podle Šablona:Navbox, každopádně dík--Horst (diskuse) 14. 10. 2014, 21:16 (UTC)

Jo, jenže musíš rozlišovat funkci {{PAGENAME}} od názvu stránky. JAn (diskuse) 14. 10. 2014, 21:25 (UTC)
A tak to jo já myslel, že je tam jako vzor (jako bývalo: Novák), někde jsem to kdysi dával /do popisů obrázků/ a bylo mi to odstraněno, tak ho nepoužívám, ale je kouzelné to máš pravdu.--Horst (diskuse) 14. 10. 2014, 21:41 (UTC)

Your bot

Please note that the Swedish "Karamell" and the English "Caramell is NOT the same. BP OMowe (diskuse) 17. 10. 2014, 17:45 (UTC)

@BP OMowe Please note, that for one and half year there is all interwiki via Wikidata. This edit is very old and I am no more able to say, why I did it. JAn (diskuse) 19. 10. 2014, 20:46 (UTC)

20. 10. 2014, 13:47 (UTC)

Wikidata weekly summary #129

Volání šablon

Ahoj, cože je tam duplicitního ve volání?--Kacir 23. 10. 2014, 22:41 (UTC)

Ahoj, Tato funkce je nově nasazená, zatím se ukazuje, že v této kategorii je necelých 500 článků. Zatím jsem nepřišel ani u jednoho z několika zkoumaných na to, kde může být chyba, pravdpodobně to může být v nějaké vnořené šabloně. Až na něco přijdu, dám vědět. JAn (diskuse) 24. 10. 2014, 07:33 (UTC)

Duplicitní volání parametru šablony

Pěkné páteční ráno. Teď jste založil skrytou kategorii Údržba:Stránky s duplicitním voláním parametru šablony a já si ji před vytvořením všiml na stránce Občanský soudní řád. Chtěl jsem se zeptat, co to „duplicitní volání parametru šablony“ znamená, kde je chyba a jak ji opravit? --Vlout (diskuse) 24. 10. 2014, 07:42 (UTC)

Viz o sekci výše. Popis je v MediaWiki:Duplicate-args-category-desc, anonce v Diskuse_s_wikipedistou:JAn_Dudík#Tech_News:_2014-43. zatím hledám, co to v způsobuje, u většiny zkoumaných článků žádný viditelný duplicitní parametr není. JAn (diskuse) 24. 10. 2014, 07:51 (UTC)
Ach tak. Díky. --Vlout (diskuse) 24. 10. 2014, 07:54 (UTC)
Zatím první zjištění: pokud je hodnota určena v šabloně i na Wikidatech a šablona může alternativně použít obojí, do kategorie se zařadí. JAn (diskuse) 24. 10. 2014, 08:27 (UTC)
Takže to vlastně žádný zásadní problém není, jestli to chápu dobře. Z důvodu vhodnosti bude sice dobré dát přednost wikidatům, čemuž ovšem nerozumím, takže to klidně nechám na jiných. --Vlout (diskuse) 24. 10. 2014, 08:35 (UTC)
No, já bych zásadní problém viděl v tom, že za pár týdnů nějakej bot navedenej touhle kategorií nahradí v stovkách mnou sledovaných článcích datum narození v infoboxu hodnotou převzatou z wikidat, přičemž já leckdy uvádím kolísající datum narození podle vícero zdrojů, nebo zjistím správný údaj díky novým zdrojům, zatímco na wikidatech je to zdrojováno halabala... Prostě se bojím dalšího případu, kdy wse wikidata vtlačují tam, kam nemají. Nebo jsem příliš skeptický? --Davcza (diskuse) 24. 10. 2014, 19:34 (UTC)
Myslím, že Wikidata s touto kategorií nebyla primárně spojována. Ale podrobnosti jsem si nezjišťoval. A odstranění z infoboxů bych se zatím nebál, závisí to na lokální komunitě, a jeden z hlavních botovodičů je proti bezhlavému odstraňování :-) JAn (diskuse) 24. 10. 2014, 20:48 (UTC)

