Diskuse ke kategorii:Jules Verne

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rekategorizace[editovat zdroj]

Jak už několikrát, dávám požadavek na přejmenování jen kvůli ulehčení praáce, kategorie bude podkategorií stávající /této/ kategorie. Pokdu to robot zvládne, je třeba udělat ještě: dát u všech hesel pryč Kategorie:Francouzská vědeckofantastická literární díla /zatím bych tam díla Julesa Verna vložil jen přes podívejte se taky na, ne všechna Vernova díla sou vědeckofantastická, nehledě na to, že toto označení u něj možná ani není na místě/ i Kategorie:Francouzská literární díla.

Do přesouvané kategorie nepatří jen Hetzel, Michel Verne a Jules Verne. --Nolanus C E 22:37, 29. 1. 2008 (UTC)

V kategorii Jules Verne je potřeba ponechat Julesa Verna, Hetzela a Michela Verna, dále Filmy založené na dílech Julesa Verna, Seznam ilustrátorů Julesa Verna a také články Kapitán Nemo a André Laurie. --Chalupa 16:34, 31. 1. 2008 (UTC)

S odstraněním Kategorie:Francouzská vědeckofantastická literární díla zásadně nesouhlasím. Není uvedena u všech Vernových děl, ale pouze u těch, které tento charakter mají, jak se může každý přesvědčit. Verne je jedním ze zakladatelů sci-fi, takže tato kategorie u něj má své oprávnění. --Chalupa 16:38, 31. 1. 2008 (UTC)

Špatně byla zařazena Kategorie:Filmy založené na dílech Julesa Verna, protože to stoprocentně nejsou díla Julesa Verna, ale někoho jiného. Dovolil jsem si to opravit. --Chalupa 16:43, 31. 1. 2008 (UTC)

Aha tohoto sem si všiml až teď; není nutné aby v kategorii díla Julesa Verna byla jen jeho díla, že tam sou i filmy na jeho dílech založené má svoji logiku, úyce to s tím souvisí.
Ad: francouzská vědeckofantastická díla - no dobře, ale ta kategorie je takto nepřehledná, navrhuju teda podklategorizaci na Kategorie:Vědeckofantastická literární díla, jež by pak byla podkategoií Díla Julesa Verna, přičemž v této nadaktegorii by ta díla imho v tomto případě případně taky mohla zůstat, k tomu to celé ostatně směřovalo.
Další věc je, že si nejsem jistý, zda je konsenzus v tom, že Verne je sci-fi, imho je považován spíš za předchůdce sci-fi, představitele fantastické literatury, ale to nechám na vás.
Jinak velmi chválím bleskové vytvoření těch seznamů, tak bleskovou reakci sem skutečně nečekal. --Nolanus C E 21:12, 31. 1. 2008 (UTC)
Co se týče té kategorie Díla Julese Verna, tak si všimněte, že jde o podkategorii Díla francouzské literatuy. Opravdu si myslím, že tam ty filmy a ani ti ilustrátoři nemají být. --Chalupa 08:36, 1. 2. 2008 (UTC)

Mám dotaz: Viděl jsem že je navržen článek Seznam děl Julesa Verna. Já ho klidně vytvořím, ale bude to v podstatě kopie toho, co je v článku Jules Verne, kde již vlastně takový seznam je. Nebude to duplicita? nebo co s tím?--Chalupa 08:41, 1. 2. 2008 (UTC)


Nu, a proč ne? Až se do toho někdy někdo pustí, proč by nemohly existovat kategorie ilustrátoři francouzské literatury nebo filmy inspirované francouzskou litaraturou, což by bylo i podkategorií té literatury?
Omlouvám se, v předchozím textu sem udělal chybu, chtěl sem napsat "navrhuju teda podklategorizaci na Kategorie:Vědeckofantastická literární díla Julesa Verna, jež by pak byla podkategoií Díla Julesa Verna, přičemž v této nadkategorii by ta díla imho v tomto případě případně taky mohla zůstat, k tomu to celé ostatně směřovalo.
Ad seznam: ten odkaz na seznam je samozřejmě návrh a návod do budoucna, nikde není řečeno, že musí být udělán hned a dokonce ani, že musí mít přesně tento název /záleží např. na tom, jak bude seznam utvořen/, pusťte se do toho, jen jestli máte chuť.
Úplná duplicita by to být neměla, ale v čistém samostatném seznamu je možné si vyhrát s věcma, jež by už heslo samotné o Vernovi příliš zatěžovaly /je otázka, není li tomu tak už teď/.
Může tam být třeba podrobnější tabulka s datumama překladu či vyjití v češtině, podrobnější informace o knihách, jiné rozdělení rozdělení /podle tématu děl, podle abecedy/ etc. --Nolanus C E 18:08, 1. 2. 2008 (UTC)


/Seznam kategorie Jules Verne před rekategorizací - Dávám se, kdyby se po rekategorizaci někomu hodilo vidět dřívější stav. --Nolanus C E 13:06, 23. 4. 2008 (UTC)