Diskuse ke kategorii:Zpěváci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nerozumím, proč ji mazat. Li-sungovo řešení mi připadá horší než původní (i když ani to nebylo ideální). Budeme dle jeho vzoru mít v kategorii Profese všechny profese děleny na mužskou a ženskou část? V původním řešení to alespoň bylo schované pod jednou kategorií. --Beren 21:13, 22. 7. 2005 (UTC)

No tahle kategorie byla na nic, když tam byli jen dvě podkategorie a z principu nic víc tam ani být nemohlo. Jinak myslím, že jinde to bude schované pod jednou kategorií jen tohle bude samostatně. Ale někde jsem viděl řešení a to by vapdalo, že v kategorii Zpěváci by byla podkategori Zpěvačky. --Li-sung 21:16, 22. 7. 2005 (UTC)

Z principu tam samozřejmě může být mnohem více - jako například zpěváci podle stylů (popoví zpěváci, rockoví zpěváci, ...). Ale pokud byste chtěl a nepřišlo by Vám divné mít to třeba takto:
Zpěváci
  - Mužští zpěváci
  - Zpěvačky
pak bych byl pro a netrval bych na původním řešení (Asymetrické řešení by se mi nelíbilo). --Beren 21:23, 22. 7. 2005 (UTC)
je tu takové oblíbené slovo pleonasmus a to se mi dere na mysl. jsou snad nějací ženští zpěváci? --Li-sung 21:27, 22. 7. 2005 (UTC)
Určitě je to pleonasmus? Tak proč jste tedy navrhoval řadit zpěváky pod zpěvačky ? --Beren 21:28, 22. 7. 2005 (UTC)
pardon, zpěvačky pod zpěváky --Beren 21:29, 22. 7. 2005 (UTC)

nevím, tak to udělejte jak myslíte, ale jsem zvědem kolik lidí při tvorbě článků odboku trefí tu správnou kategorii (a ne nadřazenou) --Li-sung 21:31, 22. 7. 2005 (UTC)

Pouhá rezignace na prosazování Vašeho návrhu mi nestačí (taková změna v kategoriích dá poměrně dost práce), raději ještě vyčkám na názory dalších lidí. Za sebe říkám, že přijatelná pro mě byla buď původní varianta nebo třeba můj návrh, a to hlavně kvůli symetrii. Symetrické řešení dovoluje snadno dále členit např:
Zpěváci
  - Zpěváci podle pohlaví
    - Mužští zpěváci
    - Zpěvačky
  - Zpěváci podle stylu
    - Rockoví zpěváci
    - Popoví zpěváci
    - Operní zpěváci
    - ...
  - Zpěváci podle hlasu
    - Tenoři
    - Sopranisté
  - Zpěváci podle národnosti
    - Ruští zpěváci
    - Čeští zpěváci
    - ...
Vaše asymetrické řešení se mi nelíbilo hlavně proto, že nedovolovalo do budoucna kategorizaci dále rozvíjet. --Beren 21:54, 22. 7. 2005 (UTC)

A jaký význam má dělení na muže a ženy dělení jakékoli lidské činnosti na pohlaví, vyjma sportu, kde to význam má mi nepřijde příliš smysluplné. Zpěváci dle stylu, hlasu a národnosti m přijdou fajn a jsem pro jen ze zvědavosti kde skončí Jacques Brel a jeho Les Bourgeois Vrba 11:09, 23. 7. 2005 (UTC)