Diskuse s wikipedistou:Horst/Archiv04

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Upřednostňuji tykání, ale když jinak nedáte, nechám si i onikat :-)))

Lockheed Martin Polecat[editovat zdroj]

Ahoj, pokud budeš uvádět nějaké informace o letadle které nejsou známy, jistě je také rád doložíš zdrojem ze kterého jsi čerpal že? Některé parametry jako rychlost nebo výška nejsou známy pokud je tedy 100% nevíš tak je neuváděj. Myslím si že to je lepší než dezinformace. Dík --Michalli 17:28, 18. 7. 2007 (UTC)

Nespletl jsi se, ty údaje jsi tam vložil ty jak vyplývá z historie hesla [1] žádné informace jsem neuváděl, přidal jsem jen en iw!!! a předtím jsem stránku přesunul na název dle en: takže dvakrát řež a jednou měř než mi budeš něco takového psát :-)), vše je v historii stránky, to se ti to nějak zamotalo.

ahoj jo máš pravdu, používám tabulky vždycky z něčeho a zapoměl jsem to umazat tak promiˇm :-) nemyslel jsem to zle, myslel jsem že jsi to tam hodil jakože to někde nědo uváděl na diskuzi apod. prostě omyl :-) --Michalli 11:48, 24. 7. 2007 (UTC)

MPZ Klášterec nad Ohří[editovat zdroj]

Zdroj: Karel Kuča: Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl II, Libri 1997 ISBN 80-85983-14-1, ale určitě se to dá najít i někde jinde. Miloš Hlávka

Ano díky četl jsem, jak říkám, ne že bych nevěřil, ale nevím o tom, díky--Horst 19:52, 19. 7. 2007 (UTC)
Takže jeden zdroj jsem uvedl, pak ještě v nakladatelství BASET vyšla dvoudílná kniha, která se jmenuje tuším Atlas historických památek či tak nějak od téhož autora, tam už by seznam městských památkových zón (a pochopitelně i městských památkových rezervací, jakož i památkových rezervací a zón vesnických) měl být úplný (než se tohle podaří doplnit na Wikipedii, ještě to nějaký čas potrvá, jen městských památkových zón už je přes dvě stovky, uf!). Tuhle knihu ovšem doma nemám, takže její název možná dost komolím. Miloš Hlávka

František Pubal[editovat zdroj]

Ahoj. Na stráce u hesla František Pubal je informace, že musím zajistit ověřitelnost informací. Jak tomuhu udělat? Všechno,co v hesle píšu, je pravda? Čím tomohu dokázat? Aspoň teda nějaká literatura: Pubal, Fr.: Kronika sluzská. Brandýs nad Labem, tiskárna Josefa Voctáře 1911. Loyda, Vl.: Hlas domova. Brands nad Labem, Gymnázium J. S. Machara Kukal, P.: Historie školy ve Velkém Brázdimě. OÚ Brázdim. Zázvorková, H.: Povodí Mratínského potoka a jeho okolí. Líbeznice, Svazek obcí Region Povodí Mratínského potoka 2006 Kukal, P.: Dvojí výročí otce Pubala. In: Tok 10/1998, Brandýs nad Labem, Zera 1998. Kukal, P.: In: Společenskovědní předměty 2/2003, Praha, SPL Práce 2003. Králík, J.: Vlastivědné pohlednice z Polabí (videokazeta). Nakaldatelství Milana Nováka, Brandýs nad Labem 2002.

Ahoj no vida že se něco najde, přesuneme literaturu do článku a je to:-)). Google toho člověka nezná a proto jsem tam dal šablonu. Je dobře že ses ozval, není to z těch knih přímo opsané, že ne? Ono to má takový nějak moc knižní styl a to by tu být nemohlo, ještě to bude chtít upravit, no ale na to je tu dost lidí--Horst 08:41, 22. 7. 2007 (UTC)

Opsané?![editovat zdroj]

Není to opsané, je to moje. Věnuji se osobnosti pátera Pubala 15 let, tak to mám v hlavě. A ten knižní styl je dán mnou, takhle prostě píšu :-) Tu literaturu jsme tam už přelil.

Nepodezříval jsem, jen jsem se zeptal, protože ochrana autorských práv (tedy i Tvých) je tu na 1. místě:-))--Horst 16:55, 22. 7. 2007 (UTC)

stranak František Pubal[editovat zdroj]

Jo, prosím tě, stránka František Pubal je nějaká graficky rozbitá. Můžeš to nějak oprvait? Ty výzvy rozbíjejí vlastní text o Pubalovi. Děkuju Petr

Ne ta výzva je ok, úvodní věta je v pořádku tak pokračuj v úpravě podle WP:Vzhled a styl, koukni třeba na nějaký jiný článek o podobném člověku--Horst 17:50, 22. 7. 2007 (UTC)

Nerozumím[editovat zdroj]

Obávám se, že nerozumí, o čem mluvíš. Prolinkoval jsem to na Sluhy, další odkazy mě nenapadají, nemají-li být naprosto samoúčelné. Pokud můžeš požadované úpravy provést, budu ti vděčný. Páter Pubal je moje velké téma, považoval bych za tristní, aby bylo heslo samzáno jen kvůli nějakým formálním nedostatkům.

