Diskuse s wikipedistou:62.21.209.17

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji vám za editaci ožehavého tématu krajští kmotři. Přidal jste do seznamu Martina Janečka za Zlín. Omlouvám se, ale musel jsem Janečka ze seznamu (alespoň prozatím) vrátit pryč (zde se můžete podívat jak). Ověřoval jsem si - googlováním, jestli toto jméno do tohoto seznamu patří, musím říci, že po tom co jsem četl, bych jej zcela jistě nevolil, ale to nebylo podstatou mého hledání. Potřeboval jsem najít, zda-li je běžně označován za kmotra důvěryhodnými zdroji (no, alespoň mainstream média) ale ani po dlouhém googlování jsem nenalezl zdroj, který by jej označoval za kmotra tím víc krajského kmotra.

Zdá se, že je namočen on nebo jeho firma do nějakého korupčního skandálu (městské úrovně). Jinak o něm nic nevím. Nevzpomínáte si na nějaký novinový článek, kde by jej (profi novináři) označili za kmotra? Pokud ano, pojďme Janečka do toho seznamu vrátit (a ten zdroj uvedeme za jeho jméno jako refenci). Wikipedie má totiž poměrně přísná pravidla, která se týkají možného osočení žijících liddí z nepravd a tak všechna fakta o žijících lidech musí být ověřena důvěryhodným zdrojem.

Tyto pravidla pro nahlédnutí zde: Wikipedie:Články o žijících lidech

Mám pro vás ještě jednu náhradní variantu :-). O Martinovi Janečkovi tu na Wikipedii zatím nic nemáme.

Nechtěl byste článek o něm založit a něco o něm napsat? (Musleo být v souladu se zdroji ovšem. Nicméně média už o něm lecos zajímavého napsala, jak jsem se v Googlu poučil)

Poku byste se zde na Wikipedii s uvážením věnoval české politické scéně - nebo alespoň jednomu jedinému jejímu zastupiteli, velmi byste mne potěšil. Nemějte mi za zlé, že jsem Janečka ze seznamu odstranil, mám za to, že dodržovat naše interní pravidla se vyplatí. :-). Wikipedia bojuje za důvěryhodnost svých informací.

S pozdravem

petr Skůpa alias kolega Reo + | 19. 4. 2012, 08:59 (UTC)