Diskuse s wikipedistou:Žen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Žen v tématu „China Tribunal

--MiroslavJosef 07:56, 24. 5. 2008 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. -- Mercy (|) 20:39, 5. 6. 2008 (UTC)


Rozdělování článků[editovat zdroj]

nemůžete trhat články jen ctrl-c, ctrl-v, porušujete linensi GDFL, přečtěte jsi Wikipedie:Rozdělování článků upřímě nevím jak to teĎ pořešit, asi se obrátím na správce...jinak pokud mažete(přesunujete) 20000 kb textu rozhodně vyplnujte editaci, můžete být považován za vandala co maže články --H11 6. 10. 2008, 01:34 (UTC)

Krvavá sklizeň[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Krvavá sklizeň (Bloody harvest). Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Miraceti 5. 1. 2009, 14:14 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Ahoj, do nově zakládaných článků by bylo dobré přidávat kategorii. Díky. --Ladin 9. 1. 2009, 13:36 (UTC)

Možné porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku David Matas, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Tlusťa 9. 1. 2009, 13:56 (UTC)

Falešný oheň[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Falešný oheň (False Fire), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--egg 9. 1. 2009, 17:55 (UTC)

Rozmyslet s náhledem[editovat zdroj]

Vážený pane kolego/kolegyně, znovu Vás prosím o dodržování zásahy používání náhledu před editací. Jestliže opakujete editace každých 5 minut, pak je jasné, že si práci nepřipravujete, pracujete chaoticky. Vždyť stačí si večer dát na heslo nápis, že se pracuje, pak si jej celý otevřít a kousek po kousku upravit a teprve nakonec, když se vám bude jevit dobrý, jednou editovat i desítky změn. Jsou i jiné metody práce s hesly, ale ne s opakovanými ediitacemi. --Zákupák 12. 1. 2009, 05:02 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“ a vyplňujte shrnutí editace[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. Podzemnik 12. 1. 2009, 08:39 (UTC)

Nezávislé zdroje a Falun Gong[editovat zdroj]

Dobrý večer,
vážím si toho, že se snažíte psát články o Falun Gongu, jenže u Vašich článků je jeden zásadní problém - postrádají nezávislé zdroje. Na Wikipedii je jen málo závazných pravidel. Jedno z nich je o ověřitelnosti, které říká, že „Tvrzení, které nelze věrohodně ověřit, může kdokoliv z článku odstranit.“ Tudíž bych Vás chtěl upozornit, že to nejspíš budu muset u Vašich článků začít dělat. V 90% se totiž opíráte o zdroje závislé, což je i The Epoch Times či stránky stoupenců Falun Gongu.

Chápu, že nezávislých zdrojů o tomto, řekněme, kontroverzním tématu je málo a někdy může být těžké se k nim dostat, ale Wikipedie neslouží k propagaci ani nepublikuje nové myšlenky či objevy. Wikipedie je encyklopedie, ve které by měly být informace jen z nezávislých zdrojů. Je mi líto Vaší práce a je mi jasné, že s mým jednáním nebudete souhlasit, ale prosím přečtěte si mnou výše zmiňované odkazy, přečtěte si i stránku Wikipedie:Věrohodné zdroje a zjistíte, že v zájmu Wikipedie je nemít zde neověřené informace a že méně někdy znamená více. Mějte se pěkně, vše nej, --Podzemnik 16. 1. 2009, 00:00 (UTC)

Jsem si vědom, že některé věci jsou podepřeny pouze jedním zdrojem, ale stále dohledávám další a doplňuji je, jak jste si jistě všiml. Takže v určitém časovém horizontu, se budou další zdroje stále přidávat, chápu to tak, že sice máte nějaká pravidla, ale také jistou otevřenost a když pozoruji vaše námitky je mi smutno jen z jedné věci. Dostal jsem hodně kritiky ale nikdo mi v podstatě více nepomohl ty stránky vylepšit. Budu na tom i nadále dělat - je to jednak závažné téma, o kterém je nutno vědět a mít informace. Co považujete za věrohodné zdroje? The Epoch Times není věrohodný zdroj? Tak věrohonější je třeba ČT1 - která se nezmůže na to aby o tom informovala, nebo, NOVA, PRIMA, METRO,... Mylím že jistá "KONZERVATIVNOST" Vám brání si uvědomit co je ve skutečnosti Věrohodný zdroj.

Pokud chceteopravdu pomoci - dejte mi prosím tip na věci, které jsou podle Vás třeba podložit dalšími zdroji a co konkrétně je podle Vás neověřené. Vaše tvrzení že The Epoch Times je nezávyslý zdroj se opírá o nějaký Váš vlastní výzkum? Máte na to nějaký Věrohodný Zdroj - zdá se mi že jste to právě VY kdo aplikuje věci tipu - Já určím co je a co není vhodné.