Co se týče přepisování mých formulací, respektuju, že je to tvé právo. Pět let jsem dělal novinařinu, a vydal jsem sedm knih, takže jsem se domníval, že jistou autorskou zkušenost mám. Ale znovu opakuju, respektuju aktuální rozdělení rolí.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 81.30.231.77 (diskuse) Ahoj Petr

Smazáno nebude! neboj /chvíli (tak 20 minut) s tím nic nedělej, skouknu to (dalo by to editační konflikt)/. Já respektuju autora, jde o to že tady takovou tu novinařinu právě moc nepodporujeme, všechny informace mají být ověřené a ověřitelné, hlavně žádný vlastní výzkum. Mmch právo na úpravy tu má úplně každý:-)) bez nějakých rolí, pokud narážíš na správcování, to se netýká stylistických úprav nebo jakési pravdy, v tom jsem si všichni rovni. Jestli ? tu budeš o trochu déle poznáš to, zatím se měj, jdu se kouknout jak článku pomoct--Horst 20:21, 22. 7. 2007 (UTC)

moc! P.K.

Přesměrování[editovat zdroj]

Ahoj, vytvořil jsi přesměrování Skidmore, Owings a Merrill, které vede samo na sebe. Nevím kam má ukazovat a tak to nechávám na tebe. --Tlusťa 06:44, 24. 7. 2007 (UTC)

Anzani — motor Anzani (British) 100 hp[editovat zdroj]

Říkám to nerad, ale protože fr. firma tento motor nikdy nevyráběla, byl tam onen původní název „umístěn“ zcela záměrně, tudíž mi jaksi uniká přemístění stránky na název, který nikdy neexistoval. --Algernon 22:29, 29. 7. 2007 (UTC)

Mimoto že sme na české Wiki dolož existenci tohoto názvu přesně v tomto znění (Wiki není Tvá kniha, která to má právě pro odlišení)--Horst 22:32, 29. 7. 2007 (UTC)

Cooo? Viz. „Prameny“ k článku, nezahlédl či přehlédl-li jsi je tam — a nemáš-li knihu k dispozici, zkus knihovnu… --Algernon 22:36, 29. 7. 2007 (UTC)

P.S. »Wiki není Tvá kniha, která to má právě pro odlišení« „Má pro odlišení“ co jako? Patrně tedy onu knihu máš/znáš? Vtom případě mi ovšem uniká argument? (Neb v článku je uveden odkaz na PÍSEMNÝ zdroj…) --Algernon 22:38, 29. 7. 2007 (UTC)

Kdy pochopíš že název musí být ne podle toho jak to někdo v angličtině napíše ale podle toho jak se věc stroj letadlo ap jmenovalo, opsat název z článku s anglickým nadpisem z jedné knihy není to co tu potřebujeme. Než budeš někoho obviňovat, že něco nečet co takhle používat náhled, než ti odpovím dvakrát je e.k.!--Horst 22:44, 29. 7. 2007 (UTC)třikrát, do té doby než se náhled naučíš používat mi nepiš a směruj to do diskuse k článku společně se zdroji--Horst 22:44, 29. 7. 2007 (UTC)

Domníváš-li se „že se to takhle nejmenovalo“, potom zajisté doložíš nějakým konkrétním dokladem „že se to takhle jmenovat nemohlo“ či „nejmenovalo“ — ideálně ovšem tedy nějakým písemným zdrojem… V opačném případě považuji za zbytečné o tvojí domněnce „takhle se to nejmenovalo“ vůbec diskutovat. A jen pro tvoji informaci, nejde o „nadpis k článku“, nýbrže o poměrně obsáhlou kapitolu, která se zabývá jak fr. firmou, tak i pobočkami… A onen text chápu natolik dobře, že si jsem jistý správností mého překladu… (Jedna věc je název firmy, resp. britské pobočky, a druhá věc název pod kterým je konkrétní výrobek na trhu, že ano.)

