Diskuse s wikipedistou:Bk.patriarcha

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den! Děkuji Vám za informace v článku Novokatolická církev. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Byrnjolf ~ d|p 2. 5. 2011, 23:10 (UTC)

Dobrý den! Vysvětlete mi tedy jaký požadavek na ověřitelnost má odkaz České katolické církve v Seznamu Českých církví a náboženských společností na wikipedii. Tenhle odkaz odkazuje pouze na jejich domovské stránky. Pokud nejsme důvěrihodní my, tak by neměli být ani oni. 3.5.2011 19:44 bk.patriarcha
Ten odkaz v seznamu nepotvrzuje důvěryhodnost, je to jen odkaz na jejich stránky. Novokatolická církev není důvěryhodná proto, že o ní (alespoň na internetu) není žádná zmínka (našel jsem nějaké zmínky o novokat. církvi z první republiky, třeba tady, ale původní článek se týkal nově vznikající církve), což se o římskokatolické církvi říci nedá, ta jednoznačně významná je. Nicméně pokud se Vám podaří článek ozdrojovat důvěryhodnými zdroji (alespoň dvěma nezávislými a netriviálními) a prokáže se tím jeho významnost, pak tu být může. --Byrnjolf ~ d|p 3. 5. 2011, 18:00 (UTC)
Neměl jsem na mysli římskokatolickou církev. Měl jsem na mysli Českou katolickou církev, která je navíc nedokazatelně odnoží světové Liberální katolické církve. Zde na wikipedii je v seznamu Českých církví a náboženských společností uvedena mezi neregistrovanými. Souhlasím s vaším požadavkem na důvěryhodnost, ale aplikujte jej důrazně u všech. Krom toho pokud jste pouze encyklopedie takto známých důvěryhodných zdrojů, pak nové informace nepřinášíte a nejste o nic víc než knížní encyklopedie.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Bk.patriarcha (diskuse)
Pardon, to jsem přehlédl. O České katolické církvi nic nevím, její významnost na Wikipedii doložena není... A protože internetový vyhledávač směšuje výsledky s českou římskokatolickou církví, tak ani nedovedu posoudit, jestli významná je. Pokud máte o její významnosti pochybnosti, tak ji ze seznamu odstraňte (ten seznam celkově není v moc dobrém stavu, pokud máte chuť, klidně se pusťte do jeho vylepšení) a důvod odstranění napište do diskuse (či alespoň do shrnutí editace).
Souhlasím s tím, že pokud by Wikipedie rezignovala na kontrolu důvěryhodnosti, tak by nabídla jistě mnoho informací, které v tištěných encyklopediích nejsou... ovšem k čemu by bylo tyto neověřitelné, tudíž nekvalitní a často zavádějící, informace? Jinak s Vámi ale nesouhlasím, i přes požadavek na ověřitelnost Wikipedie přináší v porovnání s klasickými encyklopediemi spoustu (například aktuálního) obsahu navíc, spoustu nového. Rozhodně není ve všech oblastech lepší, ale v mnohém ji nemohou klasické encyklopedie konkurovat. --Byrnjolf ~ d|p 3. 5. 2011, 23:43 (UTC)
Dobrý den! Na internetovém vyhledavači Česká katolická církev je na www.cirkev-katolicka.cz/. Na jejich stránkách mi příjde, že se nedovedou ani pořádně představit a fotky, kde biskupu Reggazovi není vidět ani do obličeje nedůvěryhodnost ještě posiluje. Co se týče toho seznamu, tak bych tam jistě našel další zpochybnitelné společnosti. Ovšem musíme si také uvědomit, že naboženství, zvláštně takzvaných sekt je velmi šikmá plocha. Tedy tyto na důvěryhodné wikipedii nedůvěryhodné náboženské společnosti by měly být alespoň vyjmenovány v sekci s označením určité výstrahy.Já osobně se editovat teprve učím. Konkrétně nahrávání obrazků mi vůbec nejde. Věnuji se vektorové grafice a heraldice tak by mohl přispět. --bk.patriarcha ~ d|p 4. 5. 2011, 12:34 (UTC)
Důvěryhodnost určitého subjektu se neměří podle toho, jak kvalitní má vlastní internetové stránky. Důvěryhodnost se měří podle toho, jak o tomto subjektu referují jiné, nezávislé zdroje, které by měly být objektivnější. A co se týče dotyčného seznamu, jak říkám, můžete své pochybnosti zmínit v diskusi a přímo do článku případně i umístit upozornění, například celkové zpochybnění. A konečně, pokud se chcete lépe naučit editovat, prostudujte si nápovědu a pravidla, užitečné odkazy naleznete v tomto oficiálním uvítání pro nové wikipedisty, tedy víteje!:

--Byrnjolf ~ d|p 4. 5. 2011, 11:01 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 15. 3. 2013, 16:54 (UTC)