Wikidata weekly summary #114

Problémová editace

Zdravím, upozorňuji na tuto editaci, která vymazala z článku obrázek.--Ben Skála (diskuse) 26. 10. 2014, 14:01 (UTC)

Ha, ojedinělý případ, kde je řetězec "newyork" správně (Newyorkský -> newyorský, obdobně vikinský...). Zkusím přidat robotovi výjimku pro názvy obrázků, jestli to půjde. JAn (diskuse) 26. 10. 2014, 20:31 (UTC)

27. 10. 2014, 05:20 (UTC)

Bot

Díky, Jasně chápu, jen když jsem přijel vidím, že si tu byl a rc pořád plné. Každopádně díky--Horst (diskuse) 29. 10. 2014, 09:58 (UTC)

Wikidata weekly summary #131

3. 11. 2014, 17:28 (UTC)

Šablona Archivace

Ahoj. Nevím, jak funguje přesně (ro)botická archivace, ale po téhle archivaci Pod lípou se do šablony {{Archivace}} jaksi nedoplnil odkaz na archiv 03. Chtěl jsem to udělat, ale zjistil jsem, že vůbec netuším jak. Prosím, můžeš to nějak zkontrolovat? Díky. --Okino (diskuse) 5. 11. 2014, 15:58 (CET)

Ahoj, nejsem si jistý, zda bot ten odkaz umí doplňovat sám. V tomto případě na tom nese vinu i moje předchozí editace, kdy jsem kvůli chybě archivačního bota (pokud bylo ve stránce archivu interwiki na jinou wiki (commons, wikidata, outreach), nahlásil chybu a archivaci neprovedl) ručně posunul číslo archivu. Asi si někdy vyhradím čas na aktualizaci archivů nebo založení diskuse o rozšíření Splist. JAn (diskuse) 5. 11. 2014, 22:20 (CET)

Šablony z en iw od IP adresy

Ahoj, dohlídni prosím na založené šablony 89.215.203.206 evidentně kvůli článku Skin Diamond‎. IMHO zatím jsou ve stavu, kdy je možné je smazat. Díky.--Kacir 6. 11. 2014, 07:42 (CET)

Smazáno a v článku nahrazeno češtinou. JAn (diskuse) 6. 11. 2014, 09:05 (CET)

Wikidata weekly summary #132

10. 11. 2014, 16:00 (CET)

Import, dotaz

Ahoj, podařilo se mi kompletně sjednotit šablonu {{Infobox - hudební umělec}}, takže můžeš provést import do Wikidat. (Mimochodem umí ten skript tahat data ze šablon {{datum narození}} atd.?)

Dotaz: {{Commonscat-řádek}} × {{Commonscat}} – přesměrovat, nahradit, zrušit? Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 14. 11. 2014, 15:26 (CET)

V poseldní době se ve skriptech událo tolik změn, že některé fungují jen omezeně (např. import dat), u jiných čekám na vyřešení zásadních problémů. A navíc mám dost napilno v práci (dva projekty co mají být hotové v nejbližších dvou týdnech), takže nemám čas si hrát s importem.
Commons synchronizaovat a přesměrovat. JAn (diskuse) 14. 11. 2014, 23:24 (CET)

Kategorie z Wikidat

K tvému příspěvku. Šlo by vytvořit dočasnou údržbovou kategorii Ženy, která by byla zaplněna z údajů na Wikidatech ? Překvapil mě ten rozdíl v počtu článků na Wikidatech a v kategorii Ženy. Chtělo by zjistit co na cs.wiki chybí nebo na WD přebývá. --Jowe (diskuse) 14. 11. 2014, 15:51 (CET)