Ke zbytku — „dvakrát, třikrát“ (etc.) se nejsem s to vyjádřit, neb mi nepřijde přespříliš srozumitelný… --Algernon 22:54, 29. 7. 2007 (UTC)

dvakrát třikrát je počet editačních konfliktů které způsobuješ svým nepoužíváním náhledu, diskuse o názvu se vede u článku ne u mě v diskusi, právě kvůli tomu že nemůžu pořád řešit nepoužití náhledu--Horst 23:00, 29. 7. 2007 (UTC)

Kupodivu (patrně pro tebe), náhled používám… Ech, nějaký konkrétní příklad „mnou způsobeného editačního konliktu díky mému (???) nepoužívání náhledu“? --Algernon 23:03, 29. 7. 2007 (UTC)

Nepoužíváš důkazů je mnoho, např. [2], mrzí mě že jdeme takhle po osobní rovině, jde o to, že když mi napíšeš něco do diskuse napřed to s náhledem skoukni, já třeba hned po uložení odpovídám, Ty v tu chvíli zjistíš že chceš opravit překlep nebo dopsat P.S. no a než to zas já dopíšu je editační konflikt, jednou to jde ale vícekrát je to otrava. S tím názvem to stejně budem muset vyřešit, hlavně si to neber osobně, jde jen o článek. Přesto je lepší když se dikutuje u článku, snáze si toho mohou všimnout jiní uživatelé, kteří mohou přinést jiný pohled na věc nebo argumenty pro či proti--Horst 06:46, 30. 7. 2007 (UTC)

Pořád čekám na těch „mnoho příkladů“ — a buď tak laskav a projdi si to s časem… Kupř. počet uložení (článků, nikoli diskusních příspěvků) před měsícem či dvěma a dnes. Ale ty asi umíš všechno hned a dokonale, že?

Jinak mám za to, že příkladů (rozličného) označování materiálu Brity lze nalézt nespočet, a to včetně u těch motorů z Velké války… A, možná pro tebe kupodivu, příklad letadla (byť Spitfiru a byť až z II. války) je zcela analogický jiným příkladům označování motorů.

A k diskusím… Povšimni si jejich přínosu. Žádal jsem (na několika místech) o diskusi k šabloně „specifikace letounu“ —

[3]

— a výsledek? Nula.

A další diskuse k věci byly také „zábavné“, s nulovým přínosem —

[4]

— dodatečně jsem druhou stranou „obviněn“ z… (Nehodlám to rozebírat, ovšem jako zábavné se mi jeví, že protistrana něco napíše a po mojí reakci to smaže — „já to nepsal, to sis ty vymyslel“). A neméně „přínosnou“ zajisté byla debata k Halifaxu…

[5]

Kde mne Rp akorát „poučil“ o tom jak by to mohlo — možná — být s (neexistujícím) H.P.56 a poté mne „knokautoval“ tím, že za zdroj používá Osprey, Squadron Signal a Windsock Datafile. Ovšem zdroj konkrétně k Halifaxu či k projektu H.P.56 neuvedl jeden jediný…

P.S. Mohl by ses tedy třeba obtěžovat a vyjádřit se alespoň v té diskusi o šabloně „specifikace letounu“, ať to tam nejsou jen dva monology…

--Algernon 07:36, 30. 7. 2007 (UTC)

Jak řikám neber to po osobní stránce, jde o články ne o to abychom se zde obviňovali, náhled mi vadí právě u diskuse u mě, musím neustále sledovat i jiné věci než jen svou diskusní stránku. No projdu to až budu mít víc času. Nikdy jsem netvrdil, že umím vše napoprvé, taky to není možné. Jen už tu přeci nejsi začátečník, ale jak řikám když to bude v diskusi u článku tolik to neva. Mimoto název zatím zůstává na Tebou doloženém, díky přesunu vznikl jen redirect a ten nemůže zaškodit, i když asi uděláme ještě jeden a to British Anzani 100 hp (ještě mě napadá to hp je malými písmeny? nemá to spíš být HP?)--Horst 08:20, 30. 7. 2007 (UTC)

Promiň, mně zase přišlo lépe zbytečně nezaplevelovat heslo debatou (tam bych si nechal konkrétnější a jasnější věci), proto jsem to plácnul sem. ... Prostě jen konstatuju, že ač ne začátečník (…) tak prostě stejně něco přehlédnu a „oprava“, „oprava opravy“ či „oprava opravy opravy“ se bude i nadále vyskytovat, jen snad už nebude „oprava opravy opravy 189té“…

Osobně to neberu (a nebo nikoli sám — „Bavíme se o letadle firmy British Anzani? Stále?“), jen mně zajímá kdes vzal „že se to takhle nejmenuje“ (osobně mi sice reklamní plakáty firmy British Anzani přijdou zajímavé, ale nikoli jako „stoprocentní zdroj“, ba ani jako relevantní zdroj — vezmi si třeba k čemu bys jako batatel došel, měl-li bys třeba za sto let k dispozici jako zdroj dnešní reklamní šoty co běží v TV…)

Prostě ale faktem je, že „dvojkolejné“ (v lepším případě) označování je zcela běžné…

Redirect na „British Anzani 100 hp“ mne už také napadl.

Jinak označování HP… Zkratky nejsou nikterak kodifikovány. Stejně najdeš jak HP tak i hp, či PSI a psi, ale také třeba jednou existuje DSO a podruhé D.S.O. či VC a V.C. — vyber si. Čili možných redirectů je (resp. nabízí se) na možná synomyma povícero:

Anzani (British), 100 hp
Anzani (British), 100 h.p.
Anzani (British), 100 HP
Anzani (British), 100 H.P.
Anzani (British) 100 hp
Anzani (British) 100 h.p.
Anzani (British) 100 HP
Anzani (British) 100 H.P.

