Diskuse ke kategorii:Organismy žijící v neogénu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Sloučení[editovat zdroj]

Mít Kenozoikum rozdělené do tří kategorií, z nichž jedna je o Paleogénu, druhá o Neogénu a třetí o čtvrtohorách považuji za zcela zbytečné a zavádějící. Kenozoiku lze dělit buď na Paleogén a Neogén nebo na Třetihory a Čtvrtohory, ale je značně pochybné to kombinovat. Druhé dělení bylo vědeckou obcí opuštěno jako zastaralé a jeho význam je v současnosti povahy nevědecké. Jako bonus, čtvrtohory jsou součástí Neogénu, takže pokud někdo trvá na zachování čtvrtohorní kategorie (ovšem já jej považuji za kontraproduktivní) tak by musela být jako podkategorie v Neogénu. Tím by ovšem vyvstal problém s chybějící kategorií třetihor, které jsou částečně v Paleogénu a částečně v Neogénu. (a to radši ani nemluvim o tom, jak nehorázný oči-rvoucí účinek na mne má slovo organizmy)
Niusereset 21. 3. 2010, 13:01 (UTC)

Dobře, já se v tom nevyznám, snažil jsem se v tom udělat pořádek a vidíte, spletl jsem se. Takže necháme paleogén a neogén? Třetihory ani čtvrtohory nejsou nutné... --Vojtech.dostal 21. 3. 2010, 13:16 (UTC)
Však já nevyčítám snahu ;-) V diskusi u Meridase sem viděl jak byly vytvořeny a se vším souhlasim (i když ten novej pravopis zduše nesnášim :-D ) a je jedině dobře, že je tu takhle strukturovaná sada kategorií pro pravěký život. Takže z mojí strany jedině chvála. To jenom tenhle drobný kiksík, který se ale vyřeší snadno.
Pakliže se do středy neobjeví nějaký závažný argument proti sloučení (což nepředpokládám, všechny šablony a hlavní články dělí Kenozoikum na Paleogén a Neogén), tak to sám provedu. Překategorizuju články a tuhle kategorii pak označim šablonou ke smazání.
Niusereset 21. 3. 2010, 16:43 (UTC)
OK, v pohodě, děkuji ;) --Vojtech.dostal 21. 3. 2010, 18:06 (UTC)

Přesunuto z diskuse kategorie "Organizmy žijící v čtvrtohorách", která byla s touto sloučena.