Zamyslím se nad tím, ale nevím, jak toho docílit, wikidata lze volat jen nějakou šablonou. Možná by šlo, pokud bych získal seznam českých stránek, zkusit do nich tu kategorii roboticky přidat. Dodatečně jsem zjistil, že ten rozdíl je jen 100 článků. protože jsem zapomněl na wikidatech omezit vyhledávání na instance=člověk, takže tam byly např. bohyně. JAn (diskuse) 14. 11. 2014, 23:21 (CET)
@Jowe: Podle tohoto odkazu je tam tedy „pouze“ 11600 žen, tedy rozdíl je pouhá asi stovka. Bohužel neznám technické provedení, které by automaticky přenášelo kategorie z Wikidat bez použití např. šablony (podle mě tohle přinesou až metadata stránek). A pokud chceš vidět ty s chybějící kategorií, podívej se sem (trochu déle se načítá). Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 15. 11. 2014, 09:38 (CET)
Díky, ten odkaz mi bohatě postačuje. Chybějící kategorie doplním, ale nějaký rozdíl tam zůstane. Na WD jsou jako žena i člověk označeny např. Miss Izrael nebo Případ Mercy Brownové. --Jowe (diskuse) 15. 11. 2014, 18:35 (CET)
V takovém případě nejčastěji bývá v jedné jazykové verzi článek o osobě, který jse propojený se seznamem či případem. JAn (diskuse) 16. 11. 2014, 20:37 (CET)

Wikidata weekly summary #133

17. 11. 2014, 19:28 (CET)

Wikidata weekly summary #134

24. 11. 2014, 20:31 (CET)

Cosmetic changes.py

Dobrý den,

chci pustit Cosmetic changes.py hromadně na wikiskripta.eu. Viděl jsem, že jej máte zapnut, když provádíte jiné úpravy zde na cs.wiki, tak se chci zeptat, jestli jste zaznamenal nějaké problémy při jeho užívání, nebo jestli mám být klidný a jeho stable verze nic neočekávaného nenatropí. Děkuji --Wesalius d|p 27. 11. 2014, 08:27 (CET)

Mělo by to být docela vychytané, chyby to dělá jen v mnou dodefinovaných změnách (pravopis. přísnější pravidla pro mezery atp.). JAn 27. 11. 2014, 23:10 (CET)
Koukal jsem, že to má nahrazovat html entity některé za UNICODE znaky. Nebyly s tím nějaké problémy? Zachovává to např. nezalomitelné mezery atd.? Děkuji. --Wesalius d|p 28. 11. 2014, 08:25 (CET)
Tak nakonec to ty nezalomitelné mezery dokonce přidává, tam kam patří. Funguje bezvadně. --Wesalius d|p 30. 11. 2014, 12:43 (CET)

Reference v článku Frýdek-Místek

Zdar. Soráč, ale neměl jsem tušení, že se jednotlivé reference dajó pojmenovávat a že pokud se tak nestane, tak někdy ve výpisu splynou v jedno. Dík za upozornění. Včil už to vím. --Kirk (diskuse) 1. 12. 2014, 17:08 (CET)

Wikidata weekly summary #135

Wikidata weekly summary #136

8. 12. 2014, 18:10 (CET)

Pozvánka na sraz

--Aktron (|) 9. 12. 2014, 22:16 (CET)

Bot request gd.wiktionary

Hi!

The gd.wiktionary has been very quiet, but I have added some words to it lately. Could you run your bot to do interwiki's there? Thanks. 98.26.90.38 13. 12. 2014, 03:07 (CET)

Wikidata weekly summary #137

15. 12. 2014, 17:43 (CET)

Commonscat

Zdravím, můžu se zeptat, proč JAnDbot upravuje {{Commonscat}} tak, že tam opíše název článku? Přijde mi to zbytečné (přesuny článků nejsou zas tak časté) podobně jako kdyby upravoval "v [[Kolín]]ě" na "v [[Kolín|Kolíně]]" a takovéto úpravy se fakt nedělají :) [86]--Ben Skála (diskuse) 17. 12. 2014, 20:04 (CET)

