Diskuse ke kategorii:Sexuální orientace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nesouhlasím s kategorizací Sexuální orientace jako podkategorie LGBT, sexuální orientace nejsou jen LGB, ale i třeba pedofilie, naopak i T se sexuální orientace blízce týká, takže zařazení pod sexuální orientaci má logiku. Ostatně na žádné jiné WP to není takhle naopak. Honza Záruba 18. 9. 2008, 12:32 (UTC

Ideální není ani jedna ani druhá varianta: ani jedno z těch dvou témat nespadá plně pod to druhé, ale každé z nich má nějaký přesah. Takže správně by to měly být dvě kategorie, které jsou vedle sebe zařazeny v kategorii Sexualita, ale navzájem v sobě zařazeny nejsou. Vše, co se týká homosexuality nebo bisexuality, by mělo být obsaženo i v kategorii Homosexualita, která jako celek patří jak pod Sexuální orientace, tak pod LGBT. --ŠJů 19. 9. 2008, 17:32 (UTC)
No dejme tomu, ale se zařazování témat bisexuality pod homosexualitu se mi nelíbí, jsou to různé věci. Ona ta kategorie LGBT vůbec dělá spíš problémy, na en ji třeba vůbec nemají a všechno je LGBT, což se mi zdá vhodnější. BTW: Nestálo by za to vytvořit projekt kategorizace LGBT témat nebo tak něco? Teď bych měl třeba připomínky k tomu, jak si udělal z bisexuálů bezprizorní v rámci podkategoríí kategorie LGBT lidé. Honza Záruba 19. 9. 2008, 17:56 (UTC)
Souhlasím, že kategorie LGBT dělá spíš problémy (ale to jsi asi napsat nechtěl). Rušit kvůli nějaké momentálně módní zkratce kategorizaci podle dávno ustálených pojmů a míchat kvůli ní nerozlišeně dohromady jablka s hruškama by bylo krátkozraké. Z bisexuálů jsem bezprizorní neudělal: roztřídil jsou do podkategorií ty LGBŤany, kteří v kategorii byli. Nikdo ověřitelně bisexuální v té kategorii nebyl a tudíž nebylo pro koho zakládat takovou podkategorii (i když samozřejmě podle Kinseyovy škály by do ní mohlo patřit 90 % populace). Bisexualita se od většinové normality liší právě a jen nedominující přítomností homosexuálního zaměření, takže pod téma homosexuality určitě patří, i když jej přesahuje. Zakládat samsotatný wikiprojekt ke každé banální otázce nemá smysl. --ŠJů 21. 9. 2008, 23:12 (UTC)

Are you sure that e.g. Pedofilie is a proper article to put into this category? I am really surprised. --Plywak 20. 9. 2008, 16:44 (UTC)

See the articles about it. Nowadays the majority of sexuologic scholars envisage pedophilic dispositions as a lifelong sexual orientation, just like gynephilia, androphilia etc. (In meaning "sexual" to "orientation of sexuality", no "orientation toward one of two sexes".) The current clasification as paraphilia is independend on it. Some orientations are regarded as paraphilic, some aren't. --ŠJů 21. 9. 2008, 23:12 (UTC)