British Anzani, 100 hp
British Anzani, 100 h.p.
British Anzani, 100 HP
British Anzani, 100 H.P.
British Anzani 100 hp
British Anzani 100 h.p.
British Anzani 100 HP
British Anzani 100 H.P.

A vyber si jak pomenuješ heslo samotné… :o))) V každém případě bych tam ale to „British“ ponechal (a to zcela pomíjím existenci dalšího Anzani v Británii, v Lutonu). Asi analogicky k tvému úvodu, „taky tu není Praha (Slowakei) /ačkoliv na jiné Wiki je to v pořádku, protože sme v Čechách“ — argument by platil, pokud bychom byli v Británii (Praha je „naše domácí heslo“, British Anzani zase je „domácí v Británii“, tj. „na jiné, nikoli britské wiki je to v pořádku“).

Jinak možná by se to také hodilo k debatě „Pod lípou“, „České, nebo cizí názvy? Oficiální, nebo zavedené?“:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Pod_l%C3%ADpou#.C4.8Cesk.C3.A9.2C_nebo_ciz.C3.AD_n.C3.A1zvy.3F_Ofici.C3.A1ln.C3.AD.2C_nebo_zaveden.C3.A9.3F

--Algernon 08:59, 30. 7. 2007 (UTC)

Přeškrtl sem ty co jsou nevhodné rovnou, protože obsahují čárku která v názvu zde nemá význam, z ostatních se mohou tvořit rediry ale rozlišení velkých či malých by mělo najít hledání, takže nakonec zbyde jen pár který půjdou, s tím Praha (Slowakei) jsem dal blbej příklad, ne kvůli tý vesnici Praze na Slovensku, ale kvůli tomu Slowakei v němčině--Horst 20:15, 1. 8. 2007 (UTC)

Nebylo by vhodné...[editovat zdroj]

Když už je nutné zmiňovat takovou vcelku nepodstatnou událost, nebylo by poctivé napsat, kdy slovenská Wikipedie počtem článků dříve předhonila českou? Osobně ale stejně považuji tyto kvantitativní závody podobné historickým mezníkům a úspěchům v dobách komunismu ("dohnat a předehnat"). Lidé pak nesledují obsah článků, ale honí se za prázdnými ukazateli. --Luděk 18:14, 31. 7. 2007 (UTC)

Nehoním se za ničím, jen jsem to poznamenal do kroniky, nic nepoctivého na tom nevidím a to co potřebuješ tam přece můžeš přidat nebo spíš už to tam mělo dávno být:-)--Horst 18:17, 31. 7. 2007 (UTC)

Já tahle nesmyslná a povrchní čísla a žebříčky nesleduji. Jen se mi zdá poněkud směšné uvádět, že cs předhonila sk a jaksi přehlížet okamžiky, kdy sk předhonila cs. Poctivé by se mi zdálo, kdyby v kronice byly uvedeny oba okamžiky, nikoliv výběrově jen jeden. Aby se nestalo, že za pár měsíců či let bude v kronice několik zápisů o tom, jak cs slavně dohnala a předhonila sk, ale žádný zápis o tom, že sk dohnala a předhonila cs. --Luděk 18:22, 31. 7. 2007 (UTC)

Ty bys to tam nedoplnil já ten okamžik nepamatuju ale byl bych rád kdyby tam byl...--Horst 20:15, 1. 8. 2007 (UTC)

Weź spierdalaj, nie popełniłem wandalizmu, tylko napisałem prawde o hitlerze (celowo z małej), bo taki był...-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.4.100.97 (diskuse)

Please do not add your comments in polish to czech Wikipedia.--Horst 20:15, 1. 8. 2007 (UTC)

OK, ale mógłbyś po polsku do mnie napisać, chce zobaczyć, czy tylko wulgaryzmy polskie umiesz cwaniaku. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.4.100.97 (diskuse)

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Kadet. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:54, 5. 8. 2007 (UTC)

Děkuji, tento týden snad už opět budu fotit vlastním přístrojem (voni se v tý cizině naučili vykání? :-)). Ne že by na tom sešlo, ale jako rotný v záloze jsem byl vlastně degradován:-)) --Horst 17:49, 6. 8. 2007 (UTC)

Poděkování, dotaz[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si, že v mnoha článcích, které jsem vytvořil, jsi prováděl opravy různých překlepů a dalších nedostatků. Sice ne úplně na všem se shodneme, ale v drtivé většině případů to bylo zapotřebí. Takže děkuji.

