Diskuse ke kategorii:Bezpečnost cyklistiky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zjednodušení kategorizace[editovat zdroj]

Považuji současnou kategorizaci tématu za těžkopádnou a navrhuji zrušit zbytečnou podkategorii Bezpečnost cyklistiky. Název je zavádějící, protože popisuje pouze technické úpravy komunikací, které mohou přispět k snazšímu (nikoli nutně bezpečnějšímu) provozování cyklistiky. Kategorie neobsahuje žádné články týkající se skutečné bezpečnosti jako jsou cyklistické přilby, osvětlení jízdního kola, proškolování cyklistů. Dokud takové články nebudou napsané, není kategorie "Bezpečnost cyklistiky" o ničem a měla by být smazána.Leotard 15. 1. 2011, 11:05 (UTC)

Nerozumím a nesouhlasím :-). Nicméně: až někdo napíše ty články o vybavení cyklistů, tak už ta kategorie vadit nebude? Jestli je problém v tom, tak klidně něco založím, abychom se nemuseli o existenci kategorie dohadovat. --Tchoř 15. 1. 2011, 17:51 (UTC)
Nicméně bych navrhoval článek přesunout na Kategorie:Cyklistická bezpečnost. --Tchoř 15. 1. 2011, 20:36 (UTC)
Chválím za založení článku Cyklistická přilba. Zbytečná kategorie Bezpečnost cyklistiky je jedna z mnoha přebytečných kategorií, které orientaci ve Wikipedii jen ztěžují. Upozorňuji, že mi nejde o články, ty jsou v pohodě a sám se chystám přispět, vadí mi jen a pouze nepřehledná a těžkopádná kategorizace. Možná už by si systém kategorií zasloužil nějakou zásadní rekonstrukci.Leotard 16. 1. 2011, 08:10 (UTC)