Dohledám další zdroje. A protože Wikipedie je svobodné a otevřené médium a nikoliv CENZUROVANÁ zóna budu i nadále pokračovat ve snaze přesvědčit i ty největší Kverulanty, že toto téma je důležité, vhodné a dostatečně významné, aby o něm lidé mohli na Wikipedii číst. nazávěr malou poznámku. Když někdo může pomoci, měl by pomoci. Pomozte mi - třeba jen náznaky - všude kde byly umístěny značky, že chybí zdroj jsem zdroje doplnil. Budu tak dělat i nadále pokud mi označkujete místa, kde byste měl rád zdroje jiné a něco napíšete do diskuse.

Děkuji pěkně za případnou vztřícnost a spolupráci. --Žen 16. 1. 2009, 07:39 (UTC)

Přeji hezký den, docela pěkný článek o Epoch Times mají na anglické Wikipedii (zde). V tamější diskusi se však také baví o tom, do jaké míry je Epoch Times nezávislý, jisté ale snad je, že jej ve věcích Falun Gongu nelze považovat za nezávislý zdroj. Pokud je Vám smutno, že Vám nikdo nepomohl, tak to mě mrzí, ale není zde tolik editorů a každý má "své" práce hodně. Vaše články se však zabývají kontroverzními a pokud by Vám někdo chtěl pomoct, musí se prokousávat množstvím informací, filtrovat je, porovnávat ověřitelná fakta atd. atd. Dnes jsem přepracoval článek Úřad 610. Více v tamější diskusi, a prosím opravdu si přečtěte ty stránky, na které pořád odkazuji;-) Děkuji moc, vše nej, --Podzemnik 16. 1. 2009, 11:07 (UTC)

OK dobře Souhlasím s úpravami - udělám to tak v co největším měřítku i u ostatních článků

Díky za pomoc. --Žen 16. 1. 2009, 14:41 (UTC)

Rady k psaní článků[editovat zdroj]

Dobrý den, ještě bych Vám chtěl poskytnou drobné rady:

  1. Pokud máte nějakou větu a za ní následuje ref na webové stránky, prosím dělejte ten ref přesný, ne jen na web obecně (většinou to tak děláte, ale sem tam asi zapomenete;-))
  2. Přímo do textu článku nepatří externí odkazy (jak je tomu třeba u článku Falun Gong)
  3. Ta struktura článku u Falun Gongu mi připadá zmatečná a jaksi nesystematická. V encyklopedii není vhodné psát věty formou otázky a poté na ně odpovídat, to se používá spíš v esejích, novinových článcích atd.
  4. Když máte víc refů z sebou, dělá se to takhle: [23][24][25][26][27]..., ne takhle: [23],[24],[25],[26],[27], tj. bez čárek
  5. Tučné písmo se v článcích prakticky nepoužívá, jen v úvodu

--Podzemnik 16. 1. 2009, 15:23 (UTC)

Super! Díky moc - to mi pomůže, potřebuju se něčeho chitit, abych rychle pochopil co se po mě vlastně chce.

Dík za rady --Žen 16. 1. 2009, 15:39 (UTC)

Reference[editovat zdroj]

Neposouvejte odstavec Reference do článku [1], jestliže v posledním odstavci jsou také odkazy <ref></ref>. Vytváří to chybu ve stránce! --Ladin 11. 2. 2009, 21:47 (UTC)

Juj to mi nedošlo - OK díky za upozornění! --Žen 11. 2. 2009, 21:58 (UTC)

Pár připomínek k článkům o Falun Gong[editovat zdroj]

Zdravím, doufám že mi nebudete mít za zlé, že jsem opět trochu upravil článek Obvinění z odebírání orgánů členům Falun Gongu v Číně. Píšu sice upravil, ale v praxi to znamenalo především mazání textu, který tam podle mě buď nepatří nebo není podložen nezávislými zdroji. Je to ve prospěch článku, který, stejně jako další z "rodiny Falun Gong" mají značné rezervy. I když je u nich už patrné značné zlepšení, co se týče zdrojů a formy, chtěl jsem Vás poprosit, aby jste respektoval obvyklou strukturu článku tady na wikipedii. Už jsem se o tom zmínil i v diskusi článku, ale zopakuji to, abychom si všichni ušetřili práci. Článek podle mě nemůže být souhrnem zpráv z tisku nebo obecně z politky, vše by mělo mít nějakou spojitost a vztah, tak aby článek případně odstavec tvořil jeden celek. Z Vašeho pohledu má určitě každá zmínka o FG svou důležitost, ale není možné jen vršit jednu za druhou v článku. Vše to jenom podtrhuje nevyváženost textu, kde přece jenom postrádám větší míru neutrálního pohledu. Je to škoda a v důsledku to určitě nepomáhá ani FG.--Ladin 30. 4. 2009, 09:00 (UTC)

Jasně chápu vaše připomínky, nemám na to moc času. Budu se o to všechno snažit jak mi radíte. Jak říkáte je tam už nějaký posun, ale jen najít tyhle věci dá dost zabrat, protože jediný kdo o tom komplexně informije je Velká Epocha(Epoch times), které v tomhle případě neuznáváte.