Chtěl bych se zeptat k WikiProjektu fotografování, kam výsledné fotky nahráváte. Na českou Wikipedii nebo na Commons? --Malis 07:20, 7. 8. 2007 (UTC)

To že se úplně neshodneme, to je asi normální (i když se snažím řídit zdejšími doporučeními a tak bychom se v otázce vzhledu a stylu shodnout mohli nebo měli). Hlavně zde na Wiki platí editujte s odvahou, takže co se Ti nebude zdát oprav nebo uprav dle libosti. Šlo mi jen o to aby články o nábojích (jsou to oni žejo?) měly tak nějak stejnej styl.

Fotografie nahrávám jen na commons, ale momentálně měsíc (sakra už dva) po nehodě nemám čím fotit (mimo mobilu a ten má jen 2 Mpix). Konečně už mám ale vybraný nový přístroj tak už to zas bude ok--Horst 10:41, 7. 8. 2007 (UTC)

jenom doplnim, ze je vyhodnejsi nahravat fotky na commons, jelikoz se tak poskytuji uzivatelum na celem svete bez dalsi prace s kopirovanim. Pokud fotku nahrajete na lokalni wikipedii (v nasem pripade ceskou), dojde k tomu, ze clanek je mozne pouzivat jednodusse jen na ceske wiki. Pri potrebe pouzit jinde je nutne ho znovu stahnout do pocitace a ulozit ho znova na pozadovane wiki. Od toho pak vzniklo prave commons jako spolecne uloziste pro vsechny, odkud se da snadno cerpat. Pokud tedy vahate, kam s fotkami, tak osobne velmi silne doporucuji commons. --Chmee2 10:45, 7. 8. 2007 (UTC)

Ještě bych dodal, jenom abych se ujistil, že jsem byl správně pochopen, že ta neshoda byla snad jenom jedna a nebylo to nic důležitého. Obecně ta zmínka o neshodách byla jenom tak jako v závorce. Hlavním účelem mého příspěvku v Tvé diskuzi bylo to poděkování. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Malis (diskuse)

Dobře, díky za díky:-))--Horst 14:22, 7. 8. 2007 (UTC)

Burdž ?[editovat zdroj]

nejsem absolutně zastánce goglování správného pravopisu, ale skóre burj/burdž 247/asi 13200 je dost výmluvné-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.208.19.212 (diskuse)

Asi nejste ani fanda do historie hesel :-), vše potřebné je zde [6] takže i s vysvětlením toho proč tak bylo učiněno, mimoto z burj na článek vede redirect--Horst 09:05, 8. 8. 2007 (UTC)

dík-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 83.208.19.212 (diskuse)

Prokop Buben[editovat zdroj]

Bylo mi napsáno, že na wikipedii přidávám komereční odkazy čož je naprostá lež a já bych nikdy nikdy nic podobného neudělal. A není to poprvé co mi ostatní wikipedisté poslali zprávy ze které mě obviňovali neprávem. Děkuji a doufám, že s tím něco uděláte.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 80.188.79.90 (diskuse)

Šlo o stránku Adamp kterou tvořil pouze externí odkaz. My s tím moc dělat nemůžeme protože sdílíte dynamickou IP adresu s mnoha dalšími lidmi. Řešení je však velmi jednoduché, zaregistrujte se a nikdy se Vám nic podobného nestane, navíc získáte mnoho dalších výhod (návod dám k Vám na diskusní stránku)--Horst 09:18, 8. 8. 2007 (UTC)

Pavel Klvaňa[editovat zdroj]

Tohle bylo spíš na rychlé smazání... Mirekk 15:57, 8. 8. 2007 (UTC)

Nerad mažu, google ho najde, ať si doplní významnost aspoň už to není v angličtině jako smazaný Pavel Klvana--Horst 15:59, 8. 8. 2007 (UTC)


Kategorie:Bílí trpaslící[editovat zdroj]

Prosím, oprav název této kategorie, já jaksi nevím jak na to..asi se musí smazat a znovu založit.--Mirek256 14:26, 11. 8. 2007 (UTC)

Aktualizace hlavní strany[editovat zdroj]

Zdravím, jak se aktualizuje hlavní strana resp. jak tam dostanu dnešní datum na místo 22. srpna v minulosti? --Maniakes 15:01, 23. 8. 2007 (UTC)

Aktualizací cache ve Vašem browseru :) Příslušné šablony se vkládají automaticky dle aktuálního data. --Tlusťa 15:09, 23. 8. 2007 (UTC)
-) Můžu tam ty šablony nějakým způsobem sám vkládat? Případně kde tak mám učinit? Docela mi vadí, když se aktuální datum v minulosti objevuje na hlavní straně v 5 odpoledne :-( --Maniakes 15:26, 23. 8. 2007 (UTC)

Kategorie_diskuse:Okresy_v_USA[editovat zdroj]

Podívej se na : http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie_diskuse:Okresy_v_USA zdraví --Aqualung 13:51, 6. 9. 2007 (UTC)

