Diskuse ke kategorii:Ekologické spolky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Co to znamená ekologické "hnutí"? Pokud vím, nikde to definováno není, kategorie by měla být ekologická sdružení, což taky koukám členové kategorie sou. --Nolanus C E 00:40, 11. 10. 2007 (UTC)

Souhlasím - slovo hnutí je významově dost rozplizlé, navíc se používá spíše pro politické subjekty než pro občanská sdružení - vzhledem ke katastrofální úrovni současné české politiky bych tento přesun vřele doporučoval.**--MiroslavJosef 12:00, 19. 11. 2007 (UTC)

Mezitím už si nejsem tak úplně jistý, není mi totiž jasný právní status některých spolků ani to, nakolik je právní forma českého občanského sdružení ekvivalentní obdobným formám v zahraničí; pokud se toho někdo chopí, tak prosím rozhodně rovnou rozdělit i podle zemí /resp. vyčlenit aspoň ta česká sdružení/. Obecně mi není ani moc jasná koncepce kategorizace nadřazených Kategorie:Spolky i Kategorie:Organizace. --Nolanus C E 02:45, 22. 11. 2007 (UTC)

Takže jak to bude s tim přesunem? Nechat nebo přejmenovat? Děkuji za odpověď --Zirland 12:15, 17. 12. 2007 (UTC)

Myslím, že není důvod s takovýma věcma spěchat, až se objeví někdo, kdo tomu rozumí líp, navrhne snad nejlepší řešení.
Prozatím si myslím, že by takjakotak bylo účelné ty organizace zde, jež sou občanskýma sdruženíma registrovanýma v Česku, přesunout do kategorie občanská ekologická sdružení v Česku /nebo raději enviromentalistická? - a kat. ekologická sdružení vyhradit pro skutečně odborná sdružení ekologů-vědců?/ zkategorizovat do příslušných nadkat. a návrh na přejmenování této kategorie zatím ponechat.
To zmenší chaos a ušetří práci se přejmenováním kategorie v budoucnu, a zařadit to do stromu kategorií Česka je stejně potřeba. --Nolanus C E 16:06, 18. 12. 2007 (UTC)


Prošel sem ty hesla, či sem informaval na jejich webu a kromě Toulcova dvora /jenž tu, tak jak je napán beztak nemá co dělat ani teď/, Greenpeace a Enviromentalisté pro jadernou energii sou to všechno česká ekologická sdružení. Navrhuju ovšem nechat tuto novou kategorii zatím jako podkategorii té stávající. --Nolanus C E 15:56, 10. 1. 2008 (UTC)

Jo, sorry, Evropští zahrádkáři mezi česká obč. sdružení taky nepatří, zapomněl sem. --Nolanus C E 15:57, 10. 1. 2008 (UTC)