@Ben Skála: Viz shrnutí editace: „Parametr pro plnění na Wikidata“. Aby robot doplnil na WD patřičný parametr, musí jej odněkud převzít. --Marek Koudelka (diskuse) 17. 12. 2014, 20:59 (CET)
Ideálně, kdyby bot dokázal v takovém případě automaticky přidat hodnotu {{PAGENAME}}, ale vzhledem k tomu, jak dlouho už čekám na mnohem jednodušší úpravy skriptu, nemá to cenu po vývojářích chtít a sám o nikok, kdo by to uměl implementovat nevím. JAn (diskuse) 18. 12. 2014, 11:48 (CET)

Commons Adventní a vánoční vazba

Proč v Adventní a vánoční vazba bylo zrušeno {{Commons|Advent floristry}}? Obsahově odpovídá, popis také. Kde je chyba?--I.Sáček, senior (diskuse) 18. 12. 2014, 08:57 (CET)

@I.Sáček, senior: Srovnejte c:Advent floristry a c:category:Advent floristry. Matěj Suchánek (diskuse | příspěvky) 18. 12. 2014, 09:10 (CET)
Velice děkuji za vysvětlení.--I.Sáček, senior (diskuse) 18. 12. 2014, 09:16 (CET)
V poslední době už nestíhám kontrolovat kategorie, ale galerie ještě před přidáním na Wikidata projdu. A zde galerie zjevně nikdy neexistovala. JAn (diskuse) 18. 12. 2014, 11:46 (CET)

Wikidata weekly summary #138

Přesuny Missouri a Mississippi

Ahoj, na základě žádosti na NS: Návrhy na přesun, by měly být přesunuty hesla:

(nerozporovány přes 10 měsíců) Po přesunu prvního případu jsem zatím vrátil zpět, protože bude nutné, aby bot hned po přesunu projel zafixování nových názvů. Proto se obracím na tebe o realizaci, zřejmě budou někde potřeba i správc. práva. Díky.--Kacir 21. 12. 2014, 00:04 (CET)

OK, případně se připomeň začátkem ledna. Během Vánoc si dávám částečnou Wikipediapauzu (pracuji roboticky na Wikislovníku). JAn (diskuse) 25. 12. 2014, 23:44 (CET)
Řeky přesouvat nebudu, rozcestník je medle nejlepší řešení, viz diskuse. JAn (diskuse) 7. 1. 2015, 13:57 (CET)

22. 12. 2014, 17:52 (CET)

29. 12. 2014, 17:51 (CET)

Wikidata weekly summary #139

Šablona commonscat

Ahoj, vysvětli mi prosím, k čemu je dobré přidávání parametru do šablony Commonscat, kterého se dopouští tvůj bot. Je to snad kvůli podobným šílenostem na Wikidatech ? --Jowe (diskuse) 7. 1. 2015, 10:04 (CET)