Horst je momentálně (ještě myslim týden) nepřítomen, až bude, tak se koukne :) --Chmee2 14:01, 6. 9. 2007 (UTC)

Už jsem opět v civilizaci, takže se na to kouknu--Horst 10:28, 12. 9. 2007 (UTC)

šablona okresu[editovat zdroj]

Dovoluju si tě upozornit, že šablony ({{okres Trutnov}}) se dávají pouze do článků o obcích (ty už existují všechny), do místních částí se dává věšinou pseudošablona neeb šablona obce (např. {{Obec Horní Stropnice}}). Jedná se mi o Javorník (Rudník). JAn 22:12, 13. 9. 2007 (UTC)

Jo ok já chtěl aby tam bylo aspoň něco když ani nevim co a jak to přeložti z frysk wiki:-) jo a tohle je jako typo?--Horst 22:15, 13. 9. 2007 (UTC)
A co by to mělo být? změnil jsem jen pár znaků :-)). Hlavně jsem ale měl slabé baterky v klávesnici a tohle bylo v mých předdefinovaných shrnutích (dosažitelných myší) asi nejlepší možné ;-). JAn 13:28, 14. 9. 2007 (UTC)

Historická auta[editovat zdroj]

Mám fotografie historických automobilů které byly dnes ve Vyškově. Bohužel se v nich nevyznám a neumím je zařadit. Nemohl by jsi mi pomoci? Ikdyž nevím jak to udělat, že by je někdo nahrál za mě?--Pernak 18:08, 15. 9. 2007 (UTC)

Rád, nahraj je na commons s nějakými neutrálními názvy (např Vyškov a číslo) já to skouknu no a doplním popisy co budu vědět a kategorie. To by šlo ne? Nebo je pošli mailem a uděláme to než to nahraješ na commons.--Horst 18:15, 15. 9. 2007 (UTC)
mailem by to šlo. Dej adresu. --Pernak 18:20, 15. 9. 2007 (UTC)

Copak nejni na uživ stránce? Dobře ... Horst74@seznam.cz --Horst 18:23, 15. 9. 2007 (UTC)

promiň já se na ni nedíval.--Pernak 18:28, 15. 9. 2007 (UTC)

Odesláno na čtyřikrát. Tak to projdi a nahraj co uznáš za vhodné. Dík s pozdravem ....--Pernak 18:57, 15. 9. 2007 (UTC)

Pošlu Ti z5 seznam s čísly snímků a popisem nahraj to pls sám jako autor, to je nejjednodušší--Horst 19:10, 15. 9. 2007 (UTC)

Cykasy :-)[editovat zdroj]

děkuji za kytičku, a to i přesto, že to je vývojově mladší záležitost než ty moje cykasy (šišku asi nedáváte? :-)) dobrou... --PeregrinusX 21:31, 19. 9. 2007 (UTC)

Jo zapomněl jsem dodat, že je tu zvykem dát si ji na uživatelskou stránku (ale povinnost to samozřejmě není). Také dobrou--Horst 21:34, 19. 9. 2007 (UTC)
přehozeno, budu ji hrdě nosit než uschne. jinak myslím že tam mám i další zábavná označení, nejen staré kytky :-) píchoše, kejáky a další. --PeregrinusX 21:45, 19. 9. 2007 (UTC)

Mám prosbu ohledně kategorií, které nedokáži předělat: v současnosti máme 3 souhrné kategorie: obecnou pro třídu cykasy a konkrétní pro 2 čeledi: strangeriovité a zamiovité. Chybí nám tedy kategorie pro vůbec největší čeleď cykasovité. Mohl bych poprosit o doplnění a vymazání toho nadbytečného "R" u kategorie Stangeriovité a Stangerie? Děkuji! --PeregrinusX 04:33, 20. 9. 2007 (UTC)

Trochu se v tom neorientuji a nevím co přesně se má smazat, tedy která je správná a která ne, jednodušší bude, když ty kategorie, které mají být smazány (protože jako normální stránky přesunout nejdou) označíte šablonou takto {{smazat|sem napište důvod}} a hned to já nebo jiný správce smaže. Založit správnou kategorii je pak stejně jednoduché jako nový článek.--Horst 20:32, 20. 9. 2007 (UTC)

Mrzí mne to[editovat zdroj]

(že si musel měnit hlas). Nazdar. Na wiki už raději nediskutuji, nemám na to, ale jsem v dobrém rozmaru (rozehnal jsem si kýlu). Máš za sebou moře práce a článků. Nejsi žádný mazač. Chci jen vysvětlit své pocity z pravidel a zákonů wikipedie. Bez nich by to asi nešlo, ale jsou divně nastavena. Za ten skoro rok sleduji, že se misky vah nezadržitelně přesouvají na stranu, mazačů a dogmatiků, která je lehce zneužitelná. Není to pro mne zas tak důležité, ale v rámci možností reaguji. Dnes mám výjimečný den, jinak raději reaguji humorem. Nebudu se zlobit, když neodpovíš, ty se nezlob, když už nebudu dále diskutovat. --Ervinpospisil 00:12, 23. 9. 2007 (UTC)

