Diskuse ke kategorii:Osobnosti hnutí pro-life

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

S přejmenováním nesohlasím a nevidím k němu důvod. Naopak, na dotyčném umístění to dříve bylo a ukázalo se to nevhodným. --Cinik 15. 4. 2010, 17:51 (UTC)

Kdo je osobnost? Buď je v tom hnutí aktivní a je tedy aktivista toho hnutí. A kdo je osobnost? Někdo, kdo vyjádřil k hnutí pro-life sympatie??? To mám vedle kat. Anarchisté (resp. Anarchističtí aktivisté) udělat kat. Osobnosti anarchismu? Do té by na rozdíl od kat. Anarchisté patřilo desetkrát více lidí než anarchistů, je tolik neanarchistických osobností anarchismu, tolik lidí, kteří s ním sympatizovali (aniž by v a. hnutí byli aktivní) atd. Tenhle název je demagogická propaganda. --Elm 16. 4. 2010, 10:49 (UTC)

Patrně používáme jinou češtinu, ale pojem aktivista se podle mne v češtině používá zpravidla mnohem úžeji - spíše pro řadové členy a ty, co pracují na ulicích. Proto je z kategorie s termínem aktivisté problematická - z jazykového hlediska.

Je čelní pro-life politik, jako např. JUDr. Karas, pro-life aktivista? Byl aktivistou v běžném smyslu tohoto slova prof. Lejeune, špičkový vědec, který byl nepochybně vůdcem hnutí, formuloval pro ně vědecká stanoviska a zastupoval hnutí pro-life před zákonodárnými sbory a v médiích?

Pro-life aktivisté se ta kategorie jmenovala dříve, ale z diskuse mi vyšlo, že právě definice pro-life aktivisty jako někoho, kdo je aktivní v rámci pro-life hnutí, byla odmítnuta. Pojem pro-life osobnost podle mne tento problém řeší, vejdou se do ní i pro-life politici a por-life vůdce.

Žádnou propagandu tady nevidím. To, co píšete o anarchismu, je nesmysl. To, že někdo sympatizoval s anarchismem, neznamená, že je osobnost anarchismu, analogicky je to u hnutí pro-life. --Cinik 16. 4. 2010, 18:38 (UTC)