Ano, je to přesně z toho důvodu, a i z tohoto důvodu jsem dnes autora tohoto konkrétního přesunu nabádal, aby po přesunu parametr opravil. Robot neumí přidat pouze název stránky, musí mít vyplněný parametr. A u tohoto případu by to v případě, že by to uměl, přidal chybně.
Dříve jsem každou stránku manuálně kontroloval, ale to už nezvládám. Ovšem pokud robot přidá neexistující parametr, jiný robot jej na Wikidatech odstraní a robot mne při příštím přidávání upozorní, že už tam byl jednou odstraněn. Tím dostanu seznam několika podezřelých stránek, které pak zkontroluji a opravím/odstraním/nechám přidat na wikidata znovu.
Navíc mi nedávno zkomplikovalo případnou kontrolu to, že šablona {{commonscat}} již nezobrazuje název kategorie na commons, ale lokální název, takže případná chyba typu [[lejno|zlato]] nemusí být patrná ani při pohledu na stránku. Zřejmě byl tento argument shledán zanedbatelným v porovnání s tím, že se musí název stránky vyskytovat na stránce úplně všude.
JAn (diskuse) 7. 1. 2015, 10:26 (CET)
Jestli tomu dobře rozumím, tak později zase bude parametr odstraněn ? Pak by se nemuselo při přesunech nic opravovat a bylo to automaticky přebíráno z Wikidat. Budu věřit tomu, že z Wikidat brzo zmizí nesprávné odkazy na Commons a česká Wikipedie nebude mást zbytek světa. --Jowe (diskuse) 7. 1. 2015, 10:40 (CET)
Později bude z českého článku odstraněn pouze tehdy, pokud je chybný. Otázka - dělá větší chybu bot, že tam natvrdo vloží chybný parametr, nebo vkladatel šablony, který nechal nevyplněný parametr, takže šablona směřovala chybně?
Takto vznikne alespoň upozornění, že je něco špatně... JAn (diskuse) 7. 1. 2015, 10:48 (CET)
Pokud bychom měli diskutovat, kdo dělá větší chybu, tak já tvrdím, že bot. Chyba bota se může projevit celosvětově, chyba vkladatele pouze na cs.wiki. Dle mého názoru je správné řešení vyplnění šablony bez parametru a následné správné vyplnění P373 na Wikidatech (pokud chybí). Obvykle tak postupuju, i když chyba se někdy může vloudit. Ideální stav by byl, aby se všechny odkazy na Commons přebíraly z WD. --Jowe (diskuse) 7. 1. 2015, 11:05 (CET)
Na kontrolu každého odkazu před přidáním nemám sílu, na přidání hodnoty při nevyplněném parametru nemám robota. Před přidáním parametru někdy kontroluju název, pokud obsahuje podezřelé znaky (rozlišovač, přechýlení, čínské jméno), někdy přeskakuji, ale vzhledem k nestabilnímu připojení, času a tomu, že se tomu asi nikdo jiný nevěnuje, dám spíš "nahradit vše" a případné renoncy řeším někdy příště. Můžu takové články ignorovat úplně, časem zahltí kategorii. Nebo víš o lepším řešení? Máš programátora, který by dokázal napsat příslušný skript? JAn (diskuse) 7. 1. 2015, 11:13 (CET)
Nechci diskutovat o vhodnějším řešení, i když řešení, které dočasně vytvoří větší chybu, než je ta, kterou odstraňuje se mi zrovna moc nelíbí. Podstatnější je ale výsledný koncový stav. Ten by měl být, že v článku bude jen {{Commonscat}} a na Wikidatech správně vyplněno P373. --Jowe (diskuse) 7. 1. 2015, 11:23 (CET)
Tuhle představu jsem původně měl taky. Proto jsem ze spousty kategorií parametr odstranil. A teď se špatně dohledává, jaký úůvodně byl, pokud někdo odstraní hodnotu z Wikidat, propojí článek s jinou položkou nebo odpojí úplně. Naopak redundance pak nese riziko různých hodnot.
Navíc, podle diskusí ohledně P373 se zdá, že nemalá část lidí považuje toto tvrzení za dočasnou obezličku, než bude možné např. přebírat do článku hodnotu z nadřazené kategorie (která bude propojená s kategorií na commons) a poté bude P373 smazána. Tato idea zase naráží na to, že nemalé množství kategorií odkazuje na stejnou kategorii na commons. Prostě ideální řešení zatím není. JAn (diskuse) 7. 1. 2015, 13:00 (CET)

Parametr místo v Šablona:Citace monografie

Ahoj Honzo.

Je nějaký důvod proč Šablona:Citace monografie obsahuje

#if: {{{místo|}}} | {{{místo}}} | [s.l.] }}

U naprosté většiny zahraničních knih místo vydání nelze zjistit, a v popisu publikace pak trůní nic neříkající nápis [s.l.] jako např. ATM Forum, The User Network Interface (UNI), v. 3.1. [s.l.] : Prentice Hall PTR, 1995. ISBN 0-13-393828-X

Kolarp (diskuse) 8. 1. 2015, 06:59 (CET)

Ahoj,
1) nejsem Honza ;-)
2) s citačními šablonami na mě nechoď, sám je neumím příliš používat, natož, abych věděl proč tam je co...
JAn (diskuse) 8. 1. 2015, 07:39 (CET)
Ahoj. Aha. Promiň mi oba omyly, zkusím najít někoho, kdo o tom důvodu ví. Díky Kolarp (diskuse) 8. 1. 2015, 08:18 (CET)

Inactive bot on ru.wikipedia

Dear botowner!