Jo právě. že nejsem mazač, ale pochop, že když se o něm nic nenajde, nemá to význam a hlavně, za chvíli bychom tu měli pěknej bordel, už teď je tu dost článků o lidech, kteří se „proslavili“ kdovíčím, jen ne něčím, co někdy někomu prospěje (holt nová doba). Proti tomu možnému zneužití se ovšem postavit musí každý komu zde o něco jde a já myslím, že nás není málo. Hlavně ať si zdravej a ostatní je v poho, mimochodem na Necyklopedii sem asi už neregistrovanej nebo co, nebere mi to moje heslo, ale asi bych Ti tam stejně nebyl moc platnej. Měj se--Horst 00:18, 23. 9. 2007 (UTC)

Žádost o arbitráž[editovat zdroj]

Dobrý den. Chtěl bych Vás upozornit, že byl podán návrh na arbitráž, který se Vás týká. --Beren 16:23, 24. 9. 2007 (UTC)

Díky za upozornění. Hned arbitráž? Budu si tedy muset znovu důkladně přečíst WP:Řešení konfliktů protože se asi muselo hodně podstatně změnit. Druhá strana arbitráže mě ohledně našeho údajného sporu ještě ani nekontaktovala, ani neučinila jiný pokus o řešení - tedy nedošlo ani na mailovou komunikaci, mediaci, či podání žádosti o komentář ap. 16:50, 24. 9. 2007 (UTC) (s e.k.--Horst 16:54, 24. 9. 2007 (UTC))

žádost o arbitráž[editovat zdroj]

Upozorňuji, že jsem na tebe podal žádost o arbitráž.--Medvídek Pú 16:50, 24. 9. 2007 (UTC)

Kytička[editovat zdroj]

Zazelenej se :) --Chmee2 17:00, 24. 9. 2007 (UTC)

Ekologická roční období[editovat zdroj]

No, ty termíny existují, určitě je používají zahrádkáři, zemědělci i ekologové, ale nevím, jestli se tomu říká ekologická roční období či jak... --Cinik 23:47, 26. 9. 2007 (UTC)

To jo ty termíny sou jasný, ale jako vědecké označení to nikde není, ale zkus hledat v googlu - nic a vlastní výzkum... dyť to znáš--Horst 23:49, 26. 9. 2007 (UTC)

Nemůžu měnit stránku[editovat zdroj]

Proč jste mi zakázal měnit stránku misionář? Vždyť ta šukací pozice je to první, co většinu lidí napadne při slově "misionář". Navíc považuji za šokující, že nejprve jste si text prosadil do Vám sympatické podoby a pak jste znemožnil jeho úpravu. Je vidět, komu se tu fandí.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 82.99.145.251 (diskuse)

Nikomu se tu nefandí! Dopsal jsem článek, kouknu na poslední změny a vidím editační válka, z historie je zřejmé, že stejného názoru jsou tu minimálně 2 uživatelé, ti své změny odůvodnili, a tak než se dohodnete bude článek zamčen. Upozornění na pravidlo tří revertů jsem Vám vložil na Vaší diskusní stránku. Na podpis jsem Vás už taky upozorňoval. Je mi celkem jedno co se komu vybaví, Wikipedie je encyklopedie, takže žádná „moje“ verze neexistuje--Horst 00:26, 28. 9. 2007 (UTC)

Počkej s tím mazáním[editovat zdroj]

Zastav na chvilku to mazani, jukl jsem na ty clanky a pripada mi, ze se s tim da hodne udelat...--StaraBlazkova 11:17, 28. 9. 2007 (UTC)

Jako taky se mi to nelíbí to mazat (uved jsem to u prvních ve shrnutí před obsah byl), ale bylo to tu téměř měsíc a BobM to vše označil. Který budeš chtít obnovit, obnovíme--Horst 11:19, 28. 9. 2007 (UTC)
Dobra, prestal bych pro ted mazat a vkladat sablony, juknu, jestli v prvni rade nejde o copyvio a pak budem postupovat dal, ok?--StaraBlazkova 11:23, 28. 9. 2007 (UTC)

Já, já už dávno skáču nemažu:-)--Horst 11:24, 28. 9. 2007 (UTC)

)super, dik--StaraBlazkova 11:26, 28. 9. 2007 (UTC)

Hm, autor na dotazy proč vkládá články tak rychle po sobě a bez referencí nereagoval, tudíž to asi copyvio bude. prošel jsem si to a ačkoli předělat by to šlo (ale komplet) není to zas tak důležité téma, kterým bych chtěl strávit budoucí dny, takže nechávám na pospas. Díky za počkání. --StaraBlazkova 11:47, 28. 9. 2007 (UTC)

Nesouhlas, opětovně vložené copyvio má být smazáno ihned[editovat zdroj]