Díky za tipy - --Žen 30. 4. 2009, 18:08 (UTC)


Významnost[editovat zdroj]

Dal jsem do článku Nebeský pochodový orchestr (Celestial marching band) šablonu zpochybňující významnost. Je to myšleno především jako žádost o nezávislé důvěryhodné zdroje. Youtube je komunitní web, kam si může dát kdo chce co chce. Nova mi zobrazuje seriál. Chtělo by to odkazy na články v novinách, nezávislé hudební recenze a tak podobně.

Mimochodem: proč je v názvu článku rozlišovač? Existuje snad Nebeských pochodových orchestrů víc? --Postrach 3. 6. 2009, 21:12 (UTC)

O tom rozlišovači můžete s ním naložit jak chcete

Ano ty zdroje... pokusím se něco sehnat--Žen 9. 7. 2009, 08:49 (UTC)

Byl bych rád, kdyby jste nějak mohl doložit tuto přidanou informaci [2]. Zběžně jsem si závěr sumitu přečet a žádnou kritiku Číny, natož nějaký vztah k Falun Gong jsem tam nenašel. Mohl by jste tedy upřesnit původ svých informací? Prozatím jsem to raději z článku odstranil.--Ladin 8. 12. 2010, 12:13 (UTC)

Dobrý den. V tomto příspěvku není Falun Gong přesně zmíněn, ale jedná se o veškeré nezákonné transplantace, protože konkrétně ohledně loupeží orgánů stoupencům Falun Gongu prováděl vyštřování jemon Kilgour, Matas, Gutmann a někteří transplantační chirurgové. Summit byl obecný a pokrýval širší rozsah ale přímo nezmiňoval jednotlivé případy, nicméně je vyústěním situace zvětšujícího se počtu případů loupeží orgánů. Pokud byste chtěl, aby někdo toto spojení přímo označil najdu nebo dohledám k tomu nějaký citát od odborníka zdroj...--Žen 8. 1. 2011, 14:45 (UTC)

Odstraňování šablon z článku[editovat zdroj]

[3] Prosím nemažte šablony {{chybí zdroj}} bez dodání nezávislého zdroje. Díky.--Ladin (diskuse) 30. 7. 2012, 12:21 (UTC)

Omlouvám se - šlo o závislý zdroj, vzal jsem si do hlavy že stačí dodat zdroj. Ale jak víme - je třeba ještě najít někoho kdo by o tom informoval. Tohle téíma je ale tak specifické, že jen těžko najít nějaký zdroj který není do vyšetřování zainteresován. A pokud je zainteresován, považuje se za zdrj závyslí. Nevím jsetli to je úplně OK, zdá se mi totiž že takhle se k tématu dají dohledat zdroje jen těžko. Ale chápu, že takto alespoň čtenáři mají signál, že zdroj není nezávyslí. Díky. --Žen (diskuse) 30. 7. 2012, 12:45 (UTC)

Díky, ale abych řekl pravdu, moc se mi nelíbí ty informace od DAFOH, které tam opakovaně doplňujete. O té organizaci jsem nic kloudného nenašel, kromě toho, že článek DAFOH byl smazán na anglické wiki 05 Jun 2008[4]. Pokud se k tomu nenajde ani jeden nezávislý zdroj, vypovídá to spíše o encklopedické nevýznamnosti a budu to z článku mazat. --Ladin (diskuse) 30. 7. 2012, 13:23 (UTC)

Na jednu stranu Vám rozumím, ale na druhou stranu nechápu, proč byste to mazal. Jsou to relevantní informace k tématu. Je to skupina diplomovaných doktorů, kteří se navíc ukazují jako jediná morální síla v rámci mezinárodní transplantační chyrurgie. Pokud třeba nevnímáte suše řečeno enciklopedickou důležitost, skuste přihlédnout k morální nebo společenské důležitosti. Ale každopádně vaše činy jsou vedeny Vámi. Já se jenom snažím doplnit téma co nejzevrubněji a v uceleném pohledu na všechny události, které se ho týkají. Samozřejmě děkuji za spolupráci. Jsem rád že se k tomu alespoň někdo ozval (tím myslím DAFAOH). v Budoucnosti to bude velmi závažné téma. Mějte se. Pěkný víkend.--Žen (diskuse) 3. 8. 2012, 23:51 (UTC)

China Tribunal[editovat zdroj]

Dobrý den, upravil jsem ve vašem článku řazení odkazů, ale chci vám vyjádřit dík za práci, kterou děláte. Překládám články týkající se genocidy Ujgurů. Pro vaši informaci uvádím, že Sir Geoffrey Nice, který předsedal Ujgurskému tribunálu v Londýně, bude mít přednášku 14. února v 15:00 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.--NoJin (diskuse) 10. 2. 2022, 21:55 (CET)Odpovědět

Děkuji. Čtu to až nyní. Nemám na Wiki moc čas. Pěkný den. --Žen (diskuse) 10. 8. 2022, 13:41 (CEST)Odpovědět