From behalf of bureaucrats of Russian Wikipedia I want to notify you, that we are discussing removal of bot flag from your bot in local ru.wikipedia: link. We nominated for removal all bots that were inactive for the latest year: if you have any future plans for bot running or want to keep this flag for some other reasons, please, tell us: discussion. You can also contact me directly via my user talk - ru:User talk:Rubin16.

If you have no objections or we won't receive any response for a week, we will remove bot flag. Thanks a lot for your previous contributions! rubin16 (talk) 10. 1. 2015, 11:28 (CET)


Sent via MassMessage. For opt-out, edit delivery list.

MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 1. 2015, 11:28 (CET)

Wikidata weekly summary #140

Šablona:Souřadnice

Ahoj, nevím, zda jsi ta správná osoba - mám nějaké připomínky k Šabloně:Souřadnice - viz Diskuse k šabloně:Souřadnice#Nepřenáší se parametr "Name". Díky předem.--Jirka Dl (diskuse) 11. 1. 2015, 21:15 (CET)

Ahoj, obrať se spíš na Reapermana. JAn (diskuse) 11. 1. 2015, 21:49 (CET)

12. 1. 2015, 17:47 (CET)

Převod na globální účet

Dobrý den, JAne,
rád bych Vás poprosil, zda byste mi nepomohl při převodu mých lokálních účtů na globální. Uvažoval jsem o tom již nějakou dobu, ale nebyl jsem tu teď příliš aktivní. Teď jsem byl ovšem už k převedení vybídnut. Nevím si s tím ale moc rady. Na CS používám účet "Oso", ten je na několika wiki již obsazen, ale nezdá se, že některý z těch uživatelů by byl v poslední době aktivní. Snad by se dal usurpovat. Rád bych se dál přihlašoval pod tímto jménem. Dále mám účet na ES a EN-Commons, oba dva pod jménem "Oso Pardo". Nerad bych přišel o těch několik málo editací, které jsem tam provedl, ale nevím, jak při sjednocování účtu zařídit, aby se tyto editace převedly pod nový globální účet. Kolega DerHexer sice nabízí, že se naň mohu obrátit, ale byl bych raději za radu v češtině :-)
Děkuju mnohokrát, s wikipozdravem --Oso (diskuse) 14. 1. 2015, 16:30 (CET)

Díky moc, zkusil jsem zadat sjednocení a kolegovi DerHexer odpověděl, tak uvidím, co mi napíše. Kdybych si nevěděl rady nebo se nějak nevedlo, tak bych se zas ozval... --Oso (diskuse) 20. 1. 2015, 19:47 (CET)

gl:Wikipedia:Bots/Peticións de aprobación

Ola JAn Dudík.

Comunícoche que, debido a túa inactividade como bot, propúxose a revogación do teus status como tal.

Podes ver a votación en: gl:Wikipedia:Bots/Peticións de aprobación.

Saúdos. --HombreDHojalata (diskuse) 15. 1. 2015, 23:37 (CET)

Wikidata weekly summary #141

19. 1. 2015, 19:12 (CET)

Obecní infoboxy bez katastrálního území

Ahoj, budeš se ještě nějak angažovat v těch obcích bez vyplněného katastrálního území? --Jan Polák (diskuse) 20. 1. 2015, 14:44 (CET)

Vždyť se angažuju, když mám večer chvíli, pár obcí udělám.
Roboticky by to nejspíš šlo taky, ale pro mne je to poměrně složité, možná by to lépe zvládl jiný bot. Robotické přidání má jednu zásadní nevýhodu - nevychytají se případné chyby a anomálie, na které přijdu, pokud zároveň zkontroluji daný katastr na mapě. JAn (diskuse) 21. 1. 2015, 09:02 (CET)