Myslím si, že nemáš pravdu a že opštovně vložená copyvia mají být mazána ihned. Upozornění může dodat a případně se to obnoví. Viz Ploutvové plavání --Vrbova 22:51, 30. 9. 2007 (UTC)

Já něco řikal o pravdě? už dříve smazáno ze stejných zdrojů, avšak uživatel neupozorněn -> ponecháno...klidně mažte Ne mě jen napadlo co když to předtím někdo (85.207.96.20) zkopčil a teď to vkládá autor (Lorder, sice asi ne, ale možné to je) takže jsem ho upozornil a má 7 dní na to aby to doložil jako kdokoliv jinej.--Horst 20:09, 3. 10. 2007 (UTC)

Neříkal, jen na to upozorňuji, mazala bych, ale nemohu a kdo maže ten jede :) --Vrbova 07:35, 4. 10. 2007 (UTC)

Odkazy interwiki[editovat zdroj]

Díky za připomínku, budu si na to dávat pozor. Tak nějak mi nedošlo, že to vyžaduje lidský zásah :) --miki.qex 11:19, 4. 10. 2007 (UTC)

Na to jak jste tu krátce, už jste toho stihl(a) hodně, takže jen malá rada, zbytek přijde časem sám--Horst 11:22, 4. 10. 2007 (UTC)

ad experimenty[editovat zdroj]

Ad experimenty pro 193.179.24.205, viz i [7] za vandalismus taky u Wolkera; viz i muj blok IP 193.179.24.205 213.29.68.159[8], která má dle DNS/WhoIs velmi podobný záznam - je to v Praze, Sokolovská 86. -jkb- (cs.source) 11:20, 5. 10. 2007 (UTC)

[9] a [10] GTS Novera, to není open proxy. Každopádně to budu sledovat, díky--Horst 11:32, 5. 10. 2007 (UTC)

Pardon, mým blokem jsem měl na mysli 213.29.68.159, což dle http://www.dnsstuff.com/tools/banned.ch?ip=213.2.211.190/32 proxy je, a má to právě stejnou adresu v Praze jako 193.179.24.205. -jkb- (cs.source) 11:40, 5. 10. 2007 (UTC)

Jo adresa sedí, no ale problém je 159 a ne 205, ten byl banován na 1 h--Horst 12:09, 5. 10. 2007 (UTC)

časté ukládání[editovat zdroj]

Pardon, nějak jsem zkoušel bojovat s tím Infoboxem (okopčeným z en verze wiki) na stránce avast!, ale jaksi je to na mé schopnosti moc... dřív jsem (ještě bez nicku) jen tu a tam něco upravil, korekturu, větičku sem či onde... a tohle byl můj první "článek" (byť okopčeno-přeložený. Ale chtěl jsem to nějak pochopit (editaci na Wiki) a nejlíp se to asi pochopí za běhu, tak jsem si vybral svůj oblíbený program :o).-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Jeanis (diskusepříspěvky)

Právě proto se používá tlačítko náhled, to ukáže všechny změny a pak to uložíte až když to je ok po stránce obsahu i vzhledu. --Horst 09:53, 9. 10. 2007 (UTC)

Sluneční hodiny[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat,proč a jakým právem jsi smazal můj článek Sluneční hodiny-jejich princip? Tento článek jsem napsal sám a nevidím žádný důvod, proč by měl být smazán a tím odepřeno právo ostaním dozvědět se něco nového tomto tématu. Kotankotan

Sice diskutujeme v archivu ale to neva... Důvody?:

Protože ale nemáš přístup ke smazaným stránkám, zde jsou data:

Princip slunečních hodin[editovat zdroj]

    • 18:08, 15. 10. 2007 . . Kotankotan (vloženo)
    • 18:12, 15. 10. 2007 (rozdíl) . . Horst (diskuse | příspěvky | zablokovat) (66 bajtů) (cp)
    • 09:41, 22. 10. 2007 Tlusťa : maže Princip slunečních hodin (copyvio starší týdne)

Sluneční hodiny - princip[editovat zdroj]

    • 10:12, 17. 10. 2007 . . Kotankotan
    • 10:13, 17. 10. 2007 Horst: maže Sluneční hodiny - princip

Kdyby se vkladatel(=ty) ozval, že ho napsal sám a podle čeho - dalo by se s tím něco dělat, zaslal bys mail do WP:OTRS a šablona by se odstranila, taková jsou tu pravidla na ochranu autorských práv. Protože ses ale neozval, pokračovalo se běžným postupem a tak došlo ke smazání.

Mimochodem, nebude lepší pokračovat v editování a zpřesňování už existujícího (dokonce od 8. 9. 2006) článku Sluneční hodiny, můžeš tam založit nebo doplnit odstavec o principu a jak říkáš ostatním nebude odepřeno právo se něco dozvědět. --Horst 10:35, 23. 10. 2007 (UTC)