Přesun z diskuse u kolegy Wesalia:

Jak jsem slíbil, odpovím Ti tady na dotaz „Jane Poláku, a vadí ta kategorie něčemu, že je nutná robotická akce?“

Ta zmíněná kategorie nevadí ničemu. Také ji občas procházím a vyřizuji její články. Dostávám se k tomu například při vyplňování starostů obcí nebo jen otevírám článku za článkem z této kategorie. Potíž je v tom, že kategorie obsahuje k aktuální chvíli 3443 článků. Domnívám se tak, že její vyřízení ruční cestou potrvá hrozně dlouho. Proto jsem z dostupných údajů z internetu stáhl seznam údajů k obcím a z nich jsem vyseparoval seznam kódů NUTS 5 a příslušného katastrálního území, které jsme uveřejnil na stránce Wikipedista:Jan Polák/Katastrální území. Moje laická úvaha (neznalce způsobu práce botů) byla, že robot si bude procházet kategorii Údržba:Chybí název k. ú. článek za článkem a v odkázané tabulce Katastrální území si bude dohledávat název katastrálního území podle obecního kódu NUTS 5, který je – alespoň podle mého dojmu – jedinečný pro každou obec. Z toho důvodu jsem se obracel na botovodiče. Pokud by bylo potřeba tabulku upravit do jiné podoby, formátu apod. stačí říci. Je možné to udělat. --Jan Polák (diskuse) 22. 1. 2015, 10:18 (CET)
Okresy PB, CB, BE a PI jsou hotové, okresy JH a PZ mám rozpracované. Ano, je to na dlouho a rozhodně se nebráním, aby na tom někdo dělal.
Roboticky by to šlo asi takto: robot bude mít seznam dvojic, ve formátu "nuts5 = 123456\n(.*?)\| počet katastrálních území = 1\" "nuts5 = 123456\n\1| počet katastrálních území = 1\n |katastrální území = Cosi u Něčeho"
robot by pak u každého článku v kategorii zkontroloval všechny dvojice a provedl by příslušnou náhradu.
Další možností by bylo importovat tyto názvy na Wikidata (položka pro to asi ještě není) a pak to tahat odtam (mohl by zvládnout naimportovat user:Frettie).
JAn (diskuse) 22. 1. 2015, 11:30 (CET)
Jo, naimportovat bych to asi zvládl. Ale nějak nevím, co vlastně se má importovat. JEdna obec může mít 1 až n katastrálních území, že? Jak to tam ukládat (do wikidat), jako text? jako odkaz na článek? To je mi nejasné, to zas by mohl vědět spíš Jan Dudík.--frettie.net (diskuse) 22. 1. 2015, 11:44 (CET)

Bot

Ahoj, prosím tě, tato botova editace [104] byl omyl něbo nějaký záměr? --Ladin (diskuse) 20. 1. 2015, 15:35 (CET)

Omyl. Problém byl v tom, že jak jsem úlohu spouštěl ze dvou různých počítačů, na jednom z nich jsem zapomněl na ten detail, že Wiki je case-sensitive. Příkaz zněl "přidej šablonu Hlavní článek, pokud není přítomna {{Hlavní článek}}". A ta zde přítomna nebyla, protože h≠H. Později jsem příkaz upravil, aby ignoroval různou velikost prvního písmene. JAn (diskuse) 21. 1. 2015, 09:06 (CET)
Díky za odopověď. A nějaká zpětná oprava botem asi není možná? --Ladin (diskuse) 21. 1. 2015, 12:31 (CET)
Oprava možná je, bohužel od doby, co nefunguje toolserver ale wmflabs nemám možnost nechat si udělat výpisy dotčených článků, takže bude nutné ruční potvrzování, což je na dlouho. Třeba se k tomu někdy dostanu. JAn (diskuse) 21. 1. 2015, 21:23 (CET)

Protest

JAne, za sebe a Wesalia musí vznést protest. Do osobní roviny vnesl diskusi ŠJů né já a Wesalius. ŠJů ted argumentuje s Tchořem věcně ale očekával bych od tebe větší objektivitu. --Wikipedista:BobM d|p 23. 1. 2015, 12:02 (CET)

Seznam rozcestníků

Zdravím. Mohl bys opět aktualizovat seznam nejodkazovanějších rozcestníků? Uplynulo 3/4 roku od poslední aktualizace a jelikož nové udělátko odkazující na rozcestníky funguje výborně, předpokládám, že se seznam od té doby dočkal výrazných změn. Díky. --Vachovec1 (diskuse) 23. 1. 2015, 20:36 (CET)

Mohu se připomenout? --Vachovec1 (diskuse) 3. 2. 2015, 21:49 (CET)
Beru na vědomí a zítra v práci to spustím. Bohužel poslední dump je z 6. ledna a na nový si ještě asi nějakou chvíli počkáme. JAn (diskuse) 3. 2. 2015, 22:52 (CET)


@Vachovec1:

Případně mohu zájemcům poskytnout vybranou část Wikipedie:Chybějící_stránky - rozsah (více než 1,1 mil. položek) už neumožňuje ruční aktualizaci. JAn (diskuse) 5. 2. 2015, 09:57 (CET)

Wikidata weekly summary #142

Chyba při přejmenování údržbářských kategorií

Dobrý den,

už více než rok visí požadavek na přejmenování několika údržbových kategorií v Kategorie:Údržba:Kategorie k přejmenování, když jsem se o přesun pokusil, hodilo mi to chybu, mohl byste se na to prosím podívat? Děkuji. Wesalius d|p 26. 1. 2015, 11:34 (CET)

Beru zpět, korekce není potřeba. Wesalius d|p 26. 1. 2015, 11:46 (CET)

26. 1. 2015, 17:08 (CET)

Šablona commonscat podruhé

Ahoj, tak tohle už nechápu vůbec. Vysvětli mi, prosím, k čemu to je. --Jowe (diskuse) 26. 1. 2015, 19:50 (CET)

Nechápu, co nechápeš. Výše jsem ti vysvětlil, proč robot přidává parametr. JAn (diskuse) 27. 1. 2015, 22:56 (CET)
Nechápu shrnutí editace Parametr pro plnění na Wikidata. Příslušná položka na WD dávno obsahuje správný odkaz na Commons. Toto je spíš úplné odstřihnutí od WD. --Jowe (diskuse) 1. 2. 2015, 15:27 (CET)
Problém byl nejspíš někde v cache - v kategorii bylo více článků, které zde již neměly co dělat. JAn (diskuse) 2. 2. 2015, 11:31 (CET)
Zdravím, inicioval jste v roce 2013 Žádost o komentář k této šabloně. Nikdo tam už nepíše, můžete to nějak vyhodnotit, uzavřít?--Zákupák (diskuse) 2. 2. 2015, 17:09 (CET)

Leopold Löw

chybné datum narození (konrolováno v matrice narozených) - nelze opravit v infoboxu, nebo to neumím. Co s tím? Při editaci se obsah infoboxu neukazuje.--Martin wolf (diskuse) 30. 1. 2015, 11:06 (CET)

Tento údaj je nutné opravit na Wikidatech - na příslušnou stránku se dostanete kliknutím na nápis [Některá data mohou pocházet z datové položky.] v dolní části infoboxu. JAn (diskuse) 2. 2. 2015, 11:29 (CET)
@JAn: Už se to dořešilo v mé diskusi. --Marek Koudelka (diskuse) 2. 2. 2015, 17:53 (CET)

Wikidata weekly summary #143

2. 2. 2015, 17:31 (CET)

Wikidata weekly summary #144

9. 2. 2015, 